[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Laatste Nieuws

ST. PETERSBURG - VLADIVOSTOK

10 augustus - Door: Dafne - NL + 5 uur
Novosibirsk

   

Het is alweer 10 augustus. Time flies when you are having fun. Gisteren kwamen we eigenlijk bij toeval op de oude M51 terecht tussen Omsk en Novosibirsk. Dat was fantastisch rijden, zeker toen de smalle lege weg onverhard werd. "Nog ruim 700km te gaan, wat doen we," overlegden we. Na ongeveer 200km begon het te regenen en toen John en Ruud alle kanten uit begonnen te glibberen (teveel pk's jongens? Hester en ik hadden er geen last van) hebben we toch het asfalt weer opgezocht. Het was een prachtige dag (850km) en we kwamen heel voldaan om 9 uur 's avonds in Novosibirsk aan. Foto's staan er al op >>> Hier, verslag volgt natuurlijk nog.

Vandaag was een 0-km dag en we hebben de motoren verzorgd; met vereende krachten Fred zijn achterband gewisseld omdat die langs de "noppen" scheurtjes vertoonde en veel kleding gewassen. Fred heeft erover geschreven. >>> Hier.
Natuurlijk is ook de stad verkend, onder andere op hoge snelheid vanuit de achtbaan.Ondertussen gaat in Nederland het leven ook gewoon (zonder ons) verder. Het verslag van Ben Zwart over zijn escapades omtrent de reparatie van zijn auto sluiten eigenlijk naadloos aan op wat wij hier dagelijks om ons heen zien. Ben is meerdere malen met ons op reis geweest en wilde eigenlijk op weg naar Kiev. De opmerking van zijn Oekraïense vriendin aan het eind zullen alleen de oud-deelnemers aan onze reizen die door de Oekraïne gaan, snappen. Maar of het ook voor Lena zelf geldt? >>> Klik hier.


8 augustus - Door: Dafne - NL + 5 uur
Siberië

Ik schreef in Yekaratinaburg dat we de grens met Azië over gingen steken, maar de grens ligt feitelijk net ten westen van die stad en dus waren we er al over.

Behalve de Europees-Aziatische grens zijn we ook nog een andere grens over gegaan, namelijk die met Siberie. En daarvan was ik me gister en vandaag steeds weer bewust. >>> Lees verder.

Hester heeft ook nog geschreven. >>> Hier.

8 augustus - Door: Dafne - NL + 4 uur
Overal on-line?

De Russen verbazen me iedere keer weer. Zo vaak hebben we in barak-achtige tentjes, containers, oude treinwagons of andere vervallen gebouwtjes koffie gedronken. Een half uur geleden stopten we bij een KAFE langs de kant van de weg en nu ben ik on-line. Ze hebben hier koffie, thee, vruchtensalade, airco én wi-fi.


We vertrokken vanmorgen rond 6 uur uit Tyumen richting Omsk. In Yekatarinaburg was het 42 graden en gister was het niet veel kouder. Maar vannacht heeft het geregend en de temperatuur is gedaald tot 20 graden. Ik ga zo nog even een t-shirtje extra aantrekken.

Ruud schreef een verslag over zijn dagje rijden met Joris. >>> Klik hier


7 augustus - Door: Dafne - NL + 4 uur
Door de Oeral

We zijn alweer in Ekatarinaburg, aan de poort van Azië. Morgen gaan we de grens over en zullen we Europa verlaten hebben. We zijn allemaal het besef van tijd al volledig kwijt, weten niet wat voor dag het is enz.

Totdat we een nieuwe update voor de site maken en we zitten te rekenen hoe en wat. Cor en Joris schreven dus over dezelfde dag, of was het toch niet zo? Klik op de links in de menubalk links om het te lezen.

3 augustus - Door: Dafne - NL + 4 uur
Door de Oeral

"Het is 2 uur later," hoor ik Ruud roepen die tegelijkertijd naar zijn GPS wijst. We reden al dagen in de Moskou-tijdzone en ik vroeg me al af wanneer we daaruit zouden komen.

We zijn in Ufa aangekomen na een lange maar mooie rit (lees het verslag van Hester) en gelukkig is de lucht langzaamaan weer helder geworden. We hebben het brandende land dus achter ons gelaten? Maar nu eerst nog iets over gister vertellen.
>>> Lees verder.

Tot slot:
We passeerden vandaag (180km terug) een bord waarop staat dat Vladivostok 7708 km hier vandaan ligt. Even om een idee te geven.

2 augustus - Door: Dafne - NL + 2 uur
Naar Kazan

Te moe om te schrijven vandaag en/of ervoor gekozen om eerst in Kazan het kremlin en de sfeervolle binnenstad te bekijken.

We reden vandaag de hele dag in een dikke laag smog van de bosbranden in de buurt. Hoe ver weg die van ons zijn weten we niet precies, maar het is mega.

Misschien hebben Ruud en/of Fred wel al hun weblogs bijgehouden.
Fred: http://fredwansleeben.waarbenjij.nu/ en Ruud: http://e-ding.nl/


1 augustus - Door: Dafne - NL + 2 uur
Nizhny Novgorod

Suzdal is echt zo'n gezellig stadje. Het staat vol kremlins en kloosters, maar het zijn vooral de kleurige houten huisjes met versierde kozijnen die het hem doen. Omdat we vandaag nog geen 300 kilometer te gaan hebben is er nog tijd om Suzdal te bekijen. Er staan voor een aantal van ons een paar leenfietsen klaar.Grappig is het dat - of we nu 200 of 500 kilometer overbruggen op een dag - we steeds weer binnen een half uur van elkaar op de bestemming aankomen.
>>> Lees het verslag van Hester

31 Juli - Door: Dafne - NL + 2 uur
Gebakken eieren met tomaat

De airco bezorgde iedereen een welverdiende nachtrust. Vreemd hoe goed het voelt gewoon ónder de lakens te liggen inplaats van erop.

Vandaag heerlijk gereden van Tver via Sergiev Possad naar Suzdal. Een dag met een bijzondere ontmoeting.
>>> Lees erover


30 Juli - Door: Dafne - NL + 2 uur
Vertrek vanuit St. Petersburg

Tatatataaa! We zijn op weg. Vanmorgen ging de wekker om 5 uur. We wilden vroeg op pad om de drukte en vooral de warmte voor te zijn. Jaap en Ida zwaaiden ons uit. We reisden maar een paar dagen samen, maar zullen ze toch missen.Voordat we uit St. Petersburg vertrokken togen we naar het plein voor de Hermitage om daar een groepsfoto te maken. Het maakt de start van de reis extra speciaal.
>>> Lees erover in het verslag van Cor.


28 Juli - Door: Dafne - NL + 2 uur
St. Petersburg


Foto - Dafne

Nu, we zijn in St. Petersburg aangekomen. De grensovergang was weer enerverend en natuurlijk was de procedure weer iets veranderd, maar het ging allemaal zeer relaxed en vriendelijk. Na de grens splitsten we ons weer op. Cor en Ria reden met Jaap, Ida en Ruud werden 2 maal aangehouden. Hoe dat gegaan is kun je lezen in het verslag van Ida (klik hier)

Behalve bezine tank ik ondertussen ook water, dat redelijk koel blijft in de camelbag op mijn rug. Het is heerlijk om iedere keer slokje te nemen. Mijn motor loopt ongeveer 1:20; ik ben wat zuiniger met 4 liter per dag.

Fred is ondertussen jarig (29 juli). Dat begon vannacht zo:Ik heb vanuit allerlei richtingen foto's ontvangen. Helaas (nog) niet die van het bandenplakfeestje van John, die op weg van Vilnius naar Tartu een lekke band kreeg.


27 Juli - Door: Fred - NL + 1 uur
De Litouwers willen ook wat

Vandaag reed ik met Hester op haar Yamaha Tenere en Leon op zijn BMW 1200 GS

Om per motor te reizen heb je een doel nodig. Met vier Baliebikers ging ik twee jaar geleden naar de Noordkaap en toen we er waren zei Krijn. (een Baliebiker); “Kom we gaan maar weer eens op huis aan”. Drie jaar geleden, vraag me niet waarom, reed ik naar Gibraltar en weer terug. Met Gerda een paar jaar ervoor net zo, maar dan naar de poolcirkel. Ook zo’n soort rit. Het gaat nergens over maar je doet het.

>>> Lees verder

26 Juli - Door: Hester - NL + 1 uur
De Proloog

Vanaf huis gerekend ben ik ondertussen een kleine 2000 km onderweg. Mijn Tenere lijkt er net zo van te genieten als ikzelf. Qua bagage heb ik vast teveel bij me, maar het ligt allemaal lekker stabiel achter me. 
>>> Lees verder


26 Juli - Door: Dafne - NL + 1 uur
De zwaluwen vlogen laag

De dag begon mooi, maar vrij snel werd het toch een beetje somber. We rijden in drie groepjes en kiezen verschillende routes. Op mijn touristische kaart staan tekeningetjes van kastelen en burchten en we bedenken ons in een van die plaatsen, Ciechanow, koffie te drinken.

De zwaluwen vlogen al laag toen zich donkere wolken om ons heen verzamelden. Ondanks dat we onze koffiestop (ivm met de 800+ km die we vandaag te gaan hadden) uitstelden, lag er nog 100km tussen ons en Ciechanov toen de kaffeïnehonger gestild moest worden. Het kasteel of de burcht hebben we daarna ook niet gezien, het regende ondertussen, wel hebben we heerlijk gereden en waren het vooral de taferelen in de dorpen die het hem deden, zoals bijvoorbeeld een waar "ministerie van rare loopjes", al of niet met stok, handicap of gewoon teveel drank.

Vilnius is ook in het donker mooi en de pizza van super Mario was lekker.


25 Juli - Door: Dafne - NL + 0 uur
Riding in Sunshine

We zijn op weg en hoe. We hadden ons geen betere start kunnen bedenken. Alles was goed en klopte. Mijn Tenere snorde de hele dag tevreden en de koplampen van Hester, Leon en Joris dansten in mijn spiegels, de zon scheen de hele dag maar niet te uitbundig en de regenwolken die zich voorbij de Poolse grens rond ons verzamelden hielden hun druppels nog even vast terwijl wij er onderdoor reden.

En halverwege Duitsland waren daar ineens mijn gedachten leeg en welde er een deuntje in me op: I'm riding in Sunshine ooooh... I'm riding in sunshine ooooh and it feels good, so good.

Voor de eerste keer heb een mp3-speler met heel veel muziek erop meegenomen. Zal ik er naar luisteren onderweg? In mijn helm zeer zeker niet. Niet nodig ook, ik zal vast en zeker iedere dag mijn deuntje vanzelf tegenkomen of er eentje verzinnen.


23 Juli - Door: Fred - NL + 0 uur
Als ik nu nog wat vergeten ben .......

Een jaar ongeveer weet ik dat ik deze reis ga maken en ik kocht er in september 2009 al een tweedehands Honda Transalp voor. Immers je moet de nukken van een motor leren kennen, voor dat je zo'n megatour gaat maken.
Eerst in augustus 2009 het plan dat ik met Ride-on graag naar Vladivostok wilde rijden thuis voorzichtig bekend gemaakt, en waarachtig het was geen
probleem. Ze gunnen het me, mijn familie.

Toen begon het echt. >>> Lees verder


21 Juli - Door: Dafne - NL + 0 uur
32 dagen in een maand

Elke reis begint met de eerste stap. Ik heb wel iets met cliché's, zoals iedereen eigenlijk - ookal worden ze altijd als dooddoeners bestempeld - want ze kloppen elke keer weer en als dat niet zo is, had het eigenlijk toch wel zo moeten zijn of is er een oneindige vooraad aan andere cliché's die de eerdere tegenspreken of corrigeren. In dit geval zijn die er zeker, want wij hebben al een hele reis achter de rug, zo lijkt het.

Toen we na lang gewacht en veel gecorrespondeer met nog meer verschillende mensen in vaak zeer slecht Engels of iets wat daarvoor moest doorgaan, over boekingen, bevestigingen, bevestigingen van bevestigingen, een wijziging, bevestiging van de wijziging, correctie van de bevestiging van de wijziging, bevestiging van de gecorrigeerde bevestiging van de wijziging en bevestiging van de bevestiging van de gecorrigeerde wijziging,,,, een paar maanden geleden alles nog eens op een rijtje zetten en zo goed als zeker waren dat alles nu zo goed als mogelijk voorbereid was, hoopten we dat alles wat ons nog restte was alles voor de laatste keer 2 weken voor die eerste stap te bevestigen.

Zo lang bleef het niet stil.

>>> Lees verder

Laatste Nieuws
| 1 | 2 |
- - -
Stuur een bericht naar de MotorKaravaan
- - -
-
Lees de reacties
- - -
-

Bekijk de kaart
klik voor vergroting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer