[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

NEPAL OVERLAND 2010

4 April - Door: Carine Teunkens
Verboden gebied

   

Met 5 trekken we er op uit in de bergen, over een kleine witte weg. In het begin was alles mooi en fijn, behalve dan de zeer slechte wegen. We komen maar af en toe mensen en auto’s tegen. Op den duur weten we niet waar we zitten en hoe ver het nog is.

Ik merk ook dat ik geen water meer heb. Over eten praat ik nog niet; de laatste weken is het moeilijk om onderweg goed eten te vinden. We komen alleen kraampjes tegen met cola, chips en koekjes. We eten al een tijdje maar 2x/dag of zelfs niets als je met diarree zit.

We rijden aan een gemiddelde van 30km/u, het schiet niet op. Uitzicht is adembenemend van op 3000m hoogte, over de kronkelende rivier in het diepe ravijn met groene rijstterrassen tegen de hellingen. Omdat het al laat in de namiddag is, besluiten we onderdak voor de nacht te zoeken, maar zelfs dat kan niet.
We zijn in militair domein gesukkeld en daar mogen geen vreemdelingen rijden in het donker of slapen.

Iedereen die we vragen, raadt ons aan om er zo vlug mogelijk uit te rijden want anders worden we gearresteerd. Klinkt erg militaristisch!
Warme kleren worden aangetrokken, we slaan wat water in en vertrekken. Eventjes verder worden we tegengehouden door een paar militairen die heel vervelend beginnen te doen. Ze willen onze reispas en visa. We hadden volgens hen moeten weten dat we hier niet mogen komen; het had op borden aangegeven gestaan, maar dat hadden we niet gezien.

Aan ene kant herhalen de militairen dat we voor het donker uit het domein moeten zijn, maar aan de andere kant houden ze ons veel te lang op. Uiteindelijk rijden we nog 60km in het pikdonker door de bergen. Ik kijk maar niet te veel opzij, want ik weet dat de afgrond heel diep is.
Met de sterren aan de hemel en onze goede verlichting lukt het wel. Samen maakt sterk. Om 21u30 komen we vuil en afgemat in het hotel aan. Eten en slapen. Van Pasen hebben we niks gemerkt.Sjef


Jos


Jef


Ludo

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer