[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Laatste Nieuws

DE LANGSTE WEG

10 Juli - Door: Dafne de Jong
Nieuws vanaf het Baikal meer

   

Sssst! Even niets zeggen.
Er staan meer mooie plaatjes in het verslag van 8/7.


8 Juli - Door: Dafne de Jong
Nieuws vanaf het Baikal meer

Rob heeft veel foto's gemaild over de reis naar Sayansk en het eiland Olkhon. Oh, wat is dat Baikalmeer toch mooi! Volgens het programma zijn ze vanavond in Listvyanka en morgen in Irkutsk. Op het kaartje hiernaast kun je zien waar ze zijn.


7 Juli - Door: Rob de Jong
SMS vanaf Olkhon

Gisteren goed op het eiland Olkhon aangekomen. Het Baikalmeer is machtig! De oversteek met de veerboot geen probleem. Genieten nu van prachtige natuur en heerlijk weer. Ook tijd nodig voor onderhoud aan motorfietsen. Probeer morgen internettoegang te krijgen.

... En dan wacht hem onderstaande verrassing...


5 Juli - Door: Dafne de Jong
Naar Apeldoorn?!

Haha! Ik heb erop gereden: De tegekke Yamaha XTZ660 Ténéré! Thuisblijven heeft dus toch voordelen!Terwijl de MotorKaravaan naar Sayansk reed en morgen bij het prachtige Baikalmeer (een van de wonderen van de wereld) aan zal komen toog ik naar Apeldoorn naar Topmoto, een nieuwe exclusieve Yamaha dealer met een zeer prettige ambiance en lekkere enthousiaste mensen.
Okay, het is hier natuurlijk ongekend druk op de weg vergeleken met Siberië (maar de Ténéré is een perfecte filefiets; zo licht en zo wendbaar!) en het is niet leuk om achter een voorrijder te moeten blijven, vooral niet als deze geen enkel stukje onverhard in zijn route opneemt (er reden ook Fazers mee). Gelukkig was er een berm langs de weg ;).
Ik pas erop als een ridder te paard. Jemig wat is die cockpit goed en wat voelt de fiets stabiel aan. Goed voor veel fun en ook voor de lange afstand prima. Vlakke buddyseat heeft denk ik toch mijn voorkeur, dan kan je ook wat gaan verzitten op lange afstanden. Hoop dat die als accessoire leverbaar wordt.

Vanavond heeft Rob geen internettoegang dus geen nieuws uit den verre. Ik hoop vanaf Olkhon wel, maar dat is niet zeker.3 Juli - Door: Dafne de Jong
Naar Achinsk

Rob heeft vanochtend nogmaals een aatal foto's gemaild (kijk terug tot/met 26 juni) en geschreven over hun dag in Novosibirsk, waarop ze veel gelopen hebben en tevergeefs bij DHL informeerden naar de post die gister in het hotel had moeten worden bezorgd.
29 Juni - Door: Dafne de Jong
Irbit Uralfabrieken


"We zijn in Irbit bij de Uralfabrieken," kwam het gister via SMS binnen. Ik denk terug aan 2001 toen we er met ons zijspan op het laatste deel van onze wereldreis heen gingen en met open armen werden ontvangen. In de directiekamer werd ons een lunch geserveerd en dronken we thee; een klein scheutje pikzwarte thee uit een klein potje aangelengd met heet water uit een prachtige samovaar.

We werden rondgeleid en kwamen al gauw in een gebouw waar nieuwe motoren werden ontwikkeld. Zo'n beetje alle opzienbarende motoren die ooit door de Europeanen en Japanners gebouwd zijn stonden er en evenzoveel blokken waren nagebouwd en ontwikkeld, zoals de "flying brick" en verschillende stermotoren.
Het museum werd beheerd door een man, Micha heette hij geloof ik, die zijn hele ziel en zaligheid in die ruimten verzameld zag. Dat grote geluk straalde van zijn gezicht af. Die bevlogenheid, glimmende ogen, wat een heerlijk mens! En hij en Rob hadden aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen ondanks dat ze elkaars taal niet spraken.

"Veel is verdwenen," laat Rob me nu weten, maar ik verwacht dat hij toch veel te schrijven heeft, want het nieuws laat even op zich wachten.

PS: Marlies heeft een nieuwe nummerplaat.


26 Juni - Door: Dafne de Jong
Operatie nummerplaat


Ik heb gisteravond laat een nummerplaat van mijn motor geschroefd en op een scanner gelegd. Alleen jammer dat ik het juiste lettertype niet heb, maar na een beetje geknutsel ziet het er prima uit.

Nu nog kijken of onze contactpersoon in Yekatarinaburg ergens iemand kent die hem op goeie weerbestendige plakfolie kan printen en op een pvc plaatje kan plakken.

Natuurlijk, er moet zo snel mogelijk een nieuwe plaat besteld worden, via de gangbare wegen, maar zelfs als we dat hier zouden doen krijgen we die plaat Rusland nog niet zomaar binnen. Daarnaast zal Marlies haar motor zonder plaat ook niet zomaar het land mee uit kunnen nemen.

Of ik hier even een plaatje van kan toevoegen?

24 Juni - Door: Dafne de Jong
Naar Siberië

De MotorKaravaan reist in gestaag tempo door. 400-500 kilometer per dag zijn geen uitzondering. De schaalvergroting wordt al merkbaar en het gevoel van de Langste Weg begint vorm te krijgen. Toch gebeurt er van alles langs die weg en ook voor de deelnemers is het intensief: We hebben ondertussen voor Pim zijn V-strom een spiegelsteun besteld die belangrijk is omdat die ook zijn remhandle vasthoudt. Marlies heeft haar nummerplaat verloren. Hoe ze dat op gaan lossen? Wordt vervolgd!


19 Juni - Door: Dafne de Jong
Naar Siberië

De MotorKaravaan is in St. Petersburg aangekomen. "Gelukkig stopte het met regenen, want om zo'n machtige stad met zoveel allure in te rijden is prachtig, maar dan moet het weer wel goed zijn," vindt Rob.


17 Juni - Door: Rob de Jong
Naar St. Petersburg


Traag rijdende vrachtwagens gooien regensluiers op die het zicht me ontnemen. Soms is inhalen gokken; schietgebedje en gas geven. Het dreigt even droog te worden maar de weergoden houden van een geintje en wanneer ik mijn regenpak uittrek en 20 km lang op droge wegen door een mooi golvend landschap rij doet een licht tikkend geluid mij opschrikken. Muggen? 15 Juni - Door: Dafne de Jong
MotorKaravaan vertrokken

Vanmorgen gaat heel vroeg de wekker. Rob en ik kruipen nog even dicht tegen elkaar. Buiten staat een gloednieuwe XT660 PD te glimmen en het vooruitzicht om hiermee dadelijk het Siberische uitgestrekte land te bedwingen doet ook mijn hart een slagje sneller slaan, maar Rob gaat zonder mij...

Ik rij evenlater op een prachtige XJ900F (zo eentje waar we vijf jaar mee op pad geweest zijn) naast Rob als we onderweg gaan naar het startpunt van de proloog naar St. Petersburg, net over de Duitse Grens. Wat ziet dat er heerlijk uit. Op de parkeerplaats staan de Diversion 600 van Marlies en de BMW's van Co en RobG en ook nog een derde, van Jaques, die volgend jaar meewil naar Peking. Pim en Piet zijn al een paar dagen geleden vertrokken en zullen ze in Tartu treffen, Nico vertrok gister en zal vanavond in Poznan zijn.

We drinken koffie en starten dan de motoren. Een laatste omhelzing en ze rijden. Snik - ze zijn onderweg.Stuur een bericht naar de MotorKaravaan
_
Lees de reacties
_
Bekijk de kaart

Laatste nieuws
pagina | 1 | 2 |

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar pagina 1

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2007 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer