[ Home ]  
   
 
De MotorKaravaan
PARIJS - PEKING
DE REISGENOTEN 2009
De Reisgenoten

Meer Info


Dagboek 2009

 
Dafne de Jong

Dafne de Jong heeft al heel veel motorkilometers achter haar naam staan, reisde samen met Rob 5 jaar rond de wereld alvorens ze van het motorrijden en reizen haar beroep maakte. "Ik geniet van alle reizen die we doen, maar nog het meest van de MotorKaravaan, omdat dat het dichst in de buurt komt van het echte reizen zoals we rond de wereld deden," zegt ze "en naar Mongolië en China te gaan was altijd een droom geweest." Die gaat nu dus uitkomen. Zij en Rob gaan deze reis samen op een Yamaha XTZ Super Tenere uit 1989 maken. Samen, om het betaalbaar te houden en op een fiets uit 1989 om de uitdaging.

   

 

Ria van de Kerkhof
Evenals Dafne is Ria een gedreven en enthousiaste motorrijdster en het liefst op een BMW. Ria reisde al door de OekraÔense Karpaten en naar vele avontuurlijke bestemmingen binnen Europa, samen met haar partner en reismaat Paul. Ria werkt als Credit manager bij Philips en rijdt een BMW GS 1150 Adventure uit 2002. Ria rijdt mee tot aan het Baikal meer. 

Paul van de Bilt
Paul is de partner van Ria en een ware BMW liefhebber. Onderhoud aan de BMW motoren doet Paul zelf en hij staat altijd klaar om een handje toe te steken als er problemen onderweg zijn en dat is een fijn vooruitzicht, al hopen we natuurlijk dat het gereedschap ingepakt kan blijven. Een geboren Brabander die ook graag met zijn BMW in het zand speelt. Paul rijdt mee tot aan het Baikal meer.


 

Christoph Koehler
Christoph woont in Duitsland en is getrouwd met Margit en heeft een zoon David. De in de buurt van Keulen wonende Christoph zag een dit jaar geplande Rusland reis door het wegvallen van zijn reisgenoot in duigen vallen en besloot mee te gaan met de Motorkaravaan. Hij werkt voor een expeditiebedrijf en heeft speciaal voor de lange verre reizen een paar maanden geleden een BMWR 1100 GS aangeschaft waar hij nu al een speciale relatie mee heeft. "Al 10 jaar droom ik ervan om met de motor naar het Baikalmeer te gaan," zegt hij en nu is het dan zover.

 

 

 

Joost Ponte
Joost heeft lang geleden zijn rijbewijs gehaald op een BMW R26, maar ook heel lang niet gereden, mede door een drukke dierenartsenpraktijk. 3 jaar geleden is hij heropgestapt (BMW F650GS) en sinds anderhalf jaar rijdt hij op een F800GS. Joost reist graag, voorheen ook met het openbaar vervoer en zelfs te voet. "Maar ik vind het reizen per motor een van de leukere manieren om door een streek te trekken," zegt Joost, die met Rob reeds de Oekraïense Karpaten ontdekte en zich bij Dafne aansloot op reis door de Baltische Landen. "De leegte van SiberiŽ en MongoliŽ te ondergaan lijkt mij fascinerend, van China verwacht ik vooral een cultuurshock."

 Jan Mulder
Jan is een zeer ervaren motorrijder uit Hardenberg die zijn handen niet omdraait voor een forse motorrit. Jan heeft een modezaak gehad in Hardenberg en vult zijn dagen nu met adviezen voor beginnende zakenmensen. Motorrijden doet hij ook heel graag, lange tijd op een Pan European, tot hij in 2007 met Ride-on MotorTours rond de wereld ging reizen en hem inruilde voor een BMW. Na een voorzichtige kennismaking met onverhard rijden in AustraliŽ ziet Jan er nu naar uit om de steppen in MongoliŽ te verkennen op zijn nieuwe BMW GS1200 Adventure.

 


Friedemann Müller
Friedeman leeft in Berlijn en kwam ons op het spoor tijdens een Globetrotter treffen bij Bernd Tesch. De goedlachse Duitser heeft zijn zinnen gezet op China en rijdt een BMW GS1150. Ook Friedemann draait zijn handen niet om voor een forse rit en kijkt uit naar het Baikal meer, de steppen van MongoliŽ en de andere wereld van China.
 
foto6

 

KeesJan Nieuwenhuis
Met zijn 34 jaar de Benjamin uit het reisgezelschap KeesJan wilde eerst met een vriend op stap gaan maar besloot na een bijeenkomst toch met Ride-on mee te gaan. KeesJan werkt in de olie-industrie en werkt letterlijk over de hele wereld. Zijn paspoort lijkt op een plaatjesboek met alle visa erin. KeesJan heeft een nieuwe Triumph Tiger aangeschaft voor deze trip en houdt naast reizen met de motor ook van snelle sportieve motoren.

 

foto6

 

Jacques Thijssen
Jacques woont in Boven-Leeuwen en is machine bankwerker. Een paar jaar geleden ging Jacques voor het eerst met Ride-on MotorTours naar Rusland en raakte in de ban van dit immense land. Hij twijfelde geen moment toen de Parijs-Peking reis aangekondigd wertd om op deze manier meer van Rusland te zien en China te bezoeken. Hoewel Jacques een mooie BMW GS1150 A thuis heeft staan, heeft hij voor deze reis een oude liefde aangeschaft; een Yamaha XT660 Tenere uit 1992. "Daar heb ik vroeger veel mee gereden en die motor ken en vertrouw ik 100%," aldus Jacques.

 

 

 

Rob de Jong
Vriend, man en reismaatje van Dafne. Heeft net als Dafne veel kilometers afgelegd in verre en dichtbije oorden. Heeft een voorliefde voor Yamaha, het bedrijf waar hij in de zeventiger jaren nog voor gewerkt heeft. Rob en Dafne rijden samen op hun 20 jaar oude XTZ 750 Super Tenere. "Zoals altijd reis ik met een open mind, maar ik hoop onderweg tijd te hebben me meer in de gebieden waar we doorheen rijden te verdiepen, want de voorbereiding is lang en zwaar geweest en ik heb daar naar mijn zin toch te weinig tijd voor gehad."

 

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

           
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer