[ Home ]  
   
 
De MotorKaravaan
ALASKA-VUURLAND

MEER INFO
Terug

Meer Info

Inschrijfformulier

Dagboek 2013

Bijeenkomsten
Ben je geïnteresseerd stuur ons dan een
e-mailtje en kom naar de eerstvolgende bijeenkomst
(klik hier) voor meer informatie en de mogelijkheid in te schrijven.


130 dagen reisplezier
Ondanks dat we deze reis in 2013 in ca. 105 dagen en in 2017 in 120 dagen deden, waren we in 2022 130 op pad.
Het lijkt een hele tijd, maar als 'mini-wereldreis' van ruim 30.000km is het eigenlijk best kort en we hebben strak moeten plannen. Voor 2025 zullen we de route opnieuw onder de loep nemen. We doen dat met de groep die mee op reis gaat samen.De Route
We vertrekken van Anchorage (Alaska) over 'the top of the world highway' naar het Canadese Dawson City en naar Whitehorse. Dit is het land van de 'goldrush'. Door Canada gaat het verder door de prachtige Rocky mountains langs een aaneenschakelijk van Nationale Parken naar de VS. En daar houdt het niet op. Plan is via Yellowstone National Park, de Canyon Lands en Bryce Canyon te rijden op weg naar de Grand Canyon. We zijn dan alweer in Arizona en rijden via Tombstone en de bekende OK-Corral naar Mexico.In Mexico rijden we misschien wel de mooiste motor weg ter wereld door de Copper Canyon van Creel naar Hidalgo de Parral en ook naar Batopilas. In 2013 werd er aan deze weg gewerkt; laten we hopen dat hij ondertussen klaar is. Via de kustroute rijden we daarna verder naar Guatamala en Honduras, Nicaragua en Costa Rica naar Panama.

In Panama gaan we met de motoren per zeilboot naar Colombia, een prachtig land en voor velen de grootste verrassing op deze reis. Daarna passeren we in Ecuador de evenaar en rijden we door een stuk jungle en langs vele vulkanen. In Peru komen we in de Atacama woestijn terecht, op weg naar (via deCanyon del Pato) Machu Piccho en het bekende Titicaca meer. Daarna staat de Salar de Uyuni op het programma.
Via enkele prachtige wegen door het binnenland van Chili komen we op de beroemde routa Quarenta (40) en zakken we verder af naar het beroemde Nationaal Park Torres del Paine en de prachtige gletsjer formaties van Perito Moreno. De lijst van opmerkelijke plekken waar we langs rijden en stoppen is echter oneindig veel langer.

We eindigen op het uiterste puntje van het continent. Ushuaia op Tierra del Fuego oftewel het "Land van Vuur" … Vuurland.

Wie kan er mee?
Deze reis is alleen geschikt voor ervaren motorrijders en -reizigers, die zowel mentaal als fysiek in goede conditie zijn. Zo veel dagen op een vrij strak schema reizen vergen veel van lichaam en geest.

Keuze motor
fiets
Vrijwel alle typen motoren zijn geschikt voor deze reis, zolang ook deze in uitstekende conditie verkeren. Motoren met volle kuipen en weinig grondspeling en motoren die veel onderhoud nodig hebben zijn minder geschikt.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wijzigingen voorbehouden
Zoals dat hoort op zo'n lange reis stellen we onze reisdoelen samen, leggen een rode draad over de wereldbol, maar willen geen slaaf van de plannen worden.
Hoe verder we naar het Zuiden
komen, hoe minder wegen en mogelijkheden er zijn. Maar toch, je weet het nooit en vaak is het onbekende de welkome factor op reis.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

           
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer