[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Laatste nieuws

NEPAL OVERLAND 2010

19 Maart - Door: Rob de Jong
Naar Shiraz

   

Toen we met een veerboot in Turkije samen met de kapitein, die ons ook nog even de boot liet varen, naar Oerendhard van Normaal luisterden - Jan heeft dat op zijn telefoon staan - maakte hij een gebaar met zijn duim tegen de wijs- en middenvinger. Hij vond het best klinken. (Lees meer)

... En bekijk de foto's van Jan Kroeze


18 Maart - Door: Dafne de Jong
In Esfahan

Gister en eergister heeft de MotorKaravaan in Iran erg veel last gehad van een zandstorm, die het overbruggen van de toch wel pittige afstanden extra zwaar maakte. Het was helemaal een beetje een ongeluksdag; Theo verloor zijn zomerhandschoenen (en het is er 30 graden), er zijn bekeuringen geïncasseerd en het hotel was moeilijk vindbaar doordat onze partners in Iran het gewijzigd hadden zonder dat wij dat wisten.

>> Lees het verslag van Christ
Nu, 19 maart ook met foto's

Vandaag hoop ik dat ze weer helemaal bijkomen, want Esfahan is een prachtige stad. Helaas voor ons zijn de internetverbindingen erg slecht.

23.30 uur: Er staan nieuwe foto's van Jan Kroeze op: Zie 15, 16 en 18 maart.


Het grote Imam plein in Esfahan. Foto: Jan Kroeze


16 Maart - Door: Dafne de Jong
Lange dag

De MotorKaravaan heeft vandaag een lange etappe achter de rug van ruim 600km naar Hamadan. Omdat internettoegang niet lukt belde Rob me even om het laatste nieuws door te geven:

Ze hebben onderweg veel last van harde wind gehad en ook moesten ze wennen aan zeer hoge temperaturen van wel 30 graden.
In Hamadan bleek dat de sfeer in de stad nogal gespannen was. Een vrouwenbeweging heeft een demonstratie georganiseerd en de politie ondervroeg enkele van de MotorKaravaan en wilde zien wat voor foto's er gemaakt waren.

Morgen trekt de MotorKaravaan naar Esfahan, waar ik verwacht dat ze allemaal weer on-line kunnen.


Esfahan


15 Maart - Door: Carine Teunkens
In Iran

Vannacht gelukkig geen schokken meer maar wel de imam die ons om 4u15 wakker maakte.
We verlaten Turkije waar we toch 10 mooie dagen gehad hebben. Eindelijk naar Iran, het land van de Allatoya's en Khomeini's. En ook eindelijk iets nieuws want tot hier was het bekend (Lees meer).

14 Maart - Door: Dafne de Jong
Dogubayazit

Sjef heeft geschreven (Klik hier). Ik begon me al af te vragen hoe het met hem en zijn reismaatje Jos gaat, jullie ook?

Vanmorgen kwam er een sms'je binnen. "We hebben een naschok meegemaakt", liet Rob weten. Ik weet nog de eerste aardbeving die we meemaakten in Chili, daarna een in Istanbul (5.6) en in Tokyo (6.3). Rob vindt het nog steeds spannend. Ik mis hem alleen maar meer.

Carine en Jef schreven over vandaag:
VRIJE DAG!!!
We gaan hier het 'Ishak Pasa kasteel' bezoeken. De moto's wassen om morgen Iran binnen te rijden, nog wat rondneuzen en lekker eten. Gelukkig hebben we hier een net restaurant gevonden. En dan nog mijn 'burka' klaarleggen... (Lees meer)

En Christ schrijft in zijn blog een overpeinzing die zeer het lezen waard is, maar ook:
Morgen ben ik Turk af. Ik wordt Iraniër. Alhoewel. Als ik aan onze leider denk, die ongeschoren man zonder stropdas, dan twijfel ik. Ik verzin wel wat. (Lees meer)

Marie-Louise doet op 11 en 12 maart nog verslag van veel sneeuw en modder.

13 Maart - Door: Dafne de Jong
De reis naar Erzurum

Jan Kroeze maakte gister een wel hele mooie foto en schreef zijn verslag over de tocht op zijn weblog (Klik hier). Christ schreef ook (klik hier). Maar er zit nog meer aan te komen. Hou het menu van-dag-tot-dag in de gaten.

Verder hier het bericht dat we naar aanleiding van de aanslagen van de afgelopen dagen de situatie in Lahore Pakistan onder de loep nemen en samen met een aantal mensen ter plekke bekijken hoe de MotorKaravaan snel en veilig de grens naar India over kan.


12 Maart - Door: Dafne de Jong
Het thuisfront

Natuurlijk probeer ik altijd zo snel mogelijk de updates op de site te zetten en doe daar heel graag heel veel moeite voor, zoals vorige week, toen het na een beursdag van 12 uur toch nog lukte om de pagina's op mijn piepkleine laptopje te maken en te uploaden.

Maar gister lukte dat niet, hoe graag ik het ook gewild had. En toen ik vanmorgen weer onderweg was kon ik me de teleurstelling daarover goed voorstellen. Het verslag van Leentje en Theo staat er nu gelukkig op, onder de titel Ontmoetingen.

Jan Kr, Jan vdW en Christ hebben ook nieuwe bijdragen gemaild. Ze staan in het dag-totdag-menu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jan Kr

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer