[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

NEPAL-CHINA OVERLAND 2012

14 Oktober - Door: Dafne de Jong
Naar Chengdu - Panda Place

   

Van Guang Han naar Chengdu is maar 40 km. "Rij jij maar," zegt John, die zich net weer een beetje beter voelt. De Chinese keuken werkt toch ook niet helemaal positief op de jicht waar hij last van heeft.

We zullen in een hotel aan de rand van de stad overnachten omdat we met de motoren het centrum niet in mogen rijden. Voordat we er aankomen echter, bezoeken we net buiten de stad de "Giant Panda Sanctuary", waar een fok-programma is en research wordt gedaan.


De Rode Panda

Bij het hotel wordt ons het poortje naar de fietskelder gewezen. "Oh nee, dat gaan we niet doen," roept Erwin al. Ik ga polshoogte nemen en leg daarna de parkeerwacht uit dat we met onze koffers maar net door het gangetje passen en beneden gekomen de draai niet kunnen maken. Uiteraard is er aparte toestemming nodig om tussen de auto's te parkeren, maar die komt er.

Eind van de middag gaan we de stad in. Er is een zgn. "Bar Street"; die hier een nagebouwde Hutong (oude wijk) voorstelt vol restaurantjes, café's, winkeltjes etc. Het is er druk en gezellig en we vinden er een tentje om te eten.Chloe kent onze smaak ondertussen aardig en steeds weer lukt het haar een heerlijk maaltje samen te stellen met behulp van de Chinese menukaart. Soms wil ze iets bestellen dat er niet is en soms gaat ze bij andere tafels langs om te kijken wat die eten."Hebben ze iets typisch voor deze streek," vragen we dikwijls. Het eten met stokjes gaat ons vrijwel allemaal al goed af.

Als we uitgegeten zijn lopen we naar de doorgaande weg op zoek naar 2 taxi's. Op een plein zijn verschillende groepen mensen aan het dansen. Het zijn square- of in-line dancers die allemaal in rechte rijen naast en achter elkaar staan en dezelfde pasjes doen. Ook is er een groep aan het stijldansen. Elke groep heeft zijn eigen muziek uit een eigen set boxen spelen en het is er dan ook een ratjetoe van geluid.

Ik zie op mijn GPS dat de taxichauffeur een omweg wil gaan maken en wijs hem de kortste weg. De man vindt het ook reuze grappig. We zijn er niet alleen eerder dan de anderen, maar we zijn ook veel voordeliger uit.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer