[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

NEPAL-CHINA OVERLAND 2012

28 Oktober - Door: Dafne de Jong
Naar Tunxi

   

"Vandaag moeten we het voorlopig even met de laatste mooie dag doen," vertellen mijn reisgenoten me vanmorgen. Ik bekijk het weerbericht nooit en ook de tv zet ik eigenlijk nooit aan onderweg, maar gister had ik toevallig de engelse CCTV-zender gezocht en op Asia Today het nieuws gezien dat er een tyfoon langs de Chinese kust raast en daar draait een groot rgenfront omheen.

We hebben niet zo'n lange afstand te rijden vandaag, maar ca. 130 km naar Tunxi. "Het is een mooie weg," weet Chloe te vertellen, die hier anderhalf jaar geleden ook was. We zullen nog een ander autenthiek dorp passeren dan we gister hebben bezocht, maar dat te bezoeken is niet veel animo voor; "Te gemaakt en te touristisch," vindt Theo. "Ik stop liever in wat gewone dorpen," zeggen John en Erwin.

Ook voor het maken van foto's onderweg is ruim de tijd. We passeren veel dorpen waar steenhouwers wonen en werken. Hele rotsen worden uitgehold en tot vijvers, tuinornamenten en schalen gehakt, gefreesd, gepoleisd. Ook worden er inkttablau's gemaakt voor calligrafisten.


In veel dorpen zie ik dat boven en naast de deuren streamers op de muren geplakt zijn. Ook hangen er veel spandoeken over de weg. "Hier wordt opgeroepen in het leger te gaan," zegt Chloe "en daar gaat het over het verantwoord opvoeden van kinderen." Mensen plakken ook vaak zelf streamers om hun deuren met de wens om een prettig en gelukkig leven in het huis te hebbenof om iedereen een prettige lente toe te wensen.

In Tunxi zelf bezoeken we 's middags de "Oude straat", waar vele snuisterijen verkocht worden en een prachtige apotheek mijn aandacht trok. Een dokter houdt er spreekuur waarna je bij de apotheek je kruidenmengels kan laten maken.
Foto's: John en Dafne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Beroemde Chineze doktoren

 

 

Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer