[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

NEPAL OVERLAND 2010

11 April - Door: Carine Teunkens
Lambini, de geboorteplaats van Buddha

   

Eerst wil Jef iedereen bedanken voor de fijne verjaardagswensen, natuurlijk is dat fijn!
Gisteren zaten we in een National Wildlife Park, heel mooie omgeving, totaal afgesloten van de bewoonde wereld.
Natuur in Nepal is echt mooi, wat van Cuba weg maar ook veel van Afrika, heel anders dan de voorgaande landen, meer jungle.

Wat opvalt is het scherpe licht; 2 zonnebrillen nodig. En bloedheet, ook 's nachts koelt het niet af. En dan zie je al die mensen werken op het veld, echt geen makkie (sorry voor mijn verhollandsing maar dat heb je na al die weken). En mooie vrouwen!!! Als er iets gemeenschappelijks is in al de landen, dan is dit het wel.
Hoe arm ze ook zijn, ze zijn zo fier en maken zich met heel weinig mooi. Bij een beek gestopt en dan zie je hoe de vrouwen, terwijl hun kinderen samen met de waterbuffels stoeien in het water, hun meterslange sari wassen en ook zichzelf. En terwijl hun kleren drogen, doen ze ook nog vlug de afwas. Ja, het kan verschillen!

Jef is ziek aangekomen, waarschijnlijk van de zure yoghurt vanmorgen. Hij valt dan werkelijk als een blok om voor de rest van de dag. Ik wandel naar een olifantenkamp, net etenstijd, mooi om zien, vooral de baby's. Er zitten hier rond de 40 wilde olifanten en als de wijfjes drachtig zijn, komen ze er op af en verdwijnen weer. Ze kunnen agressief zijn, vorig jaar werd er nog iemand gedood.

Vanmorgen had een deel van de groep een jeepsafari besteld. Ze stonden om 5u klaar met fotoapparaat. Maar ze hadden niet gerekend op lange Nederlanders want ze kwamen aan met een klein autootje, op Nepali formaat berekend. Zelfs gebukt zouden ze nog niks kunnen zien. Grote teleurstelling.

320 km rijden bij 40° is echt geen lachertje maar we houden de moed er in. Het scheelt gelukkig dat de mensen zo tof zijn want daar word je zelf ook vrolijk van en vergeet je de vervelende dingen. We rijden vandaag nog eens met ons tweetjes.

Vanavond weer een hoogtepunt. We zijn naar de geboorteplaats van Lord BUDHA geweest in Lambini, een waar pelgrimsoord, domein van 2,5km. Jammer dat we niet meer tijd hebben want het is echt de moeite. Sfeer is er uiteraard heel spiritueel en er zijn kloosters met monniken uit heel de wereld. Blij dat ik er was!


Jef

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer