[ Home ]  
   
 
De MotorKaravaan
NEPAL OVERLAND
DE REISGENOTEN
De Reisgenoten

Dagboek

 
Carine Teunkens
Mijn liefde voor verre landen is ontstaan tijdens mijn opleiding als maatschappelijk werkster. Na mijn opleiding heb ik 10 jaar gewerkt in een Centrum voor Mundiale Vorming, waar ik regelmatig in contact kwam met mensen uit andere culturen. Ook kreeg ik er de kans om in 1989 op ‘huwelijksreis’ te gaan in de brousse van Senegal. Sindsdien trekken mijn man, Jef Martens en ik regelmatig op avontuur. De laatste jaren is dat vooral met de moto. Zelf rijd ik niet maar ik kan er van genieten om samen met hem lange afstanden af te leggen, liefst  naar plekjes die niet zo evident zijn.


   

 

Jef Martens
Jef is 48 jaar, woont in Belgisch Limburg en is gehuwd met Carine Teunkens. Na het vele toeren doorheen Europa, wordt het eens tijd voor iets anders. Jef heeft maar één hobby en dat is reizen met zijn BMW GSA naar onbekende oorden en dit liefst over mooie en avontuurlijke wegen. Het idee om met de moto naar Nepal te rijden, leeft al lang in zijn hoofd. 


 

Ludo Peeters
Ik ben Ludo, 51 jaar en woon in Hechtel-Eksel, België.

Sinds mijn 19de ben ik begonnen met off-road te rijden met de goede oude Yamaha XT500. Tot mijn 30ste heb ik verschillende off-road motors versleten met veel vallen en opstaan. Stilletjes aan ben ik overgeschakeld naar touren op de weg en heb ik geleidelijk aan Europa ontdekt.
Omdat ik de laatste jaren ben beginnen dromen van een verre reis kwam deze trip dan ook perfect op tijd!

 

 

Jan Kroeze
Heb heel Europa op mijn BMW R 1200 GS adventure reeds doorkruist, ben op 40-jarige leeftijd begonnen met motorrijden en wil nu het oosten verkennen.
Deze opa, die reeds 35 jaar als tandarts samenwerkt in een grote groepspraktijk, heeft ontzettend veel zin in deze reis, “nu hij zijn been nog over de motor krijgt”.
Uitgestrekte woestijnlandschappen, oude historische monumenten, bruisende steden en overweldigende natuur verwacht ik op deze reis.


 

Jan van der Werff
Ik ben 40 jaar en een fervent motorrijder, zowel vakanties als woon-werk verkeer. Ik droomde al jaren van een grote reis naar een verre bestemming, tot ik via internet de verhalen van de tochten van Ride-on MotorTours begon te lezen. Van het een kwam het ander en uiteindelijk besloot ik de tocht naar Nepal te maken, met mijn Transalp. Het is de underdog, gezien de overige motoren die meerijden. Tijdens deze reis zal ik vooral genieten van de verandering in mensen, cultuur en landschap die, juist doordat de reis rijdend door de verschillende landen wordt afgelegd, mooi ervaren kan worden.


 
Christ van Liempd
Ik (60) ben mijn werk (het zichtbaar maken van dat wat mensen overkomen) als freelance editor voor allerlei actualiteitenrubrieken van de Publieke Omroep aan het afbouwen. De 80 kilometer tussen mijn woonplaats in het Brabantse en Hilversum worden met de motor overbrugd. Een bewuste keuze.
De vele Hollandse kilometers hebben me er nooit van weerhouden om per motor ook vele vakantiereizen in het buitenland te maken. De omgeving, het landschap en vooral het contact met de mensen daar vind ik belangrijk. Dat maakt het reizen per motor voor mij bijzonder.


 

 

Leentje Vermeulen
Zo’n 20 jaar geleden heb ik voor het eerste motor gereden in het zonnige Californië. Na de aanschaf van een BMW Roadster kwam ik tijdens een motorvakantie in Griekenland Theo tegen. Samen hebben we de laatste jaren zowat alle uithoeken van Europa verkend op de motor. Maar de vroegere reizen naar Azië zijn altijd blijven hangen. Ook droomde ik ervan om ooit een echt verre motorreis te maken. Toen de route van de MotorKaravaan 2010 op de site verscheen was ik onmiddellijk verkocht. Vooral Iran en Pakistan trekken me. Ik ben er klaar voor!


 Theo Dusseldorp
Theo is de partner van Leen, een ervaren motorrijder uit Lichtenvoorde. Hij twijfelde geen moment toen hij over de reis naar Nepal hoorde, mede om ook iets van het oude Perzië te zien. Lange tijd reed hij op een Harley, na een reis door Turkije in 2007 heeft hij toch maar besloten om een BMW GS1200 Adventure voor de grotere reizen te nemen.

 


Jef Lemmens
Heb de gewoonte om minimaal 1x per jaar een leuke motortrip te maken met vrienden en familie. Op deze manier heb ik de meeste landen in Europa bezocht met een uitstapje naar Marokko. Jarenlang de motor ook gebruikt voor woon-werkverkeer. Ben nu in de gelegenheid de radius te vergroten en heb, na zoek- en speurwerk Ride-on MotorTours ontdekt en ook een  reisgenoot (Jos) voor de terugweg gevonden, want wij rijden terug. Die route terug geeft meer uitzoek- en regelwerk dan verwacht, maar des te groter het plezier als we op de motor zitten en er hopelijk niet aan vast vriezen.


 
Jos Koppers
Ik ben Jos en ben 40 jaar en mijn grootste hobby is motorrijden. Trek er graag op uit; weekendjes weg of reizen met de motor is wat ik graag doe. Ik ben nu alleen nog maar door Europa gereden en heb veel gezien. Het is altijd leuk en je komt altijd wel iemand tegen waar je leuke contacten aan over houdt.
Ik liep al tijden met de gedachte om een grote reis te maken met de motor, tot ik vorig jaar op de motorbeurs Ride-on MotorTours tegen kwam. Ik had al veel over ze gelezen, mja je wil toch wel weten hoe de mensen zelf zijn en dat voelde goed en heb er toen geen moment over getwijfeld en me aangemeld.

 
 

René en Marie-Louise ten Klooster
Wij hebben ons hart aan Nepal verpand. Dit keer willen wij graag eens, anders dan met het vliegtuig, over land naar Kathmandu reizen om op die manier onderweg van de verschillende culturen, lokale bevolking en sterk wisselende landschappen te genieten. Om die reden met daarbij het ingesloten avontuur, hebben wij ons bij de MotorKaravaan aangesloten.

René heeft lang geleden zijn rijbewijs gehaald maar pas 5 jaar geleden zijn eerste motor, een Suzuki Intruder C800CL, aangeschaft. Dat type motor was voor de lange afstanden niet zijn ding en is hij een paar jaar later op een BMW R1200RT overgestapt. Sindsdien maken Marie-Louise en René samen op de motor regelmatig (meerdaagse) uitstapjes. Als duopassagier heeft Marie-Louise bijna net zoveel kilometers als René op te teller staan. De motor is speciaal voor de reis met een beschermingsuitrusting voor motor en berijder/passagier aangepast. René werkt als engineer bij een technische afdeling van de Gasunie in Groningen. Marie-Louise werkt in deeltijd bij een ziekenhuis in Groningen.

 
 

 

 

Rob de Jong
Vriend, man en reismaatje van Dafne, alleen reist zij deze keer van achter haar bureau mee; zal het dagboek hosten en moet nog veel voor de andere reizen voorbereiden en naar de beurs in Dortmund.
Rob rijdt op zijn 21 jaar oude XTZ 750 Super Ténéré. "We gaan weer een aantal plekken bezoeken waar ik nog niet eerder ben geweest, dus ik ben benieuwd."

 

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer