[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

NEPAL OVERLAND 2010

14 April - Door: Sjef en Annelies
Naar kathmandu

   

We zijn vroeg uit de veren en pakken op tijd.
In principe vertrekt ieder zo'n beetje op dezelfde tijd, maar we lopen enige vertraging op doordat Ludo, ondanks zijn voornemen om 06.00 uur op te staan, nog niet klaar is. We vinden het niet leuk hem alleen te laten vertrekken. Uiteindelijk vertrekken we om 08.45 uur gezamenlijk, maar al vrij snel waaiert ieder uit.

Jolanda en ik zien er allerschattigst uit. Ik heb een motorbroek mogen lenen van Carine en met een jasje van Sjef en mijn 2e hands helmpie kan ik zo meedoen met ...

Het is een mooie route, althans zeker 2/3 gedeelte van de rit. Veel rijstvelden, op plateau's. Erg fris en groen.
De dag is warm en de zon schijnt volop. We maken hier en daar een stop voor een drankje en wat rust (vooral aan ons onderstel), want onze billen zijn er niet aan gewend.

Naarmate we Kathmandu naderen wordt het drukker op de weg. We passeren veel omgevallen vrachtwagens en zelfs een personenbus, die onder groot applaus terug op 4 wielen wordt getrokken, terwijl wij in de file onze beurt om te passeren afwachten.

Het wegdek wordt slechter en slechter, stof overheerst en als we noodzakelijkerwijs achter vrachtwagen moeten blijven hangen, worden we getrakteerd op zwarte rookpluimen.

De rit krijgt zijn einde in Kathmandu, maar we komen niet simpelweg de stad in. De toegangsweg is ongelooflijk druk en zoals jullie inmiddels hebben meegekregen krioelt alles door elkaar.
Ik begin het niet meer leuk te vinden, voor zover daarvan al sprake was. Via winkelstraatjes (en dat zijn er veel) in Thamel, loods ik Sjef met alle ervaring die ik heb in Kathmandu regelrecht naar hotel Moonlight, waar wij tot onze verrassing als eersten om 14.30 uur arriveren. We hebben er slechts 210 kilometer opzitten. Geeft toch een bescheiden gevoel van 'yes, we made it'.

Als ik van de motor gestapt ben en Sjef me ziet, voelt hij de behoefte me meteen op de plaat te zetten, want volgens hem wil niemand geloven wat hij nou ziet: 'dametje' Annelies (zie foto's). Ook ikzelf moet van de verbazing bekomen.


Annelies

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer