[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

DE LANGSTE WEG

25 Juli - Door: Nico, Marlies en Co
Nieuws uit Moskou

   

Vladivostok is een bruisende stad. Eigenlijk net als iedere ander grote havenstad. En daarbij nog mooi gelegen, met een baai, waarin de haven gevestigd is, de "Golden Horn".

De geschiedenis van de stad gaat terug naar 1862, toen de stad als militaire post gevestigd werd. Daarom vind je er geen oude monumenten, maar wel enorm veel nieuwbouw, flatgebouwen, kantoren en zo. En het ziet er redelijk modern uit. Wat wel opvalt is dat je vaak aan de buitenkant vaak niet ziet wat er binnen in een gebouw is: bijvoorbeeld als je een gewone deur opentrekt ontdek je daarachter een supermodern warenhuis!

Ook waren we onder de indruk van de marineoefeningen, pal voor ons hotel! ("seaside view"). Knallen, rookwolken en actie van mariniers. Twintig jaar geleden was het volledig ondenkbaar dat een westerling dit kon aanschouwen.

Vrijdagmorgen zijn we (Marlies, Co en Nico) met de taxi naar het vliegveld gegaan. Dit ziet er prima uit, modern en efficiënt. Alleen werd de koffer van Co er uitgepikt; er zat te veel modder aan vonden ze.

De vlucht, B767, (Aeroflot) liep zeer voorspoedig. We vroegen ons onderweg af waar we Piet, RobG en de trein met Rob en Pim zouden passeren. Onze reis op de motor heeft ongeveer een maand geduurd, Pim en Rob doen het per trein in een week en wij nu binnen een dag!

Hier in Moskou hebben we een taxi genomen naar het hotel, alles is prima in orde. Allen het bier in het caf'e is 100 robl duurder dan we dachten. Dus gaan we maar op tijd naar bed, we zullen niet zat worden.

Groetjes uit Moskou!


 

 

 

 

 

Foto's uit ons archief

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2007 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer