[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

PARIJS - PEKING

17 Aug - Door: Joost Ponte
Ternopil

   

No protocol

Het eerste stuk in de Ukraine is prachtig. Strak asfalt, heerlijke bochten, goed overzicht.
KeesJan is wat achter gebleven en laat zijn Tiger even brullen. Met een gangetje van 180 merkt hij dat hij bezig is een politieauto in te halen. En, jawel, de zwaailichten gaan aan.
Maar tot zijn verbazing niet voor hem, de auto is in achtervolging naar de voortvluchtende Jan en Joost.
Jan hangt voor 45 km en Joost voor verboden inhalen. Voor de eerste keer vandaag komt het beduimelde opleidingsboekje met plaatjes te voorschijn. Iedere agent krijgt dit waarschijnlijk bij schoolaanvang uitgereikt en dat is bij sommigen al heel lang geleden. Bij diverse overtredingen zijn de bedragen er gemakshalve in euro’s al bijgeschreven.
Wollen sie protocol? Fahren wir nach bancomat, no protocol? Euro’s?
KeesJan praat met zijn Pools/Russisch gebrabbel de zaak van 100 terug naar 35 euro de man.
Wij weer verder. Geknipper van tegenliggers geeft de volgende lasergun aan. Netjes 90 aangehouden, dat blijkt perfect te kloppen met de 87 die de lasergun aangeeft. Helaas blijkt het hier bebouwde kom te zijn. Geen bebouwing in de verste verte te bekennen, KeesJan en Jan rijden special terug om het bewuste verkeersbord te lokaliseren. Maar aanhouden doen ze hier niet voor niets, dus Joost als kopman hangt voor 27 km. KeesJan is ondertussen op dreef gekomen en na een kwartiertje gebrabbel kan voor 20 euro ook hier het protocol achterwege blijven.KeesJan is nu de katvanger en wijs en vooral voorzichtig geworden, weten we volgende controles op tijd te ontdekken en zien nu ook overal verdachte opstellingen.
‘s Avonds bedenken we dat we uiteindelijk braaf aan onze sociale verplichtingen hebben voldaan, het armlastige salaris van eerlijke wetshandhavers hebben aangezuiverd en bijzonder oplettend hebben motorgereden.

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer