[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

NEPAL-CHINA OVERLAND 2012

15 Oktober - Door: Dafne de Jong
Naar Leshan

   

Vandaag zal John weer rijden en ik pak mijn motorkleren weer in en breng ze naar de auto. Het kost me enige moeite natuurlijk, maar ik ben blij dat John zich weer wat fitter voelt.De weg de stad uit is een lastige. Overal wordt gewerkt aan de aanleg van een weg boven de 2e ring en er moet ook een spoorweg komen. Er is al een metro onder de grond aangelegd. We proberen de motoren te volgen maar dat lukt niet en uiteindelijk kiezen we ervoor om zelf naar de 3e ring uit te wijken waar het verkeer veel beter doorstroomt.

We zien de motoren de hele dag niet meer, maar ze hebben GPS met een gedetaileerde kaart, het waypoint van het hotel is er samen met Chloe ingezet... Ze komen er wel. Ik stuur nog een sms'je maar krijg geen bericht terug Chloe belt vast naar het hotel om te vragen of ze de sleutels willen geven als ze eerder dan wij aankomen en we rijden verder.

Leshan is een voor Chinese begrippen kleine stad met 3,5 miljoen mensen erin. Het ligt aan de samenkomst van de Min, de Dadu en de Qingyi rivieren, waardoor er een verraderljke stroming ontstaat. In het jaar 713 nChr. besloot de monnik Haitong daarom een heiligdom in de rotswand te maken, die de passerende schepen zou moeten beschermen.
We rijden er vlak voordat we bij het hotel komen langs en omdat ik geen idee heb waar onze rijdes zijn en het al lang middag is, stap ik uit om het te bekijken.

De skyline van de stad gaat schuil achter een dikke mist, terwijl ik de vele trappen langs de rotswand naar boven en dan weer naar beneden loop naar de "Dafo", oftewel de Grote Buddha, die uit de rotswand is uitgehakt. Ook bezoek ik een tempel.
"We zijn bij het hotel," komt er een sms'je binnen. "Wij zijn er oover 5 minuten," laat Chloe direct daarop ook weten. Ze kleden zich even om en komen dan ook hierheen.

De Dafo, de Grote Buddha


De tenen van de Buddha


Een van de wachters van de Dafo tempel


aankondiging van het gebed


In de Dafo tempel


Monikken praten met vissen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer