[ Home ]  
   
 
De MotorKaravaan
ROND DE WERELD

MEER INFO
De Reisgenoten

Meer Info

Sponsors

Dagboek

Naar het Westen
Als je land aan de zee ligt ben je al snel genoodzaakt per boot of vliegtuig te vertrekken of terug te keren.
Wij kiezen voor het eerste en hebben daar een aantal redenen voor.
Een daarvan is dat Noord Amerika en Australië westerse landen zijn en we dan wat culturen betreft dus steeds 'een stapje verder' gaan.
Leuke bijkomstigheid is dat we dan met de tijd meereizen en we dus na terugkomst een dag langer geleefd hebben dan we oud zijn.


 


Op de mooiste plekjes


 


Verkoop van suikerriet - IndiaBijtanken


USA
We vertrekken laat in de zomer en zullen in Amerika dan ook de herfst inrijden. De Adirondacks in Upstate New York staat bekend om zijn prachtige Indian Summer en daar gaan we dan ook van genieten. Plan is door te rijden naar de Niagara watervallen en daar Canada in te reizen met als doel het gebied van de Great Lakes te ontdekken. Verder naar het oosten zullen we een stuk door de Rocky Mountains rijden en een aantal Nationale Parken bezoeken, zoals Yellowstone NP, Yosemite NP en Death Valley. Dan verder naar Las Vegas en Los Angeles, van waaruit we naar Australië vertrekken.

Australië
We komen in Australië in Perth aan, rijden graag een stuk langs de prachtige kust en gaan dan off the beaten track de outback in naar Ayers Rock, Alice Springs en de King's Canyon.
Het onbekendere westen van Australië is puur en ruig en de lente is de beste tijd van het jaar. Plan is naar Darwin te rijden en door de Kimberleys naar Broom. Dit is het land van de Aboriginals. We gaan langs de kust naar het zuiden, langs een minder bekend koraalrif, door een prachtig landschap terug naar Perth, van waaruit we naar Nepal zullen vliegen.

Nepal/India
Als we in Kathmandu aankomen is het er 's nachts al behoorlijk koud, maar overdag is het er goed toeven. Kathmandu zelf is een bezoek al ontzettend waard. De stad heeft op veel plaatsen een hoog 'Dickens' gehalte en kent enorme contrasten. De Himalay's zijn voor motorfietsen niet erg toegankelijk. We kunnen Pokhara bezoeken om de Ana Purna te zien en daarna naar het zuiden afzakken naar Varanassi in India, waar de pelgrims vanaf de Ghats de Ganges in gaan om zich te reinigen. Dan door naar Khujeraho's erotische tempels en het Khana National Park (hier schreef Kipling Jungle Book). Natuurlijk willen we ook de Taj Mahal bezoeken en zullen we via Amritsar (de Gouden Tempel) naar Pakistan vertrekken

Pakistan
De reis door Pakistan is afhankelijk van de politieke situatie op dat moment. Mogelijk rijden we er zo snel mogelijk doorheen.

Iran
Voor Iran geldt hetzelfde als voor Pakistan. Iran is een prachtig land waar wij ons, toen wij het in 2000 bezochten, heel goed voelden. Het heeft een eeuwenoude, hele rijke cultuur en dat de oude Perzen tot ver buiten hun landsgrenzen handelden is goed voelbaar. Wie Iran bezoekt moet naar Esfahan (Blauwe Moskee en de 33 bogen brug) en dat gaan we dan ook zeker doen. Bam of Shiraz zou ook kunnen (jammer dat de citadel door een aardbeving verwoest is). Teheran is ook een indrukwekkende (drukke) stad met brede lanen vol bomen. We rijden van Teheran naar het noorden, door een canyon naar de Kaspische Zee en naar het westen naar Turkije.

Turkije
In Turkije is de winter begonnen en daar zullen we onze route van af moeten laten hangen.

Syrië
Als het even kan zouden we nog graag een bezoek aan Syrië brengen; de prachtige tempelsite Petra en Damascus, de oudste nog steeds functionerende hoofdstad ter wereld.

Europa
De route door Europa is afhankelijk van de tijd die we nog hebben en het weer.

 

Inukshuk in Canada

 

 

 


De markt in India


 

Taj Mahal, India

 

 


Wijzigingen voorbehouden
Zoals dat hoort op een wereldreis stellen we onze reisdoelen samen, leggen een rode draad over de wereldbol, maar willen geen slaaf van onze plannen worden.
In Noord Amerika en Australië is het niet zo moeilijk om te plannen, maar van Nepal terug naar Europa zullen we reizen zoals dat goed voelt.

 

  

 

 

 

 

 

 

           
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer