[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Laatste Nieuws

ST. PETERSBURG - VLADIVOSTOK

15 september - Door: Dafne - In NL
18.000 km

   

Vlak voor we de Nederlandse grens over kwamen, keek Hester op haar kilometerteller. "Als ik dadelijk thuis ben heb ik er 18.000 op zitten. Het zegt me allemaal niet zo veel, die getallen. Ik weet wel dat het me enige moeite kost om thuis te komen, fysiek (waar was het ook alweer en waar heb ik in godsnaam mijn huissleutels gelaten) zowel als mentaal (Rob is nog onderweg) en dus ga ik eerst even bij MotoPort Zelhem langs en daarna bij een vriend eten. Ik heb er ineens geen behoefte aan voor het donker aan te komen.

Zodra ik mijn straat inrij, komt er leven in de brouwerij. Mijn buren openen hun rolluiken en zetten koffie. Ondanks alles al opgeschreven, gelezen, veelvuldig onderwerp van gesprek is geweest en we volop nagenieten, komen de woorden weer vanzelf. Wat een prachtige reis, wat hebben we veel meegemaakt. Ik mis Fred, Leon, Hester, Ruud, Cor, Ria, John, Joris en zelfs Jaap en Ida die alleen de proloog meereden maar daarna virtueel als onze trouwste fans steeds mee onderweg waren.

Ik bel Rob en we maken plannen voor de volgende keer. Het zal nog even duren. "Je had erbij moeten zijn", schrijf ik daarna in een aantal antwoorden aan vrienden (oud deelnemers) die eerder mee op reis waren. Er komt een sms'je binnen: "Privet Dafna," schrijft Sergey uit Svobodnyi. Het is daar alweer ochtend. Ik bel op. "Ja doma sietjas," zeg ik dat ik thuis ben. Skolka kilometer," vraagt hij. "18.000," zeg ik Hester na. Sergey fluit tussen zijn tanden. "Eta deliko," zegt hij dat het ver is en ja, zo voelt het ook, maar niet vanwege het getal, maar vanwege alles wat we meegemaakt hebben.


11 september - Door: Dafne - NL + 1 uur
Damoy, terug naar huis...

Morgen zouden we, volgens de originele planning, weer in Nederland aan moeten komen, maar omdat we uiteindelijk geen andere keus hadden dan de motoren met een andere trein te transporteren, zijn we twee dagen later uit Moskou vertrokken en zijn we vandaag in Minsk aangekomen. [Lees verder]

Dit is het laatste deel van dit dagboek, al hadden we graag verder gereden en verder verteld. Maar ook aan de langste weg in het grootste land ter wereld komt een einde en Siberië, dat 'het slapende land' betekent, zal dadelijk onder een winterse deken gestopt worden. En tot we er weer heen zullen gaan, doen we het met de prachtige herinneringen die we aan deze reis hebben!

Bedankt voor de vele leuke reacties!


9 september - Door: Dafne - NL + 2 uur
Moskou

We zijn in Moskou; hebben het overleefd. En de motoren ook!


6 september - Door: Dafne - NL + ? uur
Gedengedeng

De zon gaat op, de zon gaat onder; er is weer een dag voorbij. Gedengedeng.
5 september - Door: Dafne - NL + ? uur
Ca. 1500 km jarig

Het is ca. 7750 km naar Moskou. We zullen er op 7 september aankomen, maar maken eerst nog van alles mee natuurlijk, waaronder mijn verjaardag, die dit keer niet alleen langer dan 24 uur duurde doordat we weer een tijdgrens passeerden, maar ook doordat het feestje al op 2 september in Belogorsk begon Ook heb ik mijn verjaardag nooit eerder over zoveel kilometer gevierd, de schatting is ca. 1500 km. Lees ook over onze treinreis in de verslagen van 2, 3, 4 en 5 september.
1 september - Door: Dafne - NL + 9 uur
Op de trein

We hebben net met vereende krachten en de hulp van Kostja, Victor en een stel Uzbeken de motoren in de wagon op frames vastgezet. Het ziet er goed uit allemaal. Nu nog even douchen, nog wat mondvoorraad voor onderweg inslaan en nog ergens wat eten en dan naar het wakzal (station). Onze trein vertrekt om 22.20 lokale tijd. We zullen weer on-line zijn in Moskou op 7 september. Tot dan!
31 augustus - Door: Dafne - NL + 9 uur
En verder...

... Maar we hebben nog een lange weg te gaan. Lees hoe het verder gaat met Hester en Leon [hier] en Dafne [hier].
30 augustus - Door: Dafne - NL + 9 uur
We have arrived!Zie ook de nieuwe verslagen op 27 en 28 augustus.


28 augustus - Door: Dafne - NL + 9 uur
Groet uit Kabarovsk

We zijn in Khabarovsk. Op weg hierheen kwamen we een heel clubje motorrijders tegen die waarschijnlijk op weg zijn naar Raichichinsk, waar dit weekeinde een treffen is. We reden er gisteren op weg naar Birobidjan voorbij en waren er ook voor uitgenodigd door Sergej, die we eerst in Irkutsk ontmoetten en later in Svobodny bezochten. [Lees hier]. Maar moeten verder.

Morgen gaan we de laatste afstand naar Vladivostok rijden en sinds een paar dagen heb ik al het gevoel dat we er een beetje treurig om zijn. "Ik probeer de horizon, Siberië, voor me uit te duwen" zegt Fred.
"Ik zou het liefst gewoon terug rijden," denk ik, want die treinreis... Het zal afkicken worden. Ik zal in het 'gechukechuk' van de trein de prachtige roffel van mijn Tenereetje horen en overal waar ik een mooi pad zie, eruit willen. We gaan het beleven.

"Die ene dag zal je nooit meer vergeten," stelt Hester me stellig in het vooruitzicht. Die ene dag, 3 september, die we in de trein doorbrengen, is mijn verjaardag. En trouwens niet alleen die van mij, maar ook die van John, die vanaf het Baikalmeer terug reisde. Vast gefeliciteerd en we wensen je nog vele prachtige kilometers op je KTM toe John.

PS: Op 24-8 staat nu ook het verslag van Fred erin.
Zie ook de reakties [Hier]


24 augustus - Door: Dafne - NL + 8 uur
Nog maar een paar duizend kilometer

"Zullen we hier dan rechtsaf gaan," Vraag ik. De Langste weg is hier nieuw en zo glad als een biljardlaken en helemaal leeg. Op zoek naar benzine hebben we een kilometer of 30 onverhard gereden over de oude weg, maar nu doet Siberië zijn naam weer eer aan: Slaap.

En dus sloegen we rechtsaf. Wat er daarna gebeurde staat in een kleine fotoreportage. Ik moest er zelf trouwens ook aan geloven en Fred was solidair, maar Hester ging nog net niet 'kopje onder' en stal gewoon helemaal de show. [Hier]

De dagen viegen voorbij en we maken zoveel mee dat we het nauwelijks op tijd geschreven kunnen hebben. Vandaar enige fotoreportages van 21, 22, 23 en 24 augustus. Zie het menu hiernaast.


22 augustus - Door: Dafne - NL + 8 uur
Nog maar een paar duizend kilometer

Toen we uit Chita wegreden schoot het me ineens weer te binnen. De weg iets verder naar het zuiden, die langs de rivier de Shilka loopt, is een mooie onverharde weg. Ik overleg kort met Leon en rij daarna het bordje Khabarovsk voorbij.

En het werd een prachtige rit, met vele mooie uitzichten over de rivier, die Rob en ik in de winter van 2004 over het ijs reden. We hebben zoveel meegemaakt dat één verslag niet voldoende is. Trouwens, Hester had een echte 'off-day'. Klik op de links in het linker menu.

Hester heeft ook nog over haar fietstocht op Olkhon geschreven [Hier] en ik over de reparatie aan mijn motor [Hier].


21 augustus - Door: Dafne - NL + 8 uur
Geluk en ongeluk

We zitten alweer in Chita en reizen vandaag met zijn vieren door naar Chernochevsk. Het is vreemd en we missen onze reisgenoten, ookal wisten we natuurlijk dat de Baikalreizigers vanaf Irkutsk op de trein naar Moskou zouden gaan. Maar toch... In Irkutsk liep ineens alles anders dan we van tevoren gedacht hadden:

Mijn Vladivostok-reisgenoten hadden de zwaarste dag sinds de start toen ze vanaf Olkhon terugreden. Ze zijn allemaal - soms meerdere malen - onderuit gegaan op het pad dat een grote modderbende geworden was. Ruud brak daarbij zijn been. Hij gaat vandaag terug naar huis. Lees zijn verslag. [Hier]

De Baikalreizigers kwamen een dag later van Olkhon aan het Baikalmeer naar Irkutsk en hadden zeker een even spannende dag. Lees het verslag van Ria [Hier].

Ik ging ik bij een motorzaak langs en liet daar, behalve dat ik olie kocht, ook Pavel mijn Tenereetje horen, omdat mijn motor al een hele tijd niet meer zo vrolijk liep als toen we vertrokken. Pavel schudde bezorgd zijn hoofd en bood direct aan een 'kijkoperatie' te doen. Van het een kwam het ander en nu kunnen we spreken van echt MotorGeluk. Het verslag volgt nog.

Nu, in Chita heb ik waarschijnlijk voorlopig de laatste keer toegang tot het Internet totdat we in Blagoveshensk aankomen. Maar je weet het nooit, dus misschien tot morgen. Trouwens, Fred en Hester hebben nog op Fred zijn weblog geschreven [Hier] en Ruud kan dan wel niet meer rijden, maar zijn vingers doen het en als er knopjes aan zitten weet Ruud er raad mee [Klik hier]

16 augustus - Door: Dafne - NL + 7 uur
Irkutsk

Joris zit alweer op de trein terug naar Moskou en ik ben nu dus in Irkutsk. Het kratten ging vlot en vriendelijk. Wat een verschil met vorig jaar.

Morgen komen mijn Vladivostok-reisgenoten hier ook heen. Cor, Ria en John blijven nog een dag langer aan het Baikalmeer. We zien ze overmorgen nog net voor wij naar Ulan Ude vertrekken. Zij gaan op 20 Augustus op de trein naar Moskou. Het 'minder late nieuws' staat [Hier].


15 augustus - Door: Dafne - NL + 7 uur
Aan het Baikalmeer

Tot nu toe zijn we echt verwend geweest met zoveel internettoegang overal. Het ontbrak ons meer aan tijd om te schrijven. Maar de afgelopen dagen was net 'NJET', toen we vroegen of er een wi-fi netwerk in het hotel was. We lopen dus allemaal achter en niet alleen omdat we lange dagen in het zadel doorbrengen, maar vooral ook omdat het zo prachtig rijden is en omdat we zo veel meemaken. Ik heb het samengevat in de update over 13 en14 augustus [Hier].

We zijn gisteravond op Olkhon aan het Baikalmeer aangekomen en zijn allemaal in een Hoera-stemming.
Cor heeft erover geschreven [Hier].
Ik ben nu net on-line en heb drie verslagen van Hester erop gezet over 10, 11 en 13 augustus [zie linker menubalk].

Al de hele tijd zien jullie van mij een fotootje met een nieuwe Tenere 660 erop, maar dat is niet de motor waar ik nu op rij. Het is wel een 660 Tenere, maar dan eentje van het bouwjaar 1992. Ook Hester wilde eigenlijk een ander fotootje bij haar stukjes. We hebben dus nieuwe fotootjes gemaakt van elkaar - net nadat we door een modderbad gereden zijn, Hester met haar 660 Tenere wat harder dan ik...

Laatste Nieuws
| 1 | 2 |

Stuur een bericht naar de MotorKaravaan
- - -
-
Lees de reacties
- - -
-

Bekijk de kaart
klik voor vergroting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer