[ Home ]  
   
 

IRAN MET
HUURMOTOR
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rijden zoals dat goed voelt
Ondanks dat dit een groepsreis is vinden we het belangrijk dat ieder zijn vrijheid behoud zijn eigen tempo te rijden. Zo rijden als dat goed voelt. Er rijdt een gids mee in een auto waarmee elke dag afgestemd wordt of en waar je die weer tegenkomt zodat je bezienswaardigheden makkelijker kan bezoeken, een tolk hebt en onderweg makkelijker in de restaurants kan bestellen.

 


Beknopt reisprogramma

Dag 1 >
Vlucht naar Teheran


Dag 2 >
Transfer to Lahijan (5hrs), kennismaking met de gids en rit met de motoren naar de Kaspische Zee. We sluiten de dag af met een traditionaal Iraans welkomstdiner.
Afstand ca.
80 km

Dag 3 >
Rit naar Qazvin, door het Alborz gebergte waar de Safid Rud rivier een diepe valei heeft uitgesleten. Het is Iran's op één na langste rivier.
Qazvin was de hoofdstad van de Safavid dynasty in de middeleeuwen. Het staat nu bekend als de hoofdstad van de kalligrafie.
Afstand ca. 192 km


Dag 4 >
Rit naar Kashan, om Teheran heen.
Afstand ca.
343 km

Dag 5 >
Tijd om Kashan te ontdekken, dat in een oase ligt. Het is niet precies bekend hoe oud de stad is, maar er zijn voorwerpen gevonden uit 6000 voor Chr. Er zijn vele bezienswaardigheden, zoals stijlvolle oude koopmanshuizen, de Agha Bozorgmoskee en een sfeervolle souk.Dag 6 >
Rit naar het dorp Khansar, dat prachtig gelegen is in het Zagros gebergte.
Afstand ca.
173 km

Dag 7 >
Rit naar Shahr-e Kord, dat op 2070m hoogte in een prachtige omgeving ligt. Het is de hoogst gelegen provincie-hoofdstad. Het kan hier nog koud zijn in het voorjaar.
Afstand ca. 156 km


Dag 8 >
Rit naar Yasuj. We blijven in het Zagros gebergte, maar rijden ook door het Mount Dena Nationaal Park.
Afstand ca. 267 km


Dag 9 >
Rit naar Shiraz, de vijfde grootste stad van Iran, die ruim 2000 jaar oud is. De stad wordt geroemd om zijn dichters, literatuur en bloemen, bijvoorbeeld in de Eram Garden die uit midden 13e eeuw stamt en nu tot Unesco's Werelderfgoed gerekend wordt. Andere bezienswaardigheid is de Karim Khan Citadel.
Afstand ca. 180 kmDag 10 >
Rit naar Persepolis and Pasargadae
Persepolis was de regeringszetel in de tijd van de sjah's; Pasargadae was de eerste hoofdstad van de Achaemeniden.
In de buurt wordt overnacht.
Afstand ca.
139 km


Dag 11 >
Rit naar en overnachting bij de Zeynodinkaravanserai, die dateert uit de 16e eeuw en gelegen is aan de zijderoute, waar de grote karavaans met kooplieden neerstreken op hun tochten naar het Midden en Verre Oosten.
Afstand ca. 360 km


Dag 12 >
Rit naar Yazd, een van de oudste steden van Iran en het centrum van het Zoroastrisme (vuuraanbidders), met bezoek aan de 'Towers of Silence' en de Zurkhaneh sportschool, maar ook tijd om door de oude lemen binnestad te dwalen, het watermuseum van deze woestijnstad te bezoeken en uit te vinden hoe hier de schoorstenen zorgen dat de huizen koel blijven. Klik hier.
Afstand ca. 75 km

Dag 13 >
Rit naar Esfahan, misschien wel de mooiste stad van Iran, met het plein van de Emam dat tot de grootste pleinen ter wereld behoort en op de Unesco lijst staat.
Afstand ca. 323 km

Dag 14 >
Tijd om Esfahan te ontdekken, het Emam plein, de souk, de Lutfallahmoskee en het Ali Qapu-paleis. Netzo beroemd is de Sio-se-pol of 33-bogen brug.
Klik hier.

Dag 15 >
Vlucht naar Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Iran is een islamitisch land...
Lichamelijk contact (bv handen schudden, hand-in-hand lopen of ter afscheid kussen) tussen man en vrouw in het openbaar wordt niet gewaardeerd. Mannen in korte broeken kom je er niet tegen. Vrouwen verplicht een hoofddoek te dragen. De kleur is onbelangrijk zolang hij maar het grootste gedeelte van het haar bedekt. Verder is een lang shirt of jas (tot op de knie) die de vrouwelijke vormen bedekken al voldoende. Een chador of hejab is niet verplicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   
       
 
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de disclaimer