[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

NEPAL-CHINA OVERLAND 2012

20 Oktober - Door: Dafne de Jong
Bouwputten op weg naar Muyu

   

Dat de Chinese economie al jaren in razend tempo groeit is te merken. Overal wordt gebouwd en behalve de vele flats en woontorens, worden er ook vele wegen aangelegd, vernieuwd en ook vernield, want bouwverkeer maakt veel kapot. Als gevolg daarvan ligt het tempo een stuk lager dan we eigenlijk nodig zouden hebben om de geplande afstanden af te leggen.


Op weg naar Enshi genieten we van de prachtige uitichten


Het landschap tussen de wolken op weg naar Enshi

En dus moeten de plannen bijgesteld worden en vraagt Chloe elke dag zoveel mogelijk mensen om informatie over de secundaire wegen; of eraan gewerkt wordt, over hoeveel kilometer dat is en of er wel over gereden kan worden. Probleem is dat er vaak geen of geen goed alternatief is (ga je het proberen of besluit je 100km om te rijden) en over de vraag of een weg slecht is en wat dan onder slecht verstaan wordt, kun je heel lang discussieren zonder te weten te komen hoe het er nu werkelijk is.


Op weg naar Muyu

En zo gebeurt het dus dat we onderweg vanaf Enshi naar Muyu in het Shennongjia natuurgebied ten noorden van Badong in een bouwput terecht komen. "Als het goed is, is er over 3 km een afslag," heeft Chloe zich laten vertellen als we na een uur glibberen en glijden ons afvragen hoe lang we onszelf en ons materiaal nog heel zullen houden. Het pad op zich is nog niet het allerergste, het zijn vooral de vele lompe en logge vrachtwagens die alles met hun watergekoelde remmen nat maken, die vaak nauwelijks in te halen zijn en die de druk om door te blijven rijden vergroten.

Chloe is met de auto op onderzoek uit gegaan en komt terug met de mededeling dat de afslag niet bestaat en ze ook niet precies durft te zeggen hoe ver het nog is. "Misschien 12km, maar iedereen zegt iets anders," zegt ze. We besluiten terug te gaan naar Badong en daar te overnachten. Muyu wordt geschrapt en inplaats van morgen een rustdag te hebben, gaan we door naar Yichang en de Drieklovendam.

Terwijl we terug rijden is Chloe druk aan het bellen. Het is zaterdag en haar collega's op kantoor werken niet en dus moet ze het helemaal zelf opknappen. En dat lukt. Het hotel kijkt uit over de Yangtze rivier met daarover de hangbrug waar we twee keer over reden. We sluiten de dag af met een straat barbecue en hotpot.
 

 

Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer