[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Laatste nieuws

NEPAL-CHINA OVERLAND 2012

10 September - Door: Dafne de Jong
Chinese visa

   
Terwijl Rob in New Delhi hemel en aarde bewoog om de visa voor China voor Erwin en John voor elkaar te krijgen, reed ik met een andere groep vanuit Moskou terug naar Nederland. Mijn telefoon trilt in mijn broekzak ten teken dat er iets is waarvoor ik moet stoppen. "Kun jij nog eens naar China bellen," verzucht Rob, "ik kom gewoon niet meer verder."

Later die middag is het gelukt. De aanvragen zijn geaccepteerd en Rob kan morgen de paspoorten ophalen. Erwin en John zijn ondertussen al doorgereden. Eerst naar Fort Unchagaon en later naar Agra. Goed plan van Rob, om ze een machtiging te laten tekenen.

8 September - Door: Dafne de Jong
Nieuwe berichten

Rob heeft gemaild. Zie de nieuwe updates in de kolom hiernaast.

7 September - Door: Dafne de Jong
Door naar India

Rob heeft in Pakistan nauwelijks toegang tot het internet. Ook aan schrijven komt hij nauwelijks toe. De rit naar Sukkur is echter de laatste die ze in konvooi doen.Van daaruit rijden ze ongedwongen door naar Multan en Lahore om direct de grens over naar India te gaan en zo de verloren dag in Quetta in te lopen.
"Ik hoop snel weer wat te kunnen mailen," zegt Rob aan de telefoon, "maar eerst ga ik met Erwin en John mee naar New Delhi omdat zij daar hun visa voor China aan moeten vragen." In Nederland bleek dat niet mogelijk daar de uitnodigingen pas een maand voor vertrek werden afgegeven.

4 September - Door: Dafne de Jong
Bericht uit Quetta

Rob aan de telefoon gehad. Gister hebben ze zich aan kunnen sluiten bij een konvooi en, zij het tergend langzaam, naar Quetta gereisd. Vandaag kregen ze daar geen toestemming te vertrekken.
Op het treinstation werd echter duidelijk dat daar geen oplossing geboden kon worden, omdat er geweigerd werd meer dan 2 motoren per dag te vervoeren. Nadat tevens bleek dat vervoer per vrachtwagen niet de voorkeur van de mensen had die het voor het zeggen hebben, hebben ze ze nu toch toestemming morgen te rijden. Laten we hopen dat het goed gaat.
2 September - Door: Dafne de Jong
Over de grens naar Pakistan

De MotorKaravaan is de grens overgestoken naar Pakistan, maar alles heeft zo lang geduurd dat ze in Taftan hebben moeten overnachten. Ook is nog niet zeker of ze zich wel bij een convooy aan kunnen sluiten.

30 Augustus - Door: Rob de Jong
Naar Bam

Een korte rit maar wel een waar veel gebeurt. John en Jan willen graag met mij meerijden en we besluiten gezamelijk naar Rayen te gaan om daar de Arg-e-Rayen te bekijken. Lees verder

29 Augustus - Door: Rob de Jong
Naar Kerman

Mijn 8 reisgenoten besluiten vandaag in 2 groepjes van 4 te rijden. Het geeft iedereen de ruimte om te doen wat ze willen en op deze manier komt iedreeen aan zijn trekken. Ik rijd vandaag alleen Lees verder
28 Augustus - Door: Rob de Jong
Naar Yazd

De weg van Shiraz naar Yazd is een mooie weg die door een ruig bergachtig landschap loopt. We zijn op weg naar de man die we in Shiraz hebben ontmoet. Noem mij maar Chico had hij met een zwaar schots accent gezegd. Lees verder

27 Augustus - Door: Rob de Jong
Shiraz - Persepolis

We hebben een bus geregeld die ons om 08.30 naar Persepolis zal brengen. Deze 2.500 jaar oude stad was eens het middelpunt van een groot Koningshuis met Darius aan het hoofd. Lees verder

26 Augustus - Door: Rob de Jong
De bergen in

Vandaag gaan we de bergen in. Een mooie bijkomstigheid is dat de temperaturen iets zullen zakken maar met 37 graden is het nog steed niet fris te noemen. Lees verder

25 Augustus - Door: Rob de Jong
Motoren etc

Sinds kort kunnen Iraniers ook zwaardere motoren kopen dan 125cc. Je ziet deze, hoofdzakelijk chinese 250cc motoren nog steeds weinig. Lees verder

25 Augustus - Door: Rob de Jong
Naar Esfahan

Nog niet helemaal fris rij ik 's ochtends weg naar Esfahan. Het is een vervelende hoofdpijn maar ik moet naar Esfahan want morgen moeten we verder naar Shiraz en die afstand (1000 km vanaf AliSadr) is in 40 graden een beetje veel. Lees verder

24 Augustus - Door: Rob de Jong
Hassan

Tijdens de boottocht voelde ik het al, een migraine aanval. Eigenlijk heb ik er tijdens onze reizen nooit last van, maar ineens was het zo ver. Omdat het kan, besluit ik om een dag in Alisadr te blijven.
Hassan is als onze gids (verplicht gesteld sinds kort in Iran) een zegen en niet alleen voor mij. Lees verder

23 Augustus - Door: Rob de Jong
Waterfietsen ondergronds

Ons hotel ligt naast de wereldberoemde grotten van Alisadr. Maar gisteravond waren wij met onze zware motoren zelf een nog grotere attractie hier. Lees verder
22 Augustus - Door: Rob de Jong
Naar Ali Sadr

Vandaag ga ik met Hassan op pad. De rest van de groep heeft zich net zoals in Turkije in 2 groepen opgesplitst en rijdt zelfstandig naar Ali Sadr.
Onderweg stoppen we eerst bij een gerestaureerde Karavanserai.
Lees verder

21 Augustus - Door: Dafne de Jong
We zijn in Iran

Ondertussen een sms'je ontvangen van Rob, dat iedereen in Iran is en dat de grensovergang gladjes is verlopen. "Enkele van de groep zijn wel een keer door de politie aangehouden, maar er was niets aan de hand. Zal gewoon belangstelling geweest zijn"
20 Augustus - Door: Rob de Jong
Flessen melk bekijken in de supermarkt

De MotorKaravaan neemt een rustdag Digubayazit, die ze gebruiken om de motoren na te kijken, iets van de omgeving te zien en de gelederen rust te gunnen. Flessen melk kunnen daarbij helpen. Lees verder
19 Augustus - Door: Rob de Jong
Naar Dogubayazit


Een rechttoe rechtaan rit deze keer. Overigens door af en toe fabuleus landschap. Ik rij zeer rustig want bij 100 km/u loopt de XJ900 keurig en verbruikt 1 liter op 23km en bij een prijs van ruim 2 euro telt dat toch mee.In 2010 hadden we hier een bagage baal achtergelaten in het hotel met postgeld en de vraag om deze naar Nederland te sturen. Helaas liet Manager Mustafa toen weten dat de 50 Euro van ons ongeveer 4x te weing was. We hebben toen maar ons verlies genomen.

Wat schetst nu de verbazing: De baal ligt nog steeds in het hotel. We halen er uit wat bruikbaar is en verdelen het onder de groep. Ook nu leek het ons geen goed plan de hele tas mee te gaan sjouwen. Overigens stinkt ongewassen ondergoed na 2 jaar nog steeds verschrikkelijk.


18 Augustus - Door: Rob de Jong
Naar Erzurum

Er wordt besloten om met een veerboot een rivier over en dan via de Kebad Dam te rijden, zoals ik in 2010 had gedaan. Ik moet diep in mijn geheugen graven want hoe laat ging die nu? "Ik dacht om 11.30, maar natuurlijk weet ik het niet zeker. Lees verder.

17 Augustus - Door: Rob de Jong
De Barbier van Malatya

Vorige keer was ik in Malatya naar de Kopermarkt geweest. Omdat we eerst iets wilde eten en ons hotel ver van het centrum lag namen we een taxi. We passeerde een super modern winkelcentrum, stapten uit en gingen Chinees eten (we waren een beetje de kofte, dönner en kebap zat). Lees verder

16 Augustus - Door: Rob de Jong
Cappadocië en Ramadan

De MotorKaravaan Overland naar Nepal is in Göreme aangekomen in het hart van Cappadocië. Lees meer

15 Augustus - Door: Rob de Jong
Naar Konya

Onze club heeft zich verdeeld in twee groepjes. Een snelle groep met Martin Hoops uit Duitsland, Sjoerd, Johan en John en een andere groep met Erwin, Hans, Jan en Harry. Rob rijdt soms alleen en soms met de groep mee. Het is fantastisch weer licht bewolkt en een beetje wind en een graad of 24. Perfect.
Iedereen maakt zich op voor een mooie dag en er
wordt aan tafel driftig gediscussieerd over de te volgen routes. Natuurlijk worden de GPS en erbij gehaald en de kaarten bestudeerd.

De verhalen achteraf zijn ook weer prachtig, want dan wordt er natuurlijk nog weer over nagepraat. Iedereen is onder de indruk van het Turkse landschap en de mooie bochtige wegen. Onze slaapplek in Konya ligt midden in het centrum en de motoren staan droog in een garage. En ookal regent het niet, geeft dat toch een fijn gevoel.

12 Augustus - Door: Rob de Jong
Van Istanbul naar Azië

Toen ik gisteravond Dafne naar het vliegveld bracht, konden we niet over de brug over de Bosporus rijden en moesten we met het veer. Maar goed dat ik daar dus achter kwam, want vandaag is ie ook dicht. Vreemde vogels soms, die Turken. Vind het ook veel leuker om zo Istanbul uit te reizen en hoeven we ook niet moeilijk te doen met het betalen van tol op de brug. Lees verder

11 Augustus - Door: Rob de Jong
Over paspoorten en visa

Het is een raar idee maar ondanks dat ik al 2.500 km gereden heb begint bij mij de reis bij het passeren van de Bulgaarse grens pas echt. Nog een klein stukje Europa en dan over de Bosporus brug Azie in. Dat is het plan tenminste en dat gaat allemaal lukken. Op je Europese Identiteitskaart mag je er namelijk in.
Ook van Turkije gaan we allemaal genieten. Ik was er al een paar keer en iedere keer weer verrast het me door de prachtige landschappen, vriendelijke mensen en de vele warme gevoelens die veel Turken voor Nederland hebben.

Maar komen we ook de Iraanse grens over?
Lees verder

[Verder naar laatste nieuws]Rob


Dafne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer