[ Home ]  
   
 
LOFOTEN
NOORDKAAP
BALTIKUM
NOORD POLEN
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek

30 dagen
21 JUN-20 JUL 2024
Rijder
€ 3700,-*
Duo € 2880,-*
*onder voorbehoud

Meld je aan voor de Info-bijeenkomst
op 17 FEB 2024

Deeltraject van
22 dagen mogelijk
Niet alleen de Noordkaap
Een keizersrit met vele natuurlijke en culturele hoogtepunten, langs enkele van de mooiste fjorden en bergpassen van Noorwegen en door toendra's en prachtige landschappen in Zweden, naar de Noordkaap te reizen. Daar vandaan gaat de terugreis via Lapland door Finland naar Helsinki om met de boot naar Tallinn over te steken.


Met als toegift bezoeken aan enkele rijke Hanzesteden in de
Baltische Landen zoals Tallinn,
Riga en Kaunas en een heerlijke rit door Noord Polen.


 De Poolcirkel
 

22 of 30 dagen
Ga je ver, doe het dan goed, is hier het motto. Vandaar dat we de reis plannen over 30 dagen waardoor er veel meer van Noorwegen bereisd kan worden en ook tijd is om rond te kijken in de Hanzesteden van de Baltische landen. De centra van Tallinn en Riga, Kaunas en ook Vilnius staan op de Unesco werelderfgoed lijst. En ook Polen is een prachtig land. Heb je te weinig tijd, dan kan je vanaf Helsinki op eigen gelegenheid in een paar dagen
naar huis rijden en de reisduur binnen de 22 dagen houden.


Langs de fjorden in Noorwegen


Richting de Noordkaap


Eindeloze Noorse Fjorden, bergen, passen
Vooral de fjorden, maar ook enkele passen in Noorwegen zijn adembenemend. Denk aan het Geiranger fjord, het Dalsnibba gebergte, de Trollstigen pas met 11 haarspeldbochten. Het is een van de snelst stijgende wegen van Europa. Er zijn watervallen, sommige lopen langs en onder de weg door.


Trollstigen pas

De Lofoten behoren tot de mooiste fjorden van Noorwegen. Met vele pittoreske visserdorpen waar de stokvis hangt te drogen is dit een paradijs om doorheen te rijden.


Geiranger fjord

Voor de avontuurlijke motorrijder
Deze reis is vooral voor ervaren motorreiziger die graag de wereld vanaf zijn motor ontdekt en daarbij het onbekende graag tegemoet rijdt. Alhoewel we er een kleine passage in Zweden op een zeer goede gravelweg hebben gereden, kan deze reis als 'volledig verhard uitgezet' aangeduid worden. Dat wil zeggen dat hij met elk type motor en ook met een passagier achterop gereden kan worden. De ervaring is nodig om lange afstanden een veel rijdagen achter elkaar aan te kunnen en om ook de weg te kunnen vinden met wegenkaart, tracks en waypoints voor je GPS als met elkaar, maar zonder voorrijder gereden wordt.
 
         
Ontwerp:
(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer