[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

ST.PETERSBURG - VLADIVOSTOK

15 augustus - Door: Cor Janssen
Aan het Baikalmeer

   

Hier zitten we dan op Olkhon, een eiland in het Bailkalmeer. Onze eindbestemming, of eerder, het keerpunt van onze reis. Het is hier werkelijk schitterend.Als ik om me heen kijk zie ik speels gebouwde houten huisjes in allerlei kleuren en vormen. Hout vind ik sowieso het mooiste bouwmateriaal. De sfeer is ontspannen in het dorp waar we zijn en onze verblijfplaats. Veel reizigers en toeristen hier. Had ik niet verwacht maar maakt de plek zeker zo interessant.

We hebben bijna 10.000 km gereden nu en hoe. Uiteindelijk moest iedereen er aan geloven off road te rijden. Het is even wennen maar de gashandel ging al gauw open. Ik ben blij met Ria die het ook leuk begint te vinden, dat off road rijden. En het is gewoon waar, hoe harder je rijdt hoe minder last je hebt van het ongelijke “wegdek”. (maar je moet het wel even durven!!).

Helemaal te gek is het rijden hier maar vooral ook om anderen zien rijden, onze reisgenoten dus, in dit betoverende en grootse landschap.

En de Russen zijn werkelijk fantastisch. Het zijn steeds kleine feestjes als we onderweg even pauzeren. Ze laten merken dat ze het leuk vinden wat we doen; willen graag kletsen met ons. Soms moet het ijs wel even gebroken worden. Daar zorgen we dan zelf voor door vooral vriendelijk te zijn en proberen Russisch te spreken. Dit wordt enorm gewaardeerd merken we.
Ze kunnen niet geloven dat we zulke afstanden afleggen op onze motoren. Eigenlijk hebben we dat zelf ook een beetje.

We hebben nu eindelijk ook het echte vakantiegevoel te pakken nu we na weken lang rijden hier beland zijn en voorlopig niet meer hoeven rijden. Een aantal dagen hier op het eiland, een paar dagen in Irkutsk, daarna 4 dagen in de trein terug naar Moskou om daar vervolgens nog een paar dagen door te brengen is wat ons nu te wachten staat. We zijn dus ruim een dag of 10 onder de pannen voordat we weer echt aan de bak moeten.

Maar nu dus genieten en toch ook nog wat motorrijden hier. Er is geen verharde weg te bekennen op Olkhon en voor ons is het dus een grote speeltuin. Lekker zonder bagage “toeren”. We zorgen dat de mensen in het dorp geen last van ons hebben maar daarbuiten zal de gashandel weer open gaan.

De Vladivostok rijders gaan na morgen verder oostwaarts en wij wensen ze alle veel geluk toe. Ooit zal ik dat stuk ook nog gaan rijden en als het aan mij ligt ga ik daar geen jaren mee wachten!

Foto's - Dafne en Joris

 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer