[ Home ]  
   
 
MAROKKO
ALLROAD REIS
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek

 

16 dagen
10-25 MRT 2023
Prijs
va € 2650,-*
*onder voorbehoud

Meld je aan voor de Info-bijeenkomst
op 12 FEB a.s

 

Lees hier het verslag van
- Jan Kroeze

 


Spectaculaire pisten en droge rivierbeddingen
Marokko is populair en terecht want het klimaat is vooral in het voor- en najaar ideaal en nog belangrijker: De (asfalt) wegen zijn fantastisch en meestal in goede tot zeer goede staat. In de Marokkaanse Atlas liggen een aantal prachtige passen en gorges. Zorg vooral dat je grip aan de zijkant van je banden hebt.

Maar ook de avontuurlijk ingestelde allroad rijder komt ruimschoots aan zijn trekken. De keuze aan pisten is divers en groot. Ze lopen langs de bergwanden, over passen en door de dalen van de Atlas en regelmatig rij je door rivierbeddingen. In kwaliteit variëren ze van goede onverharde wegen tot 4x4 tracks waar elke ervaren allroad-rijder van droomt. Bij Merzouga komen we aan de rand van de Erg Chebbi woestijn met hier en daar ook wat los zand op de tracks. De woestijn is schitterend met hele hoge duinen. We trekken er met kamelen op uit.
 Koningssteden
Marokko is het land van de koningssteden. We bezoeken Meknes, Marrakech en Fez met hun prachtige, vaak ommuurde medina's (oude stadscentra) waar je uren kunt verdwalen in de pittoreske steegjes van de souk, waar ambachtslieden als koperslagers, leerlooiers, schoenmakers, wevers etc. aan het werk zijn. Geuren van specerijen en exotische produkten maken je bezoek tot een reis door een sprookje.Passen en gorges
In het Atlas gebergte in Marokko bevinden zich prachtige passen en gorges. Een aantal passen, zoals de Tizi-n-Tickka en de Tizi-n-Tinififft is verhard en ook de Gorge du Dadès, de Gorge du Todra en de Gorge du Ziz kunnen met elke motor bezocht worden. De Tizi-n-Tazazert is onverhard net als de Cirque de Jaffar en de doorgangen van de Gorge du Dadès naar de Gorge du Todra en vanaf de Gorge du Dadès naar Bou Thrarar. Het is een groot avontuur deze te rijden.

Tracks op GPS
Met de track-logs die wij voor gebruik op ieder Garmin GPS maken is het makkelijk je "weg" te vinden.


De Tizi-n-Tazazert pas


Voor de avonturrlijke motorrijder
Marokko is er vooral voor de allroad-rijder en deze tour is dan ook speciaal voor hen uitgezet. Dat wil niet zeggen dat je met je straatfiets en toermachine niet welkom bent en zelfs met een duopassagier kun je deelnemen. Iedereen kan naar eigen wens zijn dagen indelen en zijn eigen route kiezen. Het is vaak mogelijk om geheel verhard naar het volgende hotel te rijden, maar ook om zelfs nog meer het onverharde op te zoeken. Met de wegenkaart, tracks en waypoints voor je GPS en het routeboek zijn alle bestemmingen te vinden.
 

 

 

 

         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer

 

 

Tracker