[ Home ]  
   
 
ALBANIE
ALLROAD REIS

Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek

 

15 dagen
Data NNB
Prijs NNB

 


Ontdek de Balkan
Veel kennen de Balkan vanwege de oorlog die er gewoed heeft begin negentiger jaren, waarin het Joegoslavië van Tito uit elkaar viel. Op veel plekken zijn de tekenen daarvan nog te zien, maar er is ook heel veel schade hersteld en het gewelddadige verleden is al steeds meer een hoofdstuk in het geschiedenisboek aan het worden. Het leven van alledag is wat de klok slaat.

Met het begin en eind in de buurt van Villach (Oostenrijk), gaat deze reis ook door Slovenië, Kroatië, Montenegro en Bosnië. In al deze landen hebben we prachtige onverharde tracks gevonden.

 


Track in Thath Natl. Park

Motorreis in het spoor van Napeleon naar moskou
Uitzicht over de Baai van Kotor


Zie hier de gehele route of een uitvergroting van Albanië.

 

De Natuur in
De Balkanlanden die we bereizen hebben uitgestrekte bossen, gebieden met prachtige meren, een schitterende kustlijn en een bergketen die ook wel de Albanese Alpen genoemd wordt. Het is een paradijs voor de allroad rijder.


Plitvic meren

Nationale Parken
We rijden langs de Postonja Grotten en naar de Plitvic meren en watervallen en kunnen iedereen een bezoek aanbevelen, maar niets moet bij ons, dus iedereen is vrij zijn eigen ding te doen, al of niet met anderen uit de groep.
Verder loopt een van de routes door het Theth Nationaal park in Albanie en doen we in Croatie nog het Kozara Nationaal Park aan, waar ook een onverharde weg door loopt.


Door bossen en over graslanden

Parels aan de Adriatische kust
Er liggen ontelbare prachtige eilanden voor de Adriatische kust, maar wij zitten liever op de motor dan op een veerpont. Ook op het vaste land liggen enige adembenemende vestigingsstadjes, waaronder Trogir, Dubrovnik en Cavtat.


Dubrovnik

Daarnaast doen we ook Mostar aan van de beroemde brug, die trouwens weer helemaal in ere hersteld is. Mostar is vernoemd naar de brugwachters (Mostari), die toezagen wie er over de brug de rivier de Nerevta overstaken. Voordat de bouw van deze brug in 1566 voltooid werd was er een houten brug. Bij renovatie van de brug na de laatste oorlog zijn de oude middeleeuwse technieken gebruikt en de stenen die vervangen zijn, komen uit dezelfde berg als waar het steen in de middeleeuwen gedolven werd.

Voor de avontuurlijke motorrijder
Deze reis is vooral voor de allroad-rijder en deze tour is dan ook speciaal voor hen uitgezet. Dat wil niet zeggen dat je met je straatfiets en toermachine niet welkom bent en zelfs met een duopassagier kun je deelnemen, maar je kunt dan veel routes die we hebben voorbereid niet rijden. Iedereen kan naar eigen wens zijn dagen indelen en zijn eigen route kiezen. Het is vaak mogelijk om geheel verhard naar het volgende hotel te rijden, maar ook om zelfs nog meer het onverharde op te zoeken. Met de wegenkaart, tracks en waypoints voor je GPS zijn alle bestemmingen te vinden.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         
Ontwerp:
(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer