[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

NEPAL OVERLAND 2010

7 April - Door: Carine Teunkens
Srinagar - Ranikhet - Nainital

   

We hebben met z'n vijven besloten niet mee naar Agra te gaan maar hier in de bergen te blijven en ons in Bareilly weer bij de anderen aan te sluiten.

Dit gebergte kun je met geen ander vergelijken. Je kunt nooit op voorhand inschatten hoe lang je over een bepaalde afstand doet. Alles hangt af van de toestand van de weg.
Vandaag is hij weer bijzonder slecht: keien, zand, diepe afgronden, putten en om de 20m stoppen om een auto door te laten want zij gaan niet aan de kant voor ons. Heel vermoeiend, zeker bij 37°.
Alle dorpjes die we passeren zijn hetzelfde, mensen lopen weer op en aan met grote vracht op hun hoofd of rug: fruit, hooi, volle manden maar ook stoelen, een matras…

Alle vrouwen dragen een sari: oranje, rood, geel, paars en zijn voorzien van neusringetje en derde oog. Ze zien er meestal puik uit, bij de mannen is dat iets anders. Maar contact leggen is moeilijk. Ze durven je amper aankijken. ’s Avonds vinden we toevallig een onderkomen bij een heel vrome familie. Man en zoon en wat knechtjes maken het ons erg naar ons zin. Vanuit de bergen klinkt luide muziek, er is een bruiloft aan de gang die 2 dagen zal duren. We vallen er mee in slaap…en worden er om 7u door gewekt.

We maken de volgende dag weer een korte rit van 100km. De laatste 1000 km zullen nog zwaar worden. Vroeg in de namiddag stranden we aan een bergmeer en slapen in een rustige cottage. Moto wordt aan de kant gezet en benen worden gestrekt.

Tot nu toe kan India ons niet echt bekoren, niet wat we er ons van hadden voorgesteld. We spreken dan ook maar over een heel klein deeltje van een immens land, willen dus zeker nier veralgemenen.
Iedere Indiër wordt hier althans met toeter in maag geboren. Ze toeteren de godganse dag. We worden er echt gek van. Ook de stadjes zijn niet aantrekkelijk, we mijden ze zelfs: veel te druk, overal afval en honden. Soms ook aapjes, chaos en talloze stalletjes waar we best niet eten.

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer