[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Laatste nieuws

NEPAL OVERLAND 2010

23 April - Door: Dafne de Jong
Rob als eerste terug

   

Rob komt vanmiddag om 17.30 uur vanuit Rome op Schiphol aan. Hiep Hoi!
Ik hoop dat de anderen nog even genieten, lekker uitrusten, Jef beter is geworden en het met Christ zijn gewonde been goed gaat, zodat ze op de 26ste ook een goede terugvlucht hebben.


20 April - Door: Dafne de Jong
Nepal reizigers willen naar huis

Er is niets zo mooi als op reis te gaan, maar om dat te doen moet je eerst naar huis kunnen komen. Rob's volgende reis (naar Rusland) start op 29 April.

Rob probeert de tickets om te boeken. Hij heeft toch een kantoortje van Qatar Airways gevonden. De eerste mogelijkheid te vliegen bleek op 28 April te zijn.
Dat was dus geen alternatief. Gelukkig kan Rob wel mee met een vlucht naar Milaan die daar op 23 April aankomt. Voor de rest van de groep lukt het evenlater toch plek te vinden op een vlucht die op 26 April vertrekt. Ik ga ervan uit dat zij dezelfde route via Doha en Frankfurt vliegen en op 27 April op Schiphol aankomen.

"Voor alle kantoortjes van luchtvaartmaatschappijen hier staan lange rijen tot ver in de straat," vertelt Rob me als het weer een keer gelukt is te bellen.

Voor Rob heb ik een aansluitende vlucht van Milaan via Rome naar Amsterdam kunnen boeken zodat hij op de 23ste 's middags aankomt en ik hoop dat het allemaal gaat lukken, want de vulkaan kan zo nog besluiten even uit te puffen na het vele gespuw. En dan begint alles weer opnieuw. Ik tank de auto vast af om naar Milaan te rijden, als dat nodig is.

En terwijl ik tank zit Jan Kroeze in Kathmandu achter de computer en schrijft het laatste deel van zijn en ons dagboek, als een verlicht mens (klik hier). En Christ deed hetzelfde (hier).

Jan en Christ had ik al voor hun bijdragen bedankt, maar ook Carine en Jefs bijdragen sieren het dagboek en Jan v.d. Werff zorgde voor veel spanning, net als Ludo trouwens. Leentje en Theo schreven regelmatig en ook van René en Marie Louise kregen we enkele bijdragen. Annelies schreef voor Sjef en Jos en ik hoop dat ik het zo verwoord heb als zij het zelf hadden willen schrijven.

Rest mij nog alle bezoekers aan dit dagboek, die samen zorgden voor 48.350 pageviews in 50 dagen, te bedanken voor voor de interesse en reakties. Ik heb alles graag aan elkaar geschreven maar kan me pas nadat Rob en de reizigers weer hier zijn net als Jan een verlicht mens noemen.

Dafne


19 April - Door: Dafne de Jong
MotorKaravaan vast in Kathmandu

"Het zou zo maar een week kunnen gaan duren," zegt Rob door de telefoon nadat hij verteld heeft dat ze op de luchthaven in Kathmandu zitten maar niet zullen gaan vertrekken. Ik bel met NetTravel, waar we de tickets geboekt hebben en ik ben blij dat ik op hun kan terugvallen, want in Kathmandu zit geen kantoor van Qatar Airways (QA).

"De luchthaven in Doha zit vol gestrande reizigers," komt een sms terug nadat ik op de site van QA heb gezien dat de vlucht wel ingepland staat. Laten we hopen dat er besloten wordt dat er in Europa weer gevlogen kan worden. Maar dan nog zal QA eerst de mensen vanuit Doha uit willen vliegen voor ze onze reizigers uit kathmandu op gaan halen.


18 April - Door: Dafne de Jong
Foto's van Christ

KLM en Lufthanza doen testvluchten op lagere hoogten en stellen nu al voor als de vliegtuigen deze tests positief doorstaan ook met passagiers op deze hoogten te gaan vliegen.
Morgen zal op de site van Qatar Airways te zien zijn of de vlucht naar Frankfurt gecancelled wordt.

Tot die tijd troosten wij ons met de mooie foto's van Christ (hier). Ik heb van je verhalen en foto's genoten Christ, trouwens van die van Jan Kroeze ook en wil jullie dan ook hartelijk danken voor jullie bijdrage aan de website. Helemaal top!


17 April - Door: Dafne de Jong
Nog een paar dagen?

Terwijl ze het in Kathmandu er nog even van nemen maakt iedereen zich hier zorgen over het feit of de luchthavens alweer open zullen zijn en eerlijk gezegd denk ik dat er eerst een wonder moet gebeuren. Er zijn verschillende maatschappijen die uittesten of ze ook op 3km hoogte kunnen vliegen, maar of dat na een positieve test ook met passagiers gaat gebeuren?

Om welke vlucht gaat het? Vlucht nr. 27 (vertrek om 1.20AM op 20 april) van Qatar Airways vanuit Doha naar Frankfurt. Als die kan vliegen (of beter gezegd, kan landen) kunnen ze ook van Frankfurt naar Schiphol komen met vlucht 4670, aankomst om 8.55AM op 20 april.

Maar, ze hebben nog 1,5 dag om Kathmandu te bewonderen en zich voor te bereiden op een mogelijk oponthoud. Kijk of je een spannend boek kunt kopen, is mijn advies.

Jan Kroeze en Christ genieten er zo te zien nog even van (klik hier). Sjef en Jos hebben zich gister uit laten zwaaien en zijn weer terug naar Pokhara voor een trekking, Carine en Jef schrijven in hun dagboek:

Vanaf nu zijn we nog enkele dagen vrij. We maken een weekprogramma op met Karsang. We bezoeken Koninklijk Paleis, veel tempels, lijkenverbranding, koninklijke steden, nog wat dorpjes...

Zo,dit is het einde van ons reisverhaal. Hopelijk is het een beetje boeiend geweest. Wij hebben er in ieder geval van genoten, met zijn goede en minder goede momenten. Het is een reis die we nooit zullen vergeten, met zoveel indrukken.
Zelf ben ik heel fier dat ik het als duozitter gedaan heb. Maar alle eer aan Jef, die ons km na km naar onze eindbestemming gereden heeft.
'Niet het einddoel is het belangrijkste, wel de weg er naar toe...'


16 April - Door: Dafne de Jong
Motoren klaar voor transport

5 uur werk was het om de motoren klaar te maken voor transport. Dat hebben ze nog snel gedaan met z'n allen. Bekijk meer foto's (hier)Christ heeft ook nog geschreven (hier).


15 April - Door: Dafne de Jong
Bericht vanuit Kathmandu

Jan Kroeze schreef... En jawel daar waren ze. Naast de berg die we gisteren beklommen ze je er 1 achter liggen, allemaal monsters van 8 km hoog. De drie grote Annapurina's 1, 2 en 3 waren goed te zien. Christ was here too... En maakte ook weer een paar mooie plaatjes. (klik hier)

Annelies en Jolanda reden gister bij Sjef en Jos achterop naar Kathmandu (klik hier). Vanmorgen deed de hele groep een rondvlucht langs Mount Everest en vanmiddag zijn ze druk de motoren op de frames klaar te maken voor transport (klik hier).


13 April - Door: Dafne de Jong
Bericht vanuit Pokhara

Ik was vooral blij met het bericht van Leentje en Theo waarin ik las dat het weer goed gaat met Leentje nadat ze te ziek was om vanuit Agra te vertrekken. Maar volgens Jan Kroeze kan de ziekenboeg nog niet gesloten worden. De hitte speelt de reizigers vooral parten, alhoewel verkeerd eten of gewoon de spanning ook een rol gehad kunnen hebben, vooral toen Sjef verdwaalde. Natuurlijk kwam ook die weer terecht.

De tocht door Nepal spreekt iedereen aan en vooral dan de Nationale Parken die bezocht worden. Vanuit Pokhara lukt het helaas niet de top van de Annapurna te zien. Wat wel gelukt is, is de vereniging van Sjef met zijn vriendin en Jos met zijn zus. Annelies en Jolanda vlogen vorige week naar Nepal en reisden per bus naar Pokhara. Ook Yan, de vriendin van Jan vdW stapte in het vliegtuig. Zij komt vandaag in Kathmandu aan.

Rob is vandaag samen met Jan vd W. al vooruit naar Kathmandu gereisd. Rob om de organisatie mbt het motortransport voor te bereiden en Jan om bij zijn meisje te zijn.

De updates staan op de pagina's van 10, 11, 12 en 13 april, bereikbaar via het menu hiernaast.


12 April - Door: Dafne de Jong
Updates

Dat er weer internettoegang is, is te merken, want in rap tempo worden alle dagboeken bijgewerkt. Rob heeft het over de almaar stijgende temperaturen. Van een voorjaar hebben ze niets gemerkt (hier).

Carine schreef over hun tocht naar Mussoorie, hoe ze in een militair gebied verstrikt raakten (hier) en over de dagen erna, dat zij en Jef met Ludo, Sjef en Jos via een alternatieve route rijden en gek worden van het getoeter op de weg. "Iedere Indiër wordt met een toeter in zijn maag geboren," schrijft ze (hier). Maar in Nepal maakt ze zich toch zorgen om India (hier) en schrijft ze over het bezoek aan de geboorteplaats van Buddha (hier).

En al vond Christ dat voor hem geen rol als Indiër was weggelegd, in Sambhal vind hij toch een klein paradijsje, al is het maar voor heel even (hier).


11 April - Door: Rob de Jong
India - Nepal

De lange smalle brug over de Sarda rivier is de scheiding tussen India en Nepal. We wurmen ons over het smalle pad tussen wandelaars, fietsers, auto's en andere voertuigen en beesten door. Aan de andere kant ligt Nepal, het land van de eindbestemming van onze reis.

terwijl we de grens oprijden, kijk nog een keer achterom naar India en er gaat een vloedgolf van gedachten door mij heen (lees verder)


9 April - Door: Dafne de Jong
Dat veert!

Woendag was het de eerste echte prachtige dag in Nederland, maar toen ik donderdagmorgen mijn 1991 Yamaha 660 Tenere van stal haalde was daar niets meer van over. Het was grijs en het regende en de anderhalf uur die ik onderweg was bleef dat zo. Waar ging ik heen? Naar Nordhorn, naar Wilbers. Inderdaad, die van de voorvorken en schokbrekers.

Mijn Tenere heeft in Nordhorn niet alleen nieuwe vering gekregen - ongelooflijk hoe veel beter dat rijdt! - ik heb daar natuurlijk ook vernomen hoeveel voeten het in de aarde gehad heeft om te zorgen dat Ludo zijn schokbreker kon vervangen. En ze vinden het nog normaal ook zulke service te verlenen, zeggen ze in Nordhorn en trouwens ook de dealer van Wilbers in België, waar Ludo zijn schokbreker kocht. Voor die schokbreker is gewoon een deel van de productie stilgelegd.

Ze wachten wel met smart af om het lekke exemplaar te kunnen zien en vragen zich af wat er gebeurd is. Vergeet niet dat de Motorkaravaan in Iran met zand- en stofstormen te maken heeft gehad en het blijft natuurlijk een mechanisch ding waar iets aan kapot kan gaan. Desalniettemin hoop ik ook snel eens van Ludo te horen.

Terug naar India: Rob schreef over New Delhi (hier)
Jan Kroeze over Agra (hier) en over hun indrukken van India schreven Jan en Christ (hier).

Vanmorgen is de MotorKaravaan trouwens de Nepalese grens overgestoken. Echter zonder Leentje en Theo. Leentje is namelijk ziek geworden en met koorts en buikkrampen in Agra achtergebleven. Van harte beterschap!


7 April - Door: Jan van der Werff
Tekst en uitleg

Mijn 1 april grap: Ik kwam aan bij hotel in Amritsar, moest mijn paspoort afgeven aan de receptie, en....
ALLES WEG, ik had niets meer, alleen nog het carnet.
(Lees verder, onder het Brrreaking News).

En vanuit Agra: Een bericht van jan Kroeze (klik hier)


7 April - Door: Dafne de Jong
Brrrreaking News - New Delhi 17:30 uur

Incredible India! Ontvang net bericht uit New Delhi van Vir dat Jan zijn uitreispapieren gekregen heeft. Wat een heerlijk bericht! (Lees verder)


7 April - Door: Dafne de Jong
Marie Louise schrijft

En terwijl Rob vandaag, met een beetje leeg gevoel omdat hij Jan mist (die in New Dehli achterblijft totdat hij vrijdag a.s. zijn papieren weer in orde zal hebben), naar Agra reist om zich weer bij een deel van de groep te voegen, dompelen 6 van zijn reisgenoten zich onder in de schoonheid van de Taj Mahal, het Rode Fort en het wervelende leven in India.

En sinds lang geleden hebben ze weer toegang tot het internet. Marie Louise schreef over Pakistan (zie de paginas van 26 t/m 29 maart). Updates van Jan Kr. volgen nog.


6 April - Door: Dafne de Jong
Bericht uit Delhi

Rob en Jan zaten vandaag op de Nederlandse ambassade, waar de aanvraag van zijn paspoort hooguit 2 uurtjes in beslag zou moeten nemen (lees het bericht).


5 April - Door: Dafne de Jong
Eigen weg

Gisternacht sliepen Christ en Jan Kr niet in het hotel in Mussoorie waar de rest van de groep naartoe gereden was. Jan Kr. heeft al, sinds hij in Pakistan een spijker in zijn band reed, last van een leeglopende band en het lijkt er al een tijdje op dat de ene plug die ze gezet hebben niet genoeg is; Misschien was het zelfs tijd er een binnenband in te doen. Gevolg was dat ze gister teveel tijd verloren dat ze besloten dat het veiliger was ergens anders te overnachten.

Vandaag is de groep uit elkaar gegaan. Rob en Jan zijn samen naar New Delhi gereden zodat Jan daar morgen bij de Nederlandse ambassade een nieuw paspoort kan krijgen alsmede uitreispapieren voor India (ter vervanging van zijn visum). Nog eens 5 van de groep hebben besloten een andere route in het noorden van India te maken. Het is dan ook een prachtig gebied waar een aantal nationale parken zijn. De overige 6 zitten op de route en zijn onderweg naar Agra en de Taj Mahal.

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een laatste update ontvangen heb. Rob was vanavond heel even on-line en vroeg nog om een klein beetje geduld. Van Sjef is er nog een update van Amritsar en Jan Kr, die met zijn band in de weer blijft, spreekt een journalist van het persbureau Reuter. Wanneer komen ze op CNN? (klik hier).


3 April - Door: Dafne de Jong
Prettige Kaasdagen

Niet dat ik niet van chocola hou, maar toen ik gister op de markt was en ik me eindelijk van de groenteboer en de bakker kon losmaken (die zijn echt fans van de MotorKaravaan), ging ik lekkere kaasjes halen bij de kaasvrouw. Ik had zoveel trek in die kaasjes dat ik helemaal vergat chocolade eitjes te kopen en dus besloot ik deze Paasdagen om te dopen in Kaasdagen.

De MotorKaravaan is vandaag uit Amritsar vertrokken. Ludo dus met een nieuwe schokbreker en terwijl er gister aan Ludo's motor werd gewerkt schreef Jan Kr een update voor het dagboek. (Klik hier).

De 350km blijkt moeilijker overbrugbaar dan gedacht en het is dan ook al donker wanneer ze in Shimla aankomen. Ze zijn onderweg naar een mooi gebied in de voetheuvels van de Himalayas waar het groen en niet zo warm is en de lucht schoon.

Rob vertelde me dat een aantal van de reisgenoten overweegt om de omweg via Agra en de Taj Mahal te laten schieten en inplaats daarvan een andere vooral kortere en meer relaxte route te rijden richting Nepal. En zoals dat helemaal bij de MotorKaravaan past, behoudt iedereen altijd de vrijheid zijn eigen route te kiezen en van het programma af te wijken. We zullen ze in het routeboek volgen.


Jan Kroeze - foto: Christ

Christ - foto Jan Kroeze


Jan v.d. Werff


Ludo


Leentje


Theo


René


Marie-Louise


Carine


Jef


Sjef


Jos


Ludo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto Sjef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


foto Sjef Lemmens

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer