[ Home ]  
   
 

Maramures
ROEMENIE
BULGARIJE
RONDREIS
Programma

Meer Info

Inschrijven

Fotoboek  

18 dagen
Data/Prijs NNB

Lees hier
Louise's verslagOpenlucht museum
In Roemenië en Bulgarije heb je het gevoel dat de tijd heeft stilgestaan. Je rijdt door verschillende periodes van de geschiedenis.

Dracula
Deze reis neemt je mee naar het uiterste noorden van Roemenië, door de Karpaten naar de Maramures-regio en het stadje Sighet. We dalen daarna af naar de (Dracula) streek die Transsylvanië heet, naar Sighisoara, Brasov en het prachtige Sibiu, een stad is die wel vergeleken wordt met het Italiaanse Siena, waar we een dag blijven.
Via een spectaculaire route over 2000+ meter bergpassen rijden we Bulgarije in.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Route indruk


Bulgarije
Hier gaat het via kleine soms onverharde wegen door prachtige dalen en over passsen van de Stara Planina en de Sredna Gora bergen. We komen langs eeuwenoude kastelen en kloosters.

Karpaten
We rijden via de westkant van de Karpaten weer naar het noorden naar Oradea, dat ook weer zo'n heerlijke stad is met vele pittoreske pleintjes, steegjes en barst van de mooie doorkijkjes. Wat je er ook kan is lekker eten. We hebben een prima restaurant gevonden.

 

Boedapest - Hongarije
Omdat de autotrein naar Wenen geen motorfietsen meer meeneemt hebben we de reis verlengd naar 19 dagen. Op de heenweg doen we Boedapest aan, waar we een dag blijven.

Hotels en pensions
We overnachten steeds op verschillende plaatsen in zeer redelijke hotels en pensions
. Zie programma.gletsjermeer


Voor de avontuurlijk ingestelde motorrijder
Deze reis is uitermate geschikt voor de avontuurlijk ingestelde motorrijder die off the beaten track wil en ook een onverharde weg niet schuwt, maar daar geen offroad-rit van wil maken. Het is trouwens altijd mogelijk de gehele reis verhard te rijden, door een stukje minder bekend, fascinerend Europa.
 


         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer

 

 

Tracker