[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

PARIJS - PEKING

15 Aug - Door: Rob de Jong
We gaan ...

   

De Grote Neuzen vertrekken naar het Oosten

Gistermiddag reden we dus Parijs in en zagen we van ver af al de Eiffeltoren boven de horizon uitsteken. Iedereen was al aangekomen; Joost en Jan, Jaques en Keesjan, Friedemann en ook zijn vriendin was er. Idee was natuurlijk om bij een Chinees restaurant te gaan eten. Joost opperde het idee om te onderzoeken hoe de Chinees (en het Chinese eten) verandert tussen Parijs en Peking. Maar… Ons hotelletje stond in het Westafrikaanse quartier en dus gingen we in een Senegalees Restaurant eten. Het was er supergezellig! Een muzikant uit de Gambia speelde op zijn Kora, een snaarinstrument, de eigenaar van het restaurant liet een vrucht van een Baobab boom zien waar sap van gemaakt wordt. We proefden ook tamarinde, goyave en gembersap.

Vanmorgen waren we rond 08.00 uur bij de Eiffeltoren. De stad lag nog uit te slapen want het was erg rustig. Bij de Eiffeltoren wachtte ons een verrassing toen we door familie en vrienden van Jacques werden ontvangen. Hierdoor hadden we aan fotografen geen gebrek en ook zelf hebben we de nodige plaatjes gemaakt. Daarna snel op pad want er ligt 780 km snelweg tussen Parijs en het plaatsje Wörth an der Donau, dat even voorbij Regensburg ligt. Rob bedenkt zich dat Chinezen ons Westeuropeanen de “Grote Neuzen” noemen. Deze Grote Neuzen vertrekken dus richting oosten.

Gaat het in Frankrijk van tolpoort naar tolpoort (de mooie franse weggetjes bewaren we voor een andere keer), in Duitsland gaat het van Baustelle naar Baustelle. Overeenkomst? Het koste veel geld/tijd. Wat me in Frankrijk opvalt en in Parijs in het bijzonder is hoe netjes iedereen er rijdt en hoe precies iedereen zich aan de max. snelheden houdt. Dat moet aan de boetes liggen en dus gaat ook bij ons het gas dicht.

Jan, Joost en Friedemann reden samen; KeesJan, Jacques en wij (Rob en Dafne) reden solo. Op ongeveer 260 km voor de eindbestemming kregen we de Tenere van Jacques in het vizier en daarna zijn we samen opgereden. In Wörth zijn ook Paul en Ria en Christof aangekomen. De groep is nu compleet. De weergoden waren ons vandaag uitermate goed gezind. Prachtig motorweer.

Morgen hebben we een iets prettiger afstand voor de boeg, naar Boedapest. Enkelen gaan langs de Donau rijden. We hebben in Budapest geen internettoegang, maar schrijven proberen we iedere dag te doen. Als er iets te melden valt zullen we een sms’je sturen.

PS: We willen via deze weg iedereen die nog gemaild heeft om ons virtueel uit te zwaaien bedanken, met name Bernd Tesch die ieder voorjaar in Monschou een Globetrotterstreffen organiseert.

 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer