[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

NEPAL OVERLAND 2010

3 Maart- Door: Rob de Jong
Lentegevoel?

   

Vanmorgen word ik op een prachtige zonsopgang getrakteerd terwijl in alle vroegte een rondje door
de stad Nis hardloop. De stad ontwaakt en ik ben niet de enige die over de straten loopt. Honden rekken zich uit en maken zich op voor een speurtocht naar eten. Mensen lopen, soms nog slaperig, naar hun werk met een tas in un handen geklemd. Al hardlopende bedenk ik me wat de inhoud van die tassen zal zijn, zoals stevige boterhammen, misschien wel een fles bier of een krant.

Vandaag rij ik met Jan, Jef, Carine en Ludo en we vermaken ons best op de slingerende weg richting Bulgaarse grens. Het weer is fabuleus en ik heb lentekriebels. Heerlijk motorrijden hier.

In Sofia is het erg druk. De hoofdstad van Bulgarije lijkt
uitgelopen en dat klopt ook want het is een nationale feestdag en helaas voor Jef zijn dus alle winkels dicht dus ook de BMW-dealer die hij wilde bezoeken voor een kleine reparatie aan zijn helm.
Even later geeft mijn Super Tenere de geest. Hij wil niet starten maar het probleem is snel gevonden. Gelukkig ken ik het zwakke punt van de motor dus heb ik een reserve bij me. Na 1,5 uur zijn we weer op pad en wordt het tijd voor een hap en een slok. De feestdag in Bulgarije wreekt zich door overvolle restaurants en dus eten we samen met de honden buiten.Op de kaart heb ik een mooie bergpas ontdek en stel voor daar eens te gaan kijken. Jef, Carine en Ludo willen graag Plovdiv bij daglicht zien, maar Jan, die na drie keer in het donker bij het volgende hotel te zijn aangekomen is van zijn voornemen dat niet te doen afgestapt is, heeft zin om mee te gaan.
De pas is mooi maar ook gesloten, want er ligt nog veel sneeuw. Zo veel sneeuw dat we in skidorpen terechtkomen waar skieers ons vol verbazing aanstaren. We glibberen over besneeuwde wegen die later in modderpaden veranderen en komen dus weer in het donker aan. De rest van de groep zit dan
al uitgebreid te eten in het mooie en oude Plovdiv.

Morgen gaan we naar Turkije en maken
we ons op voor de eerste grensovergang Russische stijl (of wel veel bureaucratie en lang wachten).

Groet
Rob

 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer