[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Laatste Nieuws

PARIJS - PEKING

15 Sep - Door: Joost Ponte - NL +6uur
Mongolie

   

Mij is geleerd dat motorrijders onbeschoft mogen voordringen, we zijn dus als eersten aan de beurt. Even later wind ik mij op over het onbeschoft voordringende gedrag van een local. Na 4 loketten stuivertje gewisseld te hebben (kwestie van de schouder net wat tactischer en hoekiger plaatsen; vraagt training, maar leert snel), schudden we elkaar hartelijk de hand als gelijken.

Klik hier om meer te lezen


15 Sep - Door: Dafne de Jong - NL +6uur
sms

We zijn in Mongolie. grens liep gesmeerd en we hebben er zowaar een uur bijgekregen. Het is dus NL +6uur. Paul, Ria en Christof zijn gister goed in Moskou aangekomen en zijn nog naar het Rode Plein geweest. We zijn nu onderweg naar smolensk. Hebben weer foto's en tekst klaar maar geen internet.


14 Sep - Door: Dafne de Jong - NL +7uur
Kyaktha

Het is even zoeken om de weg uit Ulan Ude te vinden. De infrastructuur moet voor modern doorgaan, compleet met ongelijkvloerse kruisingen en klaverbladen, maar zit nogal onlogisch in elkaar en even verderop rijden we weer onverhard omdat er aan de weg wordt gewerkt.

Klik hier om meer te lezen


13 Sep - Door: Dafne de Jong - NL +7uur
Ulan Ude

Gisteravond na aankomst in Ulan Ude onze jassen gewassen in de badkuip volgens het volgende recept: Jas nat maken, inzepen, met een nagelborsteltje boenen, beetje water erbij en een soort was-dans in de badkuip doen (met je voeten het vuil eruit stampen dus). Daarna met veel water spoelen en zo goed mogelijk uitwringen. Daarna de jas op een badlaken leggen en de badjas van het hotel in de jas stoppen. Handdoek met jas erin oprollen en het water eruit stampen. De jas is 5 uur later droog.

Klik hier om meer te lezen


12 Sep - Door: Dafne, Rob en Joost
Naar Ulan Ude

12 september door de ogen van drie reizigers.......

Klik hier om meer te lezen

Een nagekomen verslag over de M53 door Joost Ponte is bijgevoegd.

Klik hier om meer te lezen


11 Sep - Door: Dafne de Jong - NL +7uur
Irkutsk

De Baikalreizigers zijn op weg naar huis...

Klik hier om meer te lezen11 Sep - Door: Joost Ponte - NL +7uur
Irkutsk

Een ideale plaats voor een stop. Rustige parken, brede lanen, ruimte overal, een zweem van vervallen provinciale grandeur en de tinteling van een frontiertown. Tijd voor nieuwe banden, olie, laundryservice en een bezoekje aan het art museum. Dit laatste is goed voor werk voor tenminste 7 oude dametjes; de een verkoopt mij een kaartje, de tweede scheurt het af, de derde hangt mijn jas weg, de vierde doet het licht aan, de vijfde kijkt of ik wel overal vanaf blijf, de zesde doet het licht weer uit en de zevende lacht mij vriendelijk toe.

Klik hier om meer te lezen


08 Sep - Door: Dafne de Jong - NL +7uur
Baikal meer

We zijn er, aan het machtige prachtige eindeloze Baikalmeer. Het bezit de grootste zoetwatervoorraad ter wereld, is ruim 600km lang, tot 80km breed en tot een kleine 2km diep. Wat het Baikalmeer vooral mooi maakt is de kustlijn. Het is een bergmeer waar 285 rivieren in stromen. Slechts één rivier stroomt er uit; de Angara rivier bij Irkutsk.

Klik hier om meer te lezen


07 Sep - Door: Peet van Dam
nieuw verslag

Er is een verslag toegevoegd over de weg naar Sayansk. Klik hier om meer te lezen.
En morgen woensdag 9 augustus zijn Rob en Dafne te beluisteren op radio Rijnmond bij "life en Lloyds" tussen 12.00 - 14.00 uur. In de regio via de radio te beluisteren of via de internetsite van Radio Rijnmond.


07 Sep - Door: Peet van Dam
nieuw verslag

Er is een nieuw verslag ingevoegd. Het gaat over een taart in Achinsk.

Klik hier om meer te lezen


07 Sep - Door: Dafne de Jong
short mail

We zijn aan het Baikalmeer, na ruim 10.000 mooie kilometers.

Groetjes,
Jan, Joost, Jaques, Paul, Ria, KeesJan, Christof, Friedemann, Rob en Dafne


06 Sep - Door: Dafne de Jong
sms

Zijn allemaal goed aan het Baikalmeer aangekomen. Was nog even spannend Toen Friedmann en Christof op zich lieten wachten. Ze kwamen in het donker aan. Morgen uitslapen, kleren wassen, motoren nakijken, schrijven, groepsfoto maken en hopen dat de internetaansluiting werkt. Welterusten nu. Dafne


06 Sep - Door: Joost Ponte - NL + 7uur
M53

We rijden nu voor de 5e dag op dezelfde weg, de M 53, de doorgaande route naar het Oosten. Alternatieven zijn er niet, makkelijk, onvermijdelijk. Als je een weg zo lang volgt, dan krijgt ze een eigen karakter, een identiteit. Ze wordt het leidend motief. Soms verdwijnt ze in een stad en is moeilijk terug te vinden, soms is ze niet te missen maar wordt toch bijna liefkozend aangeprezen, soms is ze spiegelglad en vierbaansbreed, soms tientallen kilometers onverhard.

Klik hier om meer te lezen


05 Sep - Door: Dafne de Jong - NL + 6uur
Naar Sayansk - sleutelen

De M53 is een prachtige weg, zeker nu ik hem in badend zonlicht kan rijden, want de laatste keer dat ik hier was, in 2005, regende het dat het goot. Nu is dat op een normale asfaltweg absoluut geen probleem, maar de M53 verandert bij elke dorps- en rayongrens van uiterlijk en er zijn nog steeds heel wat stukken onverhard.

Klik hier om meer te lezen


05 Sep - Door: Dafne de Jong
sms

Vanmorgen waren de zadels wit opgevroren en in de mist waar we even later in reden vroor mijn vizier ook op. Gelukkig werd de zon sterker. Prachtig gereden en van alles meegemaakt, zoals kamikaze vogels (lijkje op grondplaat en bloed op mijn jas). Gesleuteld ook. Verslag volgt want geen internet hier. Dafne


04 Sep - Door: Dafne de Jong
sms uit Kansk

Over twee dagen aankomst aan Baikalmeer. Rijden al echt de herfst in. Nachtvorst al voorspeld. Morgen is M53 deels onverhard. Groet uit Kansk. Dafne


03 Sep - Door: Dafne de Jong - NL +6 uur
Achinsk - verjaardag

“We hebben één verzoek,” zei Joost vanmorgen nadat ik met een ‘er-is-er-een-jarig’ aan het ontbijt was ontvangen en een taart voor mijn verjaardag had gekregen. “Zouden jullie deze taart zo voorzichtig mogelijk mee naar Achinsk kunnen nemen zodat we hem vanavond met elkaar aan kunnen snijden?”

Klik hier om meer te lezen


03 Sep - Door: Joost Ponte - NL +6 uur
Achinsk

Uit het hotel linksaf en dan 1500 km rechtdoor richting Irkoetsk. Met deze simpele aanwijzing vertrekken we vanochtend.
Helaas gaat er al snel niets meer rechtdoor en de meest logische oplossingen lopen allemaal dood in de buitenwijken.

Klik hier om meer te lezen


 

 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer