[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

ST.PETERSBURG - VLADIVOSTOK

24 augustus - Door: Fred Wansleeben
Naar Shimanovsk

   

Na een vijf dagen op de Amur route vervolgden we weer deze weg. De weg die op bevel van Poetin in zijn tijd moest worden aangelegd. Het moest het oosten van Rusland verbinden met het westen. Voorheen kon men alleen naar het oosten of westen via de Siberië expres. Het blijkt dat de Russen zeer voortvarend te werk gaan, want de weg is bijna klaar. We hielden rekening met 1000 kilometer onverharde weg, maar het werden er ongeveer 60. Voor de rest is het asfalt als een biljartlaken. Heerlijk relax bij een temperatuur die weer aan het oplopen is naar 25 graden.

Het was dus te gemakkelijk. We besloten het laatste stuk naar Shimanovsk binnen door te rijden. Eerst een stuk asfalt gevolgd door een harde ondergrond wat veranderde in een bospad. De eerste plassen verschenen en Dafne maakte een klein stuurfoutje en de Yamaha lag. Later kwamen de serieuze plassen en kuilen. Dafne en Leon reden sierlijk langs de plassen over een smal strookje hard langs die plas, gevolgd door mezelf. Ietwat houterig, maar ook mij lukte het de andere kant te bereiken. Daarna Hester.

Bij het rijden langs de eerste plas raakte haar achterwiel van de Yamaha in de plas. Dat maakte dat Hester geen andere keus had dan vol door de eerste plas te rijden, gevolgd door de tweede. Die plas bleek veel dieper te zijn en dan bedoel ik heel diep. Bijna professioneel stuurde Hester die plas in maar bij het eruit rijden bleef ze steken. Viel om en raakte zelf bijna kopje onder. Snel bevrijdde we Hester uit haar benarde situatie en het schoonmaken van mens en machine kon beginnen.

Even later sloeg ik een van de wijze les van Jack Vermeulen van motorrijschool Elar in de wind. Altijd kijken waar je heen wilt en niet vlak voor je voorwiel kijken. Dat deed ik wel en probeerde op een smalle richel tussen twee plassen door te rijden. Mijn achterwiel schoot weg en mijn fiets lag ook!

Gezien de tijd besloten we terug te keren naar de M58 en vervolgden onze weg naar Shimanovsk. Daar logeerden we in een Gastinitsa Russische stijl. Eén etage WC en douche.

Foto's Fred en Dafne

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer