[ Home ]  
   
 
IJSLAND
ALLROAD REIS
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek

 

15 dagen
Data NNB
Prijs NNB

 


Eén met je motor, één met de natuur
IJsland is het Walhalla voor elke allroad, zowel de lichtere als zwaardere. Je kunt er eindeloos rijden over goed geasfalteerde wegen, maar vooral ook over onverharde (maar goed begaanbare) tracks. De uitzichten zijn gigantisch; je rijdt langs watervallen, gletsjers, geisers, fjorden en rotskusten.

IJsland
Het land is vulkanisch en het landschap heeft weg van een toendra en biedt spectaculaire uitzichten. Met een oppervlakte van 103.000 km2 is IJsland bijna drie maal zo groot als Nederland en met slechts 319.000 inwoners, waarvan ruim 200.000 in Reykjavik en omgeving wonen, is er ruimte genoeg om dit fantastische land te gaan verkennen, want er is veel te zien. Euopa's één na grootste gletsjer bijvoorbeeld, ligt op IJsland; de Vatnajökull meet 8100 km2 in oppervlak. Daarnaast bevindt Europa's grootste waterval (wat betreft watervolume) zich ook op IJsland. We gaan het allemaal zien.

 

 

Het weer
IJsland heeft slechts een kort motorseizoen, dat eind Mei start en in Augustus al weer afgelopen is. Juni en Juli zijn dus de beste tijd, niet alleen wat de temperaturen betreft (ca. 10 tot 15 graden), maar ook wat betreft de kans dat de onverharde wegen open en begaanbaar zijn.
Door de ligging van IJsland zijn in deze periode de dagen lang en de nachten kort.15 dagen kwaliteit tijd
Eilanden zijn altijd wat moeilijk te bereiken en de reis over land en met veerboten naar IJsland en terug is er een van 10 dagen. Alternatief is een motor huren, maar het liefst rij je natuurlijk op je eigen motor. Vandaar dat wij de motoren in een container heen- en terugverschepen en zelf met het vliegtuig gaan.Voor de avontuurlijke motorrijder
IJsland is er vooral voor de allroad rijder en deze tour is speciaal uitgezet voor degene met wat zwaardere allroad machines. Dat wil niet zeggen dat je met je straatfiets en toermachine niet welkom bent en zelfs met een duopassagier kun je deelnemen.
Iedereen kan naar eigen wens zijn dagen indelen. Het is vaak mogelijk om verhard te blijven rijden of zelfs nog meer het onverharde op te zoeken. Met het routeboek en de wegenkaart zijn alle bestemmingen te vinden.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer

 

 

Tracker