[ Home ]  
   
 
ISLE OF MAN
MANX CLASSIC
GRAND PRIX REIS

Programma

Prijzen etc.

Inschrijven

Fotoboek


18-28 AUG 2024
17-27 AUG 2025

pp/vanaf € 1094,-*
duo/vanaf € 794,-*

*onder voorbehoud

Speciaal voor de liefhebbers van klassiekers!

Tijdens de Isle of Man Classic GP verschijnen niet alleen de klassieke (vintage) raspaarden aan de start, er wordt ook geracet met de allereerste superbikes waaronder ook legendarische 2-takten als de Suzuki RG500 en de Yamaha YZF500. Daarnaast rijden tijdens de Manx Grand Prix een heel peloton "junior-rijders" op moderne snelle machines hun race.
Hoe groot de snelheidsverschillen zijn, is vooral tijdens de trainingen te zien, waar de verschillende klassen door elkaar rijden en het niet ongewoon is dat rijders op classics sneller dan de
'junior-rijders' zijn.

 samen naar de manx GP

Het Circuit
Het circuit is 37,7 mijl (ruim 60 km) lang en is verdeeld in 59 benoemde bochten, 'straights', bruggetjes, punten en marshal's posten.

De TT-top ook hier
Sinds de intruductie van de Classic TT staan hier de top-rijders die aan de TT meedoen ook aan de start. Daarnaast zijn er ook veel shows en parade-laps waarin race legendes zoals Luigi Taveri, Giacomo Agostini, Brian Reid meerijden.


Klik voor groter formaat


Bob Heith en Ian Bell aan de start
Bob Heith en Bill Swallow aan de start

De Manx Grand Prix blijft aan populariteit winnen. Het is er ondertussen dan ook meer dan ooit een openlucht museum waar je de meest bijzondere motoren gewoon op straat tegenkomt. Vele van de coureurs die vroeger vooraan meereden, zoals Giacomo Agostini, Luigi Taveri, Phil Read, Jim Redman en Dieter Braun zijn regelmatige bezoekers van het Isle of Man.

luigi taveri tijdens de MGP
Luigi Taveri tijdens de MGP


Tijdrit
Er nemen in de verschillende races honderden coureurs deel. Ze gaan met intervals van 10 seconden van start en er wordt dus een tijdrit gereden, die via TT-radio op de voet te volgen is.

Isle of Man niet zomaar een eiland

Dat een eiland zoals het Isle of Man bestaat is een van de wonderen van de wereld. Niet alleen is de belangrijkste doorgaande weg op het eiland tevens het circuit, de passie voor het straatracen wordt over het hele eiland gevierd en dat is een belevenis die je niet wilt missen.

Prachtig mooi eiland

Het is natuurlijk ontzettend leuk om met je eigen motor hetzelfde rondje (60km) te rijden als de coureurs, maar buiten het circuit heeft het Isle of Man nog veel meer te bieden. In "de Mountains" waan je je in de Schotse Hooglanden, er is een spannende rotsenkust en er zijn tal van glenns en mooie stuurweggetjes. Maar of je daar allemaal aan toe komt is nog maar de vraag, want er worden iedere dag tal van activiteiten, happenings en shows georganiseerd.
     
 

         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer

 
Tracker