[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

PARIJS - PEKING

20 Aug - Door: Rob de Jong
Borisoglebsk

   

De zomer is twee maanden oud vandaag maar dat laat het weer hier niet merken. We horen berichten over 36 graden in Duitsland en ruim 30 in Nederland, maar in Rusland trekken we een extra shirt aan omdat de temperatuur naar 16 graden zakt. Koersk is nog droog bij vertrek maar wanneer we 223 km oostelijk Voronesh inrijden heeft Pluvius de hemelsluizen geopend en kunnen we voor het eerst de regenpakken aantrekken.

Zo bewogen als gisteren was zo rustig was het vandaag. Paul mocht voor 14 km te snel 110 roebel (2,30 Euro) betalen en schaterde het bijna uit. De wegen zijn goed en er wordt nog steeds hard aan de weg gewerkt. We overnachten in Borisoglebsk en dat kan het best beschreven worden als een gat in the middle of nowhere.

In ons hotel doet de administrator (administratief medewerker) overwerk want we krijgen voor elke kamer een aparte rekening plus een bonnetje voor het ontbijt en een bonnetje voor de parking van elke motor. We zijn dus heel blij met 24 bonnetjes.
De lokale jeugd verschijnt schoorvoetend in het restaurant van het hotel en dat is het teken om de muziek gelijk op hoog nivo te laten spelen. Vanaf dat moment is het over met de rust. Russen hebben schijnbaar een hekel aan stilte dus de knop gaat om en spreken met elkaar wordt dan moeilijk. We hebben wel eens meegemaakt dat we een bestelling moesten opschrijven omdat de serveerster het niet kon verstaan.

Morgen een korte rit 310 km naar Saratov.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer