[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

NEPAL-CHINA OVERLAND 2012

26 Oktober - Door: Dafne de Jong
Naar het Oosten - Via Jiujiang naar Wuyuan

   

Begon de dag naar Wuhan nog met regen en was het gister ook fris toen we naar Jiujiang reden, op weg naar Wuyuan, vandaag, is het warm. De zon schijnt al blijft het nevelig en voelt het een beetje klam aan. Wellicht komt het doordat we steeds veel water (rivieren en meren) om ons heen hebben maar de luchtvervuiling zal er ook iets mee te maken hebben.

Over de reis naar Wuhan (eergister) kan ik niet heel veel vertellen. Wuhan is de hoofdstad van de provincie Hubei. Het is met ruim 8 miljoen inwoners (in 2007 dan) een middelgrote stad. Het is dus goed er voor de zekerheid rekening mee te houden dat het tijd kost erdoor te rijden, want de weg er omheen is natuurlijk de expressweg en daar mogen we niet op.

Dat dat ook betekent dat er slechts een enkele brug is via welke de motoren de Yangtze rivier kunnen oversteken, waren we even vergeten. De motoragent belt hoopvol met zijn baas terwijl hij de gedachte koestert dat hij deze 4 motorridders over de brug mag begeleiden. Maar hij vangt bot en dus werd het een lange omweg.


Een stukje doen we toch op de expressweg

Ook de reis naar Jiangyou gister was een enerverende. Allereerst eindigde het gevecht de stad tijdens spitsuur te verlaten, ondanks dat we het eerste stuk illegaal over de expressweg deden, voor een half uur aan de zijkant om warmgelopen motoren af te laten koelen. Daarna waren de wapenfeiten dat de weg over een scheepswerf en door een mijn liep, aldus Erwin. "Hebben jullie die niet gezien?"

De motoren gaan veel sneller door het verkeer dan de auto dus alleen wanneer de weg leeg is en er geen snelheidscamera's zijn kan de auto een beetje in de buurt blijven. Niet dat het veel uitmaakt want de motorrijders moeten vaker stoppen om te tanken.
Ook nu waren we ze weer vrij snel kwijt. We reden lange tijd over een dijk langs de soms wel 2km brede Yangtze waar schepen door de dunne nevel varen en herkennen ook uit de verhalen van Leentje en Theo het deel waar er aan de weg gewerkt werd en we betonplaat-op-betonplaat-af gingen.
Dan rijden we naast de route op het GPS en in een dorp weten we het even niet meer. Maar de weg is snel gevraagd en we keren om en rijden nog een prachtig weggetje tussen hoge rietkragen door, voor we in Jiangyou aankomen.

Vandaag begon de dag weer met een volgend avontuur, want er is weer een brug waar geen motoren overheen mogen. "Er is een veerpont voor voetgangers en motorfietsen," horen we, maar daar kunnen we niet veel mee. We spreken af dt we er met de auto ook heen rijden. Het lukt en behalve de motoren kan zelfs ook de auto mee. Daarna rijden we door het Chinese landschap, met kleine akkertjes vol groene groenten, bruin verdorde lotusplanten, veel rijstvelden maar ook theeplantages. Overal ligt rijst op de weg te drogen.

Morgen gaan we hier in de omgeving een paar authentieke dorpen bezoeken. Ben benieuwd! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Een echte Chinese motorrijder op
Suzuki GSX in leren motorjack
en met integraalhelm op

 

Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer