[ Home ]  
   
 

Sighisoara
ROEMENIE
RONDREIS
PROGRAMMA
Programma

Meer Info

Inschrijven

Fotoboek  


 

 

 


Potten en pannen
In de regio Maramures in Roemenië wordt door de meeste mensen nog de traditionele kleding gedragen en houdt men nog veelal vast aan eeuwenoude tradities.
Zo wordt aangegeven dat er zich een huwbare dochter in een gezin bevindt door (meestal kleurrijke emaille) potten en pannen aan een een kale boomstam te hangen.


Beknopt reisprogramma 2023

Dag 1 > Regensburg
We rijden in 2 dagen naar Boedapest in Hongarije.
Vandaag rijden we ca. 645 km.

Dag 2 > Boedapest
We rijden door Oostenrijk naar Boedapest, waar we een dag extra hebben.
Afstand ca. 650 km

Dag 3 > Boedapest
Tijd om de stad te verkennen.


Dag 4 > Tokaj
Vanuit Budapest rijden we al vrij snel de bergen in over een spectaculaire weg. Tokaj ligt in een bekende wijnstreek.
Afstand ca. 260 km

Dag 5 > Sighet
We rijden de Karpaten in. Komen langs Sapanta en het zgn. 'vrolijke kerkhof'.
Afstand ca. 210 km

Dag 6 > Vatra Dornei
Vandaag gat het over de Prislop Pas en tussen 2 natuurparken Munţii Maramureşului en Munţii Rodnei door. Voordat je bij Vatra Dornei komt kan je afslaan naar Pojoráta en Cámpulung Moldovenesc en via de 175A of de 175B (mogelijk deels onverhardf) nog een mooie ronde rijden en 2 kloosters bezoeken.
Afstand ca. 225 km

Dag 7 > Sighisoara
Het is mogelijk via het Bicaz meer te rijden en/of door het Nationaal Park Ceahlău. Hoe dan ook, het zal door boerenbergdorpen, langs kerkjes en kloosters gaan naar Sigișoara, de geboorteplaats van Dracula en een van de meest pittoreske stadjes van Transsylvanië.
Afstand ca. 295 km

Dag 8 > Brasov
De rit naar Brașov is kort, maar die kan natuurlijk altijd langer gemaakt worden. Brașov is een leuk stadje. In de buurt (30 km) ligt het Bran kasteel (Dracula) omn evt. te bezoeken. Tevens interessant is het Peleș kasteel, gebouwd tussen 1873 en 1914, waar de troon van de eerste koning van Roemenië, Karel I stond. Dan zijn er nog 2 plaatjes van dorpen in de buurt: Măgura en Peștera.
Afstand 120+ km

Dag 9 > Sibiu over de Transfagarașan
Er zijn verschillende route opties vanaf Brașov over de zuidelijke Karpaten naar het zuiden en dan wil je vast de Transfagarașan weer naar het noorden rijden naar Sibiu, een heerlijk stadje met prachtig centraal plein.
Afstand ca. 280 km

Dag 10 > Sibiu
Tijd voor Sibiu en/of omgeving.


Dag 11 > Alba Lulia over de Transalpina
Vanaf Sibiu kan je weer zuidwaart de Karpaten oversteken, om via de Transalpina weer naar het noorden terug te keren, maar er zijn meer opties, ook onverhard. Alba Lulia is een kleine stad met vesting daterend uit begin 18e eeuw, al werd er al gebouwd in 950 na Chr. Net als Sibiu is ook dit een plek met een rijke geschiedenis.
Afstand ca. 270 km

Dag 12 > Oradea
Verschillende routeopties zullen er weer zijn, o.a. door het Apusenie gebergte. Oradea is de Roemeense bakermat van de Art Nouveau periode en met vele in die stijl gebouwde huizen is het leuk daar een bezoek aan te brengen.
Afstand ca. 290 km

Dag 13 > Györ
We verlaten Roemenië en strijken neer in dit prachtige stadje aan de Raba rivier, die in de Danube uitmondt.
Afstand ca. 300 km

Dag 14 > Regensburg
We doen de thuisreis in 2 dagen. Vandaag richting Regensburg in Duitsland. Afscheidsdiner.
Afstand ca. 650 km

Dag 15 > Nederland
Iedereen op eigen gelegenheid terug naar Nederland
Afstand ca. 645 km


De Karpaten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Het vrolijke kerkhof
De kruizen op het vrolijke kerkhof zijn allemaal van hout gemaakt, in relief uitgesneden en kleurrijk beschilderd. In een tekst en tekeningen staat het leven en soms ook de dood van de persoon beschreven. Zo zijn er veel vrouwen die spinnen of weven, zie je het boerenleven uitgebeeld, maar komen er ook veel mannen met het glas in de hand voor en zijn er ongelukken met de auto of traktor uitgebeeld.

 


 

 

Rijden zoals dat goed voelt
Ondanks dat dit een groepsreis is vinden we het belangrijk dat ieder zijn vrijheid behoud zijn eigen tempo te rijden. Zo rijden als dat goed voelt. Ook mbt de route betekent dit dat we geen eisen stellen. We maken een goed routeboek, maar voel je vrij om links of rechts te gaan. 

 
         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer