[ Home ]  
   
 
ROEMENIE
RONDREIS
FOTOBOEK
Programma

Meer Info

Inschrijven

Fotoboek
 

 Een openlucht museum en
heerlijke natuur

Prettige stadjes en dorpen
In Roemenië lopen de doorgaande wegen van kerk naar kerk. Net voor de kerk maakt de weg een bocht om dan weer naar de volgende kerk in het volgende dorp te gaan.
De geasfalteerde doorgaande wegen zijn vaak wat minder van kwaliteit. De kleinere wegen daarentegen zijn vaak nog niet eens zo slecht en er zijn ook veel schitterende onverharde wegen
.

 


 


Sighisoara
Hier werd in 1431 de heer Vlad Tepes geboren, die model stond voor graaf Dracula. In feite was hij een held die zich sterk maakte in het verzet tegen het Ottomaanse rijk. De naam Dracula is afgeleid van het oude Roemeense woord 'dracul', wat draak of duivel betekent.

 

 

 

Brasov
Brasov heette vroeger Kronstadt en heeft een prachtig oud centrum. Brasov is vooral bekend van zijn oude gotische zwarte kerk, wiens muren zwartgeblakerd werden door een brand in 1689. 

 

 


Sibiu
Sibiu licht in het hart van Transsylvanië. Het wordt wel vergeleken met het Italiaanse Siena. In 2007 zal het Culturele Hoofdstad van Europa zijn en dat is nu al te zien. Het prachtige plein in het centrum is al voor een groot deel gerestaureerd en is een bezoek zeer waard.

 
 
           
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer