[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

DE LANGSTE WEG

2 Juli - Door: Rob de Jong
Novosibirsk

   

Vandaag een warm en druk Novosibirsk in geweest. Piet loopt met me mee want hij wil veel wandelen omdat hij al een paar weken met pijn in zijn been rondloopt en beweging goed is. Hij smeert elke dag een warm gloeiend spul op zijn been. Ook Marlies, die fysiotherapeute van beroep is, heeft Piet zijn been al gemasseerd. Maar bewegen is nog steeds de beste genezing.

We gaan naar DHL om te kijken of het onderdeeltje voor Pim zijn motorfiets er al is. In Rusland is het asfalt soms zo slecht dat bij warm weer de motor op de zijstandaard door het asfalt heen zakt. Dat was bij Pim ook gebeurd en de motor was omgevallen waarbij de spiegel afbrak en het beugeltje van de voorrem ook voor de helft afscheurde. We hebben het met tape en tiewraps gerepareerd en een nieuw beugeltje besteld.

Ondanks de belofte van DHL dat het er binnen 6 dagen zou moeten zijn (het gebeurde 9 dagen geleden) bleek het pakketje pas gisteren door de Nederlandse douane te zijn gegaan en verwacht men het pas volgende week in Novosibirsk. Dat betekent dus bijna twee weken voor een beugeltje dat 10 euro kost en waar de verzendekosten ruim 100 Euro zijn. Een lichte teleurstelling en we laten het maar doorsturen naar Chita. Zou het er over 10 dagen zijn?

Gelukkig maakt de ontspannen sfeer in Novosibirsk de dag helemaal goed. We genieten van de drukte op straat en de handel op de grote markt. Ook bezoeken we nog even het inmens grote stadion van de lokale voetbalclub Sibir.

Morgen gaan we op pad naar Kansk en door naar het prachtige Baikalmeer. Nu maar hopen dat de veerboot wat minder chaotisch is als 3 jaar terug.

 


 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2007 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer