[ Home ]  
   
 
LOFOTEN
NOORDKAAP
MOERMANSK
ST.PETERSBURG
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek

25 dagen
Data NNB
Rijder € NNB,-
Duo € NNB,-Noordkaap anders
Een keizersrit met vele natuurlijke en culturele hoogtepunten, langs fjorden, toendra's, door prachtige landschappen naar de Noordkaap en daar vandaan via het rauwe Moermansk en het pittoreske Kizhi Pogost (Unesco) naar een van de mooiste steden van Europa, St. Petersburg.

Met als toegift bezoeken aan enkele rijke Hanzesteden in de
Baltische Landen zoals Tallinn,
Riga en Kaunas en een heerlijke rit door Noord Polen.

 De poolcirkel 

Enorme contrasten
De reis door Zweden gaat door landschappen met wijdse uitzichten, daarna rij je door de prachtige fjorden van Noorwegen naar de Noordkaap en het rauwe Rusland. Hier is het vooral interessant te zien hoe de mensen leven. We komen Rusland in veel verschillende hoedanigheden tegen, voordat we in het prachtige St. Petersburg aankomen.
Met stops in Tallinn en Riga een bezoek aan Kaunas en een prachtige rit door het Mazurengebied in Noord Polen is ook de terugreis er een met inhoud.Langs de fjorden in Noorwegen


Richting de Noordkaap

Moermansk
Na door de prachtige landschappen van Zweden en Noorwegen gereden te hebben komt Moermansk ruig en rauw over. De havenstad is ook daarwerkelijk een stad om de haven. Er wordt gewerkt, mouwen opgestroopt, recht voor z'n raap, eerlijk. Het is mooi om daar in St. Petersburg, de bakermat van culturele schoonheid en grandeur, nog eens aan terug te denken. Onderweg trouwens ook, als we door het achterland rijden. We kwamen al door het plaatsje Nikkel waar een nikkelmijn staat en niets meer groeit, later komen we langs kleine dorpjes naar de stad Petrozawodks (zawod = fabriek), waar vandaan we met een prachtige vleugelboot naar Kizhi Pogost zullen gaan.


De haven van Moermansk

Kizhi Pogost (unesco)
Kizhi Pogost is een plaats op een eiland in het grote Onega meer daterend uit de 17e eeuw. Op het eiland staan een aantal historische gebouwen, waaronder 2 grote houten kerken, een klokkentoren en een molen met 6 wieken. Het werd in 1990 op de Unesco werelderfgoed lijst gezet. Overeenkomstig Russische traditie, werden de kerken gebouwd zonder ook maar één spijker te gebruiken. De molen zou vanaf elders naar Kizhi eiland gebracht zijn om hem te kunnen behouden.


Een van de kerken op Kizhi Pogost

Voor de avontuurlijke motorrijder
Deze reis is vooral voor ervaren motorreiziger die graag de wereld vanaf zijn motor ontdekt en daarbij het onbekende graag tegemoet rijdt. Alhoewel we er een kleine passage in Zweden op een zeer goede gravelweg hebben gereden, kan deze reis als 'volledig verhard uitgezet' aangeduid worden. Dat wil zeggen dat hij met elk type motor en ook met een passagier achterop gereden kan worden. De ervaring is nodig om lange afstanden een veel rijdagen achter elkaar aan te kunnen en om ook de weg te kunnen vinden met wegenkaart, tracks en waypoints voor je GPS als met elkaar, maar zonder voorrijder gereden wordt.
 
         
Ontwerp:
(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer