[ Home ]  
   
 

Ish met zijspan
KEERPUNT
STALINGRAD

Programma

Info + Inschrijven

Voorwaarden

Fotoboek

22 dagen
Data NNB
Prijs NNBLees hier het verslag van
- Leo en Janet

- André Beltman
- Alain vn Hevele


Een reis met een thema
In 1992 kwamen wij voor het eerst in Rusland. We duizelden van de vele indrukken en gevoelens, want alhoewel het ijzeren gordijn al geopend was, was het verleden heel voel- en zichtbaar. De mensen echter stalen onze harten en de keuze om tijdens onze wereldreis Siberië en Rusland van Oost naar West te bereizen was dan ook niet moeilijk. Op deze reis deden we Volgograd (het voormalige Stalingrad) aan, dat door haar oorlogsverleden en de huidige situatie in de wereld gigantische indruk op ons gemaakt heeft.

"Daar wil ik ook heen," hoorden we steeds weer na terugkomst in Nederland. Met ons hebben de afgelopen jaren reeds velen deze zeer waardevolle reis gemaakt, waarvan 2005, 2010 en 2015- 60, 65 en 70 jaar na dato - extra bijzonder waren. In 2020 gaan we weer.

 

Heuvel 102 in Volgograd

We bereiden momenteel een nieuwe route voor: Zie Programma

 

Voor de ervaren motorrijde
De route strekt zich uit over ongeveer 8000 kilometer, die we in een daarvoor korte tijd af zullen leggen. Deze reis is derhalve alleen geschikt voor ervaren motorrijders die lang in het zadel kunnen zitten. Dagafstanden van meer dan 500 km komen voor.
Eind van de Tweede Wereldoorlog
Op 9 mei vieren de Russen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Precies deze bijzondere dag zullen we in het voormalige Stalingrad doorbrengen, met parades en bloemenleggingen. We zullen stilstaan bij de verschrikkingen van deze tijd en alle gevallenen van deze en andere oorlogen gedenken.

Mini wereldreis
De rondreis op zich zorgt er al snel voor dat je het echte reizigersgevoel krijgt. Dat wordt nog versterkt door de dagafstanden en het aantal landen dat we aandoen: Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Rusland en de Oekraïne.


Route onder voorbehoud
In verband met de situatie in Oost Ukraïne hebben we de route aangepast. Het kan mogelijk zijn dat het opnieuw nodig wordt de route aan te passen. In verband met de lengte van de reis gaan we dit keer niet door Wit Rusland. Ook de Krim blijft buiten bereik.
 
         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer

 

 

Tracker