[ Home ]  
   
 
De MotorKaravaan
NEPAL OVERLAND
DE REISGENOTEN
Route

Reisgenoten

Dagboek

 
Johan
Ik ben Johan, 50 jaar en al 27 jaar getrouwd met Jannet. Ik ben "boer op afstand" samen met mijn oudste zoon op Prince Edward Island in Canada. Mijn tweede zoon gaat er waarschijnlijk ook naar toe om te boeren. We hebben daar een biologisch akkerbouw en groenteteelt bedrijf. Daarnaast ben ik ook nog part-time zorgboer op een zorgboerderij met verstandelijk gehandicapten. 
Ik ben van plan om tot Kathmandu mee te rijden op mijn aprilia Caponord.


   

 

Hans
Sinds een paar jaar ben ik geVUTTERD en dat bevalt prima. Daarvoor heb ik mn leven lang in de Psychiatrie gewerkt, eerst als pleeg en later in management rollen.
Ik heb niet zoveel hobbys naast het motorrijden / wat fietsen en stukkies van de wereld bekijken. 
Ik ga de tocht doen op een Varadero XV1000 van 2000 die langzaamaan in de vorm gekneed wordt.  

 


 

Sjoerd
Mijn naam is Sjoerd, ben getrouwd met Frieda, en we hebben samen 4 kinderen en 7 kleinkinderen; de 8ste wordt eind September verwacht, misschien ben ik dan al terug. Ben werkzaam bij Friesland Campina als rayon manager. Ik verheug me ontzettend op deze reis naar Nepal, het is een lang gekoesterde wens.
Ik rijd op een BMW 1200 Adventure.
Zal het thuisfront best af en toe missen, en ik ben dan ook blij dat Frieda ons tegemoet reist en in Kathmandu zal zijn als wij aankomen.

 

 

Harry
Ik ben Harry en kom uit Zutphen. Ik ben werkzaam voor de gemeente Lochem als adviseur en bouwplantoetser brandveiligheid en daarnaast ben ik vrijwillig bevelvoerder bij de brandweer in Zutphen. Mijn hobby's zijn onder andere bierbrouwen, klussen en kanoën en ik hou wel van een gezellig terras. Ook ga ik graag op reis met mijn vriendin en onze 2 kinderen.
Ik ga op mijn BMW 1200 gs mee tot Nepal (het thuisfront vond dat wel ver genoeg) en heb er heel veel zin in.

 
Erwin
Even me snel voor stellen. Ben Erwin en kom uit Lichtenvoorde - Gelderland/de Achterhoek.
Ben vrijgezel en werk in de olie/gas industrie in de boring. Boor "kromme gaten" en zoals wij zeggen en ben dus Directional Driller van beroep.
Mijn hobby's: Motor rijden (natuurlijk), auto tuning, mijn werk (zie het nog steeds als een soort tijdverdrijf), reizen, uitgaan.
Ga het gehele stukkie even rijden dus NL-Nepal en dan van Pakistan naar China. Rij een BWM R1200GS Adventure. Heb er veel zin.


 
Martin
Mein Niederländisch ist leider noch nicht so gut, daß ich es schreiben könnte. Ich habe einen Handwerksbetrieb mit z.Zt. 45 Mitarbeitern und beende gerade ein Bauingenieur-Studium. Die Reise soll die Belohnung für das
Studium sein.
Ich bin schon immer viel Motorrad gefahren und gereist. Meine Frau und ich verbringen unseren Urlaub immer mit dem Motorrad, aber bisher immer in Europa.
Ich freue mich sehr auf die Reise, auch wenn mein Niederländisch noch nicht so gut ist.

 

 

John
John is niet zo'n internetgebruiker, vandaar dat wij hier iets schrijven. John is geluidstechnicus en heeft jarenlang met filmploegen de wereld over gezworven, maar dat is toch anders dan het met de motor te doen of met de Unimog, die hij aan het verbouwen is.
Het spreekt vanzelf dat John graag fotografeert. Hij is samen met Jan al een paar dagen eerder vertrokken, op zijn BMW. John zal ook van Pakistan meerijden naar China.
.

 Jan
Heb mijn brood verdiend als monteur/mag.man bij de Scania garage te Amersfoort/Barneveld, tot ik met pensioen ging. Doe nu nog wat chauffeurswerk in de wegafzetting, maar heb ook veel tijd om te reizen. Ben onder andere naar China, Vietnam, Indonesië, Tanzania en Bhutan geweest op kortere trips. Voor deze reis heb ik een Transalp gekocht. Deze brommer is met de vorige eigenaar al in 2010 met Ride-on MotorTours naar Nepal geweest, dus waarschijnlijk kent ie de weg wel.

 
Rob
Voor Rob is het de 4e keer dat hij deze route rijdt. De eerste keer was het tijdens de wereldreis (1996-2001) samen met Dafne, daarna nog een keer in 2007 en in 2010 weer. Hij is er vooral voor om te zorgen dat alles wat betreft de organisatie goed gaat onderweg.
Rob rijdt op zijn 22 jaar oude Yamaha XJ900F die er dan al ruim 100.000 km op heeft zitten maar daar geen last van heeft. "We gaan weer een aantal plekken bezoeken waar ik nog niet eerder ben geweest, dus ik ben benieuwd."
 
 

Leentje
Zo’n 20 jaar geleden heb ik voor het eerste motor gereden in het zonnige Californië, heb ik ondertussen samen met Theo zowat alle uithoeken van Europa verkend op de motor. Maar eerdere reizen naar Azië zijn altijd blijven hangen. Ook droomde ik ervan om ooit een echt verre motorreis te maken. Toen de route van de MotorKaravaan 2010 op de site verscheen was ik onmiddellijk verkocht. Vooral Iran en Pakistan trokken me. Nu wilden we vanuit Kathamndu verder, maar misschien is de Karakoram nog wel mooier! Ik ben er klaar voor!

 
Theo
Theo is de partner van Leen, een ervaren motorrijder uit Lichtenvoorde. Hij twijfelde geen moment toen hij in 2009 over de reis naar Nepal hoorde, mede om ook iets van het oude Perzië te zien. Lange tijd reed hij op een Harley, na een reis door Turkije in 2007 heeft hij toch maar besloten om een BMW GS1200 Adventure voor de grotere reizen te nemen.
"Om naar China te rijden was altijd al een droom van me en de Karakoram lijkt me echt heel bijzonder. Laten we het doen nu het nog kan!"


 
Dafne
Ik mag mee om alles onderweg te organiseren. De Karakoram te rijden is al een droom van Rob en mij sinds we de eerste keer in Pakistan waren in 1999. Ik moet nog wennen aan de gedachte dat ik er nu dan zonder hem heen ga, zeker ook omdat Rob zo hard aan de voorbereiding gewerkt heeft, want het is een verschrikkelijk karwei geweest.
Maar: We gaan wel weer China over land naar binnen... Voor de tweede keer al (in 2009 ook). En dat kunnen er niet zo heel veel zeggen!
 

 

 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer