[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

NEPAL OVERLAND 2010

9 April - Door: Carine Teunkens
Naar Mahendrenagar

   

We verlaten stilletjes aan India. Weet niet of het voor goed is! Gemengde gevoelens. Het roept zo veel vragen en ongemakkelijke gevoelens op.
De kloof tussen arm en rijk is zo groot en zal alleen maar goter worden. Ik maak me zorgen over hun toekomst. Stel dat iedere Indiër, en daar hebben ze terecht recht op, binnenkort ook 2 auto's, een computer, een lap-top, nog een GSM enz. wil, dan loopt het slecht af met onze aardkloot.

Normaal zou het een vlotte rit worden maar we spelen Sjef onderweg kwijt. We zagen hem acher ons pijlsnel uit de bocht vliegen, een andere weg in. We hoopten dat hij snel zou doorkrijgen dat hij alleen aan het rijden was maar hij had niks door en maar rijden en rijden. En wij maar wachten. Na een uurtje beslissen we om hem achter te laten en wonder bij wonder komen we hem net voor de grens terug tegen.

De grens tussen India en Nepal is een klucht. Er staan een paar open barakken, een stal met eeen ventilator tegen het strooien plafond. De ambtenaren komen niet van hun stoel, waarschijnlijk veel te heet. Het gaat er losjes aan toe. Er wordt zelfs nog gezongen voor Jef want die is jarig vandaag (48)!!! De grensovergang duurt minder dan 2uur.

In het hotel ontmoeten we de anderen na enkele dagen met z'n vijven gereisd te hebben. Er is van alles gebeurd; Leentje ligt nog erg ziek in een vorig hotel, Jan VDW heeft een heel avontuur in Dehli beleefd. Hij was al zijn papieren aan de Indiase grens verloren en sindsdien druk bezig geweest om alles te vernieuwen, wat ondertussen in orde is. Rob heeft ook een aanrijding gehad, maar ook niets ergs en andere Jan sukkelt nog met kapotte band.
Gisteren is ook een vrachtwagen achterop ons gereden. Gelukkig zat er een pak bagage tussen maar het zelfgemaakte rekje van onze vriend Kluut, heeft een deuk gekregen. We zaten vast maar volgens de 4 mannen die in de kabine zaten, was er niks aan de hand.

Van namiddag hier in het dorpje rondgelopen. Nepal is nóg armer dan India, maar de mensen zijn terug vriendelijk en lachen weer, een tijdje geleden...
Veel bedelaartjes en ook weer oneindig veel winkeltjes met allemaal dezelfde spulletjes waar je je van afvraagt wie ze ooit koopt. En koeien, veel koeien. Omdat het te heet is, blijft het bij een korte wandeling.

 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer