[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Laatste Nieuws

PARIJS - PEKING

01 Sep - Door: Peet van Dam


   

Er zijn nieuwe ervaringen van de reizigers. Kees jan Nieuwenhuis heeft geschreven over Saratov en over de weg naar Ufa en naar Chelyabinsk. Klik op de plaatsnamen of in het menu om meer te lezen. Jan Mulder heeft over zijn ervaringen onderweg naar Imantau geschreven. klik hier om dit te lezen. Ook nog een verslag over Pavlodar van Dafne de Jong. Klik hier om dit te lezen.


31 Aug - Door: Dafne de Jong - NL + 5uur
Semipalatinsk

We zijn in Semipalatinsk aangekomen, met de nadruk op de LA. Niet dat het ons wat uitmaakt hoor. Ik meende me te herinneren hoe we 4 jaar geleden hier aankwamen en per ongeluk heel makkelijk het hotel vonden. Deze keer reden we er zonder het ook maar één keer te hoeven vragen heen en een beetje trots was ik best wel.


30 Aug - Door: Dafne de Jong - NL +5uur
Pavlodar

Het begint te wennen, de enorme schaal van het landschap. Gister dachten we eerst ‘binnendoor’ richting Astana te gaan (dat bestaat hier natuurlijk niet), maar de weg op de kaart liet zich niet zomaar vinden en ik had niet veel zin zo vroeg in de ochtend al op zoek te gaan

Klik hier om meer te lezen


30 Aug - Door: Peet van Dam
Pavlodar

Dag Peet we hebben geen internet toegang iedereen is goed aangekomen in Pavlodar. Vandaag is het onafhankelijksdag in Kazkhstan met veel politie op straat en parades en vuurwerk.


29 Aug - Door: Rob de Jong - NL +5uur
De weg naar Astana

Naar de bossen

Het landschap in Kazakhstan neemt een dramatische wending bij Imantua. Waren vooral in het begin de korenvelden overheersend, bij Imantau komen we in het merengebied terecht.
Prachtige vergezichten zien we door het motorvizier en de heuvels verdwijnen langzaam in bergen die het landschap een dramatische wending geven.

Klik hier om meer te lezen


29 Aug - Door: Dafne de Jong - NL +4uur
even duwen

Ik wilde dus laten zien hoe wijds het landschap is door Rob op de foto
te zetten terwijl hij tussen twee korenvelden doorrijd. Het werd een
iets andere fotoserie...


Klik hier om meer te lezen


28 Aug - Door: Dafne & Rob de Jong - NL +4uur
Imantau

De horizon tegemoet

Het Imantau meer kabbelt vriendelijk aan mijn voeten en de zon kleurt langzaam de horizon rood, terwijl ik de indrukken van vandaag nog eens de revue laat passeren. Wat een prachtige dag was het weer.


Klik hier om meer te lezen


28 Aug - Door: Peet van Dam
update foto's en verslagen

Er zijn nieuwe foto's geplaatst. Er is een extra verslag van 23 augustus. Klik hier om verder te lezen.
En voor 25 augustus is ook een aanvuling gekomen op het verslag. Klik hier om verder te lezen.


28 Aug - Door: Peet van Dam
SMS uit middle of nowhere

Ha Peet. We logeren vandaag bij Tatiana aan het Imantau meer in de middle of nowhere. Het was een prachtige dag. Verslag komt nog want geen verbinding hier. Morgen naar Astana. Grtz, Dafne.


27 Aug - Door: Joost Ponte - NL +4 uur
Welkom in Kazachstan

Als de polderkolder in Flevoland al aanleiding is tot planologische aanpassingen, wat moeten wij ons dan voorstellen van het geestelijk welzijn van de gemiddelde Kazachstaan?
De leegte hier is totaal, de wegen recht, de bochten haaks, het land plat.

Klik hier om meer te lezen


26 Aug - Door: Dafne de Jong - NL+4 uur
Cheljabinsk

Heb een internetkaart gekocht, heb goede verbinding met onze laptop met het netwerk, maar kan niet op het internet komen. Tik dit nu op de computer van het hotel. Rob heeft een berichtje geschreven en ik wilde nog foto's mailen, maar het is alweer middernacht en we rijden hier morgenochtend om 5 uur weg naar de Kazakhstaanse grens.

In 2005 deden we er 6 uur over om met 14 man/vrouw Kazakhstan binnen te komen. We zijn benieuwd. Misschien tot morgen.

Groetjes,

Dafne


25 Aug - Door: Dafne de Jong - NL+4 uur
Ufa

23 uur in een etmaal

Terwijl we vandaag van Samara naar Ufa trokken moesten we de klok weer een uur vooruit zetten en dus is het nu alweer middernacht, oftewel slapen we weer een uur minder, oftewel moeten we morgen weer een uur eerder op.

Klik hier om meer te lezen


24 Aug - Door: Joost Ponte
In Samara

De Rus houdt van een forse regenpijp. Het standaardmodel heeft al snel een doorsnede van 30 cm. De pijpen volgen braaf iedere rand en richel van de gevel, om uiteindelijk met een fraaie toeter op straat uit te monden.

Klik hier om meer te lezen


23 Aug - Door: Joost Ponte
De weg naar Samara

Vandaag meer kapotte bandenflarden langs de weg gezien dan doodgereden dieren. Meer vrachtverkeer dus. We passeren gebieden met industriële activiteit. Nu is activiteit wel een groot woord voor de doodse stilte die overal hangt.

Klik hier om meer te lezen


23 Aug - Door: Dafne de Jong
Samara

Saratov en Samara liggen aan de rivier de Wolga net als Volgograd trouwens. Ook Kostroma en Tver liggen eraan net zoals het plaatsje Uglich en Krasnoe na Wolge, waar ik dit jaar voor het eerst de Wolga per veer ben overgestoken.

Klik hier om meer te lezen


21 Aug - Door: Rob de Jong
Kort bericht

We zijn nu in Saratov. Het is zaterdag dus er wordt weer volop getrouwd. Zo ruig als de Russen rijden in de steden zo kinderachtig gedragen ze zich bij een aanrijding. De hele straat wordt geblokkeerd en ze maken een vreselijke scene over een kapot achterlicht. We zagen dit gebeuren tussen een bestelbusje en een verlengde limosine (met bruidspaar).


20 Aug - Door: Rob de Jong
Borisoglebsk

De zomer is twee maanden oud vandaag maar dat laat het weer hier niet merken. We horen berichten over 36 graden in Duitsland en ruim 30 in Nederland, maar in Rusland trekken we een extra shirt aan omdat de temperatuur naar 16 graden zakt.

Klik hier om meer te lezen


20 Aug - Door: Rob de Jong
Kiev - Kursk

Als we weer op pad zijn worden we ingehaald door een groep Russische motorrijders die stoppen om een praatje te maken. Ze wonen in Moskou.

Klik hier om meer te lezen


20 Aug - door: Dafne de Jong
laatste nieuws

Rusland

Nu, we zijn in Rusland aangekomen, maar vraag me niet hoe… Alhoewel, de route die we gereden hebben is prima, prettig en interessant, we hebben onderweg van alles meegemaakt en zelfs de grensovergang was een belevenis. Het was er een van het oude stempel en dus zijn we allemaal weer een ervaring rijker, maar een paar uur minder had best gemogen.


19 Aug - Door: Joost Ponte
Kiev indruk

De meisjes van Kiev zijn schoon. Beeldschoon, maar koud en hard en volgens Rob ook nog eens leeg. Ze tonen hun pracht met steriele zakelijkheid.

Klik hier om meer te lezen


18 Aug - Door: Joost Ponte
Kiev

Omdat we de ene keer tanken, de andere keer koffiedrinken en ook nog moeten kaartlezen, trekken we zo’n 100 km langs dezelfde provinciale weg gelijk op met een stel varkens.


Klik hier om meer te lezen


17 Aug - Door: Joost Ponte
Ternopil

Het eerste stuk in de Ukraine is prachtig. Strak asfalt, heerlijke bochten, goed overzicht.
KeesJan is wat achter gebleven en laat zijn Tiger even brullen. Met een gangetje van 180 merkt hij dat hij bezig is een politieauto in te halen.

Klik hier om meer te lezen


17 Aug - Door: Dafne de Jong
Ternopil

12 uur in het zadel

Het was nog net niet donker toen we Ternopil inreden. 12 uur tel ik, maar eigenlijk zijn het er 11, want vandaag moesten we de eerste keer de klok een uur vooruit zetten.

Klik hier om meer te lezen


16 Aug - Door: Dafne de Jong
Budapest

Aan zon geen gebrek
Wat een prachtige dag was het weer vandaag. We reden in drie groepjes vandaag, Ria en Paul reden met Christof en Friedemann; Joost, Jan en Keesjan vertrokken samen met Jaques, maar die koos later toch voor een iets rustiger tempo. Rob en ik vertrokken als laatste.

Klik hier om meer te lezen


15 Aug - Door: Rob de Jong
We gaan ...

Vanmorgen waren we rond 08.00 uur bij de Eiffeltoren. De stad lag nog uit te slapen want het was erg rustig. Bij de Eiffeltoren wachtte ons een verrassing toen we door familie en vrienden van Jacques werden ontvangen. Hierdoor hadden we aan fotografen geen gebrek en ook zelf hebben we de nodige plaatjes gemaakt.

Klik hier om meer te lezen


14 Aug - Door: Peet van Dam
Parijs

Rob en Dafne zijn in Parijs en hebben vast een voorsprongetje genomen op het grote vertrek morgenochtend door al even naar de Eiffeltoren te gaan en een paar foto's te maken.


13 Aug - Door: Rob de Jong
Laatste voorbereidingen

Vandaag nog allerlei zaken moeten regelen ivm met ons vertrek van vrijdag. We hadden zijtassen besteld en die kwamen vandaag dus binnen.
Passen en meten geblazen maar uiteindelijk gaan we met een aluminium koffer en een zijtas rijden

. Klik hier om meer te lezen


3 Aug - Door: Rob de Jong
Introductie

Voor velen een droom maar slechts enkel maken die droom waar. Met de motorfiets naar China rijden door een zich constant veranderend landschap en cultuur. Namen zoal OekraÔne, Kazakstan, SiberiŽ, MongoliŽ staan niet bij iedereen op de vakantiebestemming maar hebben wel een magische klank in zich.

Klik hier om meer te lezen

Bezoek ook de reisgenoten pagina:

Naar Reisgenoten


 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer