[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

NEPAL-CHINA OVERLAND 2012

31 Oktober - Door: Dafne de Jong
Op de fiets in Hangzhou

   

We weten ondertussen dat elke plaats in China die als stad op de kaart staat een serieuze stad is waar etterlijke miljoenen mensen wonen, waar we voldoende tijd voor moeten uittrekken om in of uit te rijden en waar de bezienswaardigheden niet op loopafstand van elkaar liggen. Maar welke bezienswaardigheden heeft Hangzhou?

Ik lees dat het tijdens de Zuidelijke Song dynastie (1138-1279) de hoofdstad was, al blijf ik dat van die dynastieën moeilijk vinden. Marco Polo bezocht Hangzhou en zou de stad geprezen hebben, maar tijdens de Taiping opstand, een burgeroorlog die het gevolg was van de nederlaag die de Chinezen leden tegen de Britten in 1842 (China moest zulke hoge herstelbetalingen doen dat de Chinese bevolking de belastingen niet meer op kon brengen) werden de meeste gebouwen verwoest.


Lotusplanten

Ik lees dit allemaal in de Capitool reisgids die ik bij me heb, die met een kleine 700 pagina's toch noch vrij summier is en een kanaal en een meer met parken eromheen als de highlights bestempelt. Maar ook die liggen weer een stukje uit elkaar. We overleggen met Chloe, die hier al eerder was en gewoon weet wat leuk is om te doen als je één dag blijft hangen. We besluiten fietsen te huren en het West Lake rond te fietsen.

Het is er een drukte van jewelste. In de parken rondom het meer zijn overal mensen met muziekinstallaties neergestreken. Ze maken zelf muziek of dansen erop en lijken in het geheel niet gehinderd te worden door het geluid van de buren die 20 meter verderop met hun eigen repertoire bezig zijn.
In een park verderop is een boomchirurch bezig geneeskrachtige kruiden in de schors van een boompje aan te brengen, dat met zijn takken op een paar paaltjes steunt. Wat is dat toch met Chinezen? De drukte en razernij in het verkeer aan de ene kant en de tai-chi, chigong, meditatie, tuinen, muziek en dans aan de andere kant.

's Avonds worden we getrakteerd op een prachtige fontijn-show.


 

Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer