[ Home ]  
 
 
 
DE MOTOR
KARAVAAN

 
 
 
Dagboek

DE LANGSTE WEG

22 Juli - Door: Rob de Jong
Op de trein

   

Ondanks dat iedereen de rit naar Vladivostok goed heeft afgelegd is de reis nog niet ten einde. Piet en RobG zullen de motoren niet op de trein zetten maar terug rijden. Echte kanjers! Piet, die een hoger reistempo dan Rob heeft, is vandaag al in alle vroegte vertrokken. Bovendien wilde Rob nog een dag langer in Vladivostok blijven.

Terwijl de regen valt ontmoet ik Konstantin, onze hulp in Vladivostok die het trein-transport geregeld heeft. Hij vertelt in rap Engels over de seizoenen in Vladivostok: “In de zomer hebben we in Juli 3 weken die erg warm zijn, soms met dagen van tegen de 40 graden. In Augustus krijgen we de sterke winden en slagregens, tyfoon genoemd en in Oktober kunnen we nog gewoon buiten zwemmen. De winter is kort met weinig sneeuw maar wel veel kou.” 

We brengen de motoren naar een loods en wachten een paar uur. Er gebeurt helemaal niets en we besluiten terug te gaan naar het hotel. Om 5 uur gaan we maar weer eens kijken en zien we nog net een kleine vrachtwagen met onze motoren richting trein vertrekken. We volgen de auto en belanden bij de wagon waar onze motoren in zullen worden vervoerd.

Omdat de treinvloer en het perron ruim 1 meter hoogte verschil kennen is het altijd een gedoe om motoren in de trein te krijgen maar onze vrienden weten dit met een heftruck redelijk goed op te lossen. Het is een pak van mijn hart om te zien dat de motoren in de wagon staan. Helemaal blij ben ik bevestigd krijg dat hij aan de trein hangt waarmee Pim en ik vandaag om 20.00 uur ri Moskou zullen vertrekken.

Het is een reis van 7 dagen en 6 nachten met de fameuze Trans Siberie express. Tijd om te lezen en te schrijven. We gaan eerst nog wat inkopen te doen voor de treinreis en zullen voor ons vertrek nog eens alles met de rest van de groep doorspreken. Die groep bestaat nu uit Nico, Co en Marlies, die eind deze week naar Moskou vliegen en daar wachten op de trein en hun motoren. Vanuit Moskou is het 5 dagen rijden tot aan Nederland. Ik zal af en toe nog een bericht sturen over het wel en wee van de trein reis en Piet en Rob zullen regelmatig nog iets van zich laten horen.


De Russische vloot ligt hier


Onderzeeër op het droge


Schoenmaker met snelservice


Honing verkoop


De motoren van Piet en RobG


Sigaretten kopen voor 7 dagen


Camouflagepakt Onzichtbaar!


Japanse auto's in Vladivostok

 
 
 
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 - 2007 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer