[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Laatste nieuws

NEPAL OVERLAND 2010

10 Maart - Door: Jan van der Werff
Luchtballon

   

We worden getrakteerd op een aantal fantastische uitzichten en schieten er lustig met onze camera's op los.
Na een klein uurtje zweven, waarbij we een hoogte halen van maximaal 900 meter, weet onze turkse “piloot” het mandje van de ballon uiteindelijk precies op de aanhanger weer te landen.

>> Lees verder


9 Maart - Door: Dafne de Jong
Nieuwe pagina's en updates

Zo, dat, en dat is heel wat, staat er weer op:
Marie-Louise en René hebben geschreven (op 8/3) en Rob en Jan konden het ook niet laten (9/3). Christ maakt een foto-dagboek en laat ons meegenieten. Ook zijn er weer nieuwe reacties binnen gekomen, waarvoor onze dank.

7 Maart - Door: Jef en Carine
Zo veel indrukken

In de plaatselijke resto's valt wat te beleven. Mensen hebben niet veel nodig om zich te amuseren. Ze zijn altijd in goed gezelschap en babbelen veel. Als er dan ook nog een groepje muzikanten binnenkomt, is het hek van de dam: hoppa!

>> Lees verder


6 Maart - Door: Dafne de Jong
Foto's staan erop

Rob en Jan hadden gister ook nog een paar foto's meegestuurd maar na een beursdag van 10 uur (Dortmund) kon ik nauwelijks meer nadenken. Ze staan erop nu.

Ook zijn er weer nieuwe reacties binnengekomen.
En heeft Rob geschreven over Istanbul en Ankara.


4 Maart - Door: Rob de Jong
The beautiful start

Aan de Bulgaarse grens worden we vermanend toegesproken door een ambtenaar. Al snel komt een jonge vrouw uitleg geven over zijn knorrigheid: “Please can you make the beautiful start”...

>> Lees verder


3 Maart - Door: Rob de Jong
Lentegevoel?

Vanmorgen word ik op een prachtige zonsopgang getrakteerd terwijl in alle vroegte een rondje door
de stad Nis hardloop. De stad ontwaakt en ik ben niet de enige die over de straten loopt. Honden rekken zich uit en maken zich op voor een speurtocht naar eten. Mensen lopen, soms nog slaperig, naar hun werk met een tas in un handen geklemd. Al hardlopende bedenk ik me wat de inhoud van die tassen zal zijn, zoals stevige boterhammen, misschien wel een fles bier of een krant.


>> Lees verder


2 Maart - Door: Rob de Jong
Toi Toi Toi


Het is werkelijk ongeloofelijk. Dachten we twee weken terug nog dat vooral Servie een ploegentocht door de sneeuw zou worden en kreeg ik wat benauwde vragen van mijn reisgenoten over de kou, de waarheid is anders want het flauwe zonnetje waaronder we vanmorgen uit Boedapest vertrokken werd sterker naarmate we dichterbij de Servische grens kwamen.

>> Lees verder


2 Maart - Door: Dafne de Jong
De kop is eraf


Nu, ze zijn onderweg en het weer kon natuurlijk alleen maar beter worden. Het zal nog een dag of wat duren voor ze allemaal hun draai gevonden hebben, weten welke bagage precies waar gepakt moet zitten zodat je onderweg niet telkens je hele tas of koffer weer uit moet pakken als je iets nodig hebt.

En over nodig hebben gesproken: We proberen altijd zo licht mogelijk te reizen; nemen toch altijd nog wel een of twee dingetjes mee die we achteraf gezien niet nodig hadden, maar we vergeten ook altijd wel iets en ik ben benieuwd wat iedereen in de groep vergeten is.
Rob had in ieder geval al zijn sokken thuis gelaten en toen ik ze uitzwaaide en wegreed zag ik dat de schapenvacht voor op zijn buddy in de auto was blijven liggen.

Ook tijd om te schrijven moet nog even gevonden worden, zeker nu ze aan het begin van de reis relatief gezien wat langere afstanden rijden. Rob zal nu vast met zijn laptopje aan het stoeien zijn. We hopen natuurlijk ook allemaal dadelijk een paar foto's te kunnen zien.


1 Maart - Door: Rob de Jong
De zon schijnt weer


Vandaag een mooie dag geweest. Jan, Jef, Jos, Rene, Marie Louise en ik hebben een prachtige rit gemaakt onder lente achtig weer. Een stuk langs de Donau gereden en in Györ een stop gemaakt voordat we in Budapest aankwamen. We zijn nog naar de
Citadel geweest in de avond en genoten van het uitzicht over Budapest in de avond.

Gek genoeg hebben we in 2 dagen al  tien procent van de totale afstand afgelegd. De stemming is goed. Ik probeer morgen een beter verslag te schrijven.


28 Feb- Door: Dafne de Jong
Door weer en wind

Allereerst het nieuws dat iedereen goed in Wörth aan de Donau is aangekomen. De start van de MotorKaravaan werd echt een soort van doop met zoveel regenwater. Ook hebben ze veel last van windstoten gehad.

>> Lees verder


27 Feb- Door: Rob de Jong
De weersvoorwachtingen...


De weersvoorspellingen zijn niet gunstig. “Een zware depressie boven Spanje die langzaam maar zeker onze kant uit zal komen,” voorspelt weerman Erwin Krol, en, alsof het om een kleinigheidje gaat: Wij zullen slechts windstoten van 90 km/u krijgen; wel zal het de hele dag regenen. Als we niet uitkijken kunnen we 'de borst wel eens letterlijk nat maken'.

>> Lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer