[ Home ]  
   
 
De MotorKaravaan
PARIJS - PEKING
Aug >>> Okt 2009
MEER INFO
Reisgenoten

Meer Info


Inschrijfformulier

Wie kan er mee?
Deze reis is alleen geschikt voor ervaren motorrijders en -reizigers, die zowel mentaal als fysiek in goede conditie zijn.
60 dagen op een vrij strak schema reizen vergen
veel van lichaam en geest.

Keuze motorfiets

De meeste typen allroad, offroad en de lichtere wegmotoren zijn geschikt voor deze reis, zolang ook deze in uitstekende conditie verkeren. Motoren met volle kuipen en weinig grondspeling en motoren die veel onderhoud nodig hebben zijn minder geschikt.


Volgbus
Er zal op deze reis een volgbus meerijden. Deze is niet bedoeld voor bagagevervoer. Geïnteresseerden die tegen een speciale prijs (met) de (of een eigen) bus (mee) willen rijden kunnen ook contact met ons opnemen.

 


De routeplanning
Omdat gebleken is dat we onmogelijk (of alleen tegen buitengewoon hoge kosten) alle benodigde visa binnen de ons gegeven tijd kunnen bemachtigen is het (helaas) niet mogelijk de route door geheel Centraal Azië te laten lopen. We hebben de route aangepast en ook Mongolië erin opgenomen. Het geheel ziet er interessant uit:

Voor de start gaan we naar het mondaine Frankrijk, waar de Eiffeltoren er in 1907 ook al stond. Even een foto maken en dan op pad. Door Duitsland en Oostenrijk te rijden klinkt misschien saai, maar zonder kilometers geen reis en het is goed in deze omgeving aan je bepakte motor en elkaar te wennen. In Hongarije zijn we al een beetje onderweg en dat zal zeker in Roemenië zo zijn, want daar doen we ogenschijnlijk een stap terug in de tijd. Door de Ukraïne trekken we naar Rusland, waar we via Volgograd (het voormalige Stalingrad!) en Samara naar Ufa in het Oeralgebergte reizen.

Vanuit Rusland gaan we het noorden van Kazachstan in, via de hoofdstad Astana naar Semi Palatinsk, van waaruit we Rusland weer intrekken, dwars door het Altaygebergte via Abakan naar Irkutsk en het prachtige Baikal meer. Daarna naar Ulan Ude en zuidwaarts naar Ulan Bator in Mongolië

In Mongolië maken we een lus in westelijke richting om meer van dit prachtige land te zien en mee te maken. Daarna gaan we door naar China.

In China staan uiteraard een bezoek aan de Verboden Stad en de Chinese Muur op het programma, maar er is nog veel meer te zien...

Natuurlijk kan de route tijdens de voorbereidingen nog wijzigen.


 


De Lonely Planet:
China isn't a country -
it's a different world.

Wijzigingen voorbehouden
Zoals dat hoort op zo'n lange reis stellen we onze reisdoelen samen, leggen een rode draad over de wereldbol, maar willen geen slaaf van de plannen worden.
Hoe verder we naar het Oosten komen, hoe minder wegen en mogelijkheden er zijn. Maar toch, je weet het nooit en vaak is het onbekende de welkome factor op reis.

 

 

 

 

 

           
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer