[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

PARIJS - PEKING

07 Okt - Door: Dafne de Jong - NL +6uur
Op de foto

   

Het is dan toch nog gelukt, met z’n allen op de foto met de Chinese muur op de achtergrond. Vanmorgen zijn we weer met een kabelbaantje de bergen in gegaan en hebben over weer een ander deel van de Chinese Muur gelopen. Ook hier kun je vanaf de uitzichtposten een heel groot deel van de muur zien, al staat dat natuurlijk niet in verhouding tot de totale lengte. Behalve de muur zagen we ook een weg lopen en het was direct duidelijk dat er vanaf die weg ook een mooi uitzicht op de muur moest zijn.

Terug bij ons guesthouse zien we ook waar de weg het dorpje in komt, evenals een versperring met daarnaast een man die alles en iedereen tegenhoudt. Als Haiping ook teruggekeerd is verzinnen we hoe we het voor elkaar kunnen krijgen langs die man te komen. Verderop langs die weg ligt nog een dorpje en de man kan niet weigeren als we verklaren in dat dorpje te moeten zijn. En zo konden we dan toch nog de gewraakte foto’s maken.

De reis zit er bijna op. Morgen zullen we naar de haven van Tianjin rijden waar overmorgen een container voor onze motoren klaar moet staan. Een spannend moment natuurlijk, want ondanks dat wij al vaker met dit bijltje gehakt hebben, weet je nooit of je de mogelijkheden zal krijgen er zelf voor te zorgen dat je trouwe motor goed en veilig aan de reis over zee naar Nederland begint.

Nadat de motoren klaar voor vertrek zijn resten ons nog een paar dagen om Peking te bezoeken, met het Tian’anmen plein, de Chinese opera en de hutons; het oude stadsgedeelte met de vele smalle steegjes vol winkeltjes en leven. We zijn heel erg benieuwd en zullen verslag blijven doen.


 

 

 

 


 


 

 

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2009 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer