[ Home ]  
   
 
OVER
ROB EN DAFNE
DE JONG
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Rob en Dafne de Jong groeiden op in en in de omgeving van Rotterdam, waar in de havens de hele wereld aanwezig was. Rob ging met zijn opa, die koopman te water was, de haven in om touw en metalen op te kopen en zo kwam die wereld al vroeg heel dicht bij. Dafne heeft een avontuurlijke oom die in de 80'er jaren naar Australië trok en later emigreerde. Met haar ouders reisde ze van jongs af aan heel West Europa rond maar naarmate ze groter werd en verder kon kijken, wilde ze ook verder reizen, het liefst helemaal naar Australië dus. Rob's passie voor motoren is bijna even oud. Hij heeft ondertussen meer dan een miljoen kilometer op meer dan 100 verschillende motoren gereden en is ook actief geweest in motorsport: Motorcross (ook zijspan), enduro, wegrace (NMB) en speedway. Momenteel is hij (met de overweldigende hulp van velen) bezig een klassiek racezijspan te bouwen (Benelli Tornado). Toen Dafne Rob leerde kennen viel ze ook voor zijn motor; een dikke Parijs/Dakar allroad. Dat gecombineerd met de vele reiskriebels die ze hadden liggen ten grondslag aan de wereldreis (Ride-on WorldTour) die ze van 1996 tot 2001 maakten. Ze reden twee keer de wereld rond op hun Yamaha XJ900F met EZS-zijspan; zo'n 225.000km in 63 landen (klik hier)

Terug in Nederland waren ze echter nog niet uitgereisd en ze richtten begin 2002 Ride-on MotorTours op met als doel hun oneindige passie voor het motorreizen en alle mooie avonturen die je als motorreiziger rond de wereld beleeft met gelijkgestemden te kunnen delen. Natuurlijk gaat het er ook om dat ze op deze manier zelf kunnen blijven reizen. Hierdoor komt het dat Rob en Dafne altijd zelf hun reizen begeleiden (de MotorKaravaan doen ze samen) en ze het belangrijk vinden dat iedereen onderweg zijn eigen gang kan gaan en zijn eigen ding kan doen, om zodoende de vrijheid van het reizen per motor te waarborgen. De groepen zijn vaak internationaal van samenstelling, wat een interessante bijkomstigheid is. Er wordt tijdens de reizen doorgaans in kleine groepjes gereden die zichzelf vormen. Alleen dan wanneer het nodig is als groep samen te zijn zal dat ook zo gebeuren. Ride-on MotorTours is er voor de echte motorreiziger en zij die het motorrijden niet kunnen laten; zoals dat bij Rob en Dafne zelf ook het geval is. Toen ze op de terugweg van hun wereldreis door Oost Siberië reden ontstond de wens om daar in de winter over het IJS te rijden. Eind Januari 2004 stonden ze na een jaar voorbereiding met de hulp van vele fantastische sponsors, met hun motoren op het IJS van het reusachtige Baikal meer (klik hier)

Rob en Dafne zijn professionals met veel ervaring op het gebied van verre reizen. Behalve het organiseren van reizen werken ze ook free-lance voor de Nederlandse en buitenlandse motorpers, dus als je met hen op reis gaat bestaat de kans dat niet alleen de verhalen over de reis die je met hen maakte, maar ook je foto en/of naam vervolgens in een motorblad komen te staan.Hieronder zie je de landen die ze reeds bezocht hebben in het blauw.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
Ga mee!

Marokko Allroad

Isle of Man TT


Isle of Man
Classic TT & Manx Grand Prix

Lofoten/Noordkaap
Baltische Landen
Noord Polen

Turkije>Iran 2024
9 Landen reis

MotorKaravaan'24 NEPAL OVERLAND


MotorKaravaan'25 Alaska > Vuurland
MotorKaravaan'25
Zuid Amerika

MotorKaravaan'26 VANAF MAGADAN

Schotland Indiv.


Albanië Allroad
Andalucia Allroad

IJsland Allroad


Keerpunt Stalingrad


Oekraïne Allroad


Roemenië Rondreis

Tsarenrit Rusland


West Australie
BIJEENKOMSTEN


BEURZEN


PUBLIKATIES


LINKS


PRIVACYBELEID

Motorkaravaan Dagboeken:
Japan Overland '05
Rond de Wereld '07
De Langste Weg '08
Parijs - Peking '09

Nepal Overland '10
De Langste Weg '10
NL > Kathmandu '12
Lahore > Peking '12
Alaska>Vuurland'13

Alaska>Vuurland'17

Magadan 2019

Alaska>Vuurland'22


 
 
 
De laatste dagboeken staan op Facebook

Like ons op Facebook
 
 

Over het IJS
OverhetIJS.nl

Siberie
in hartje winter

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer

 

 

web statistics
Tracker