[ Home ]  
   
 
IRAN MET
HUURMOTOR
FOTOBOEK
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

FotoboekLaat je verrassenVeelzijdig en vooruitstrevend
Ondanks dat je vooral aan vervlogen tijden terugdenkt in dit land dat al zoveel langer een beschaving kent dan vele andere landen in de wereld, is ook zeer goed de energie voelbaar en de wil om naar de toekomst te kijken haast tastbaar.


Bezienswaardigheden
Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden, meer dan we kunnen bezoeken en zullen zelf ook een bezienswaardigheid zijn, zodra uitgevonden wordt dat we uit het buitenland komen. Zo is het makkelijk met lokalen in contact te komen, maar het kan ook vermoeiend zijn. Het is dan een uitkomst dat onze gids erbij is.

De wegen
De infrastructuur in Iran is niet zeer uitgebreid, maar wel overwegend goed van kwaliteit. Hier en daar zal het mogelijk zijn onverharde wegen te rijden, in overleg met de gids.
 

 


Van de bergen naar de woestijn

Iran bestaat voor het grootste deel uit woestijn, maar er zijn ook bergen met besneeuwde toppen en de regio's langs de Kaspische Zee zijn heel erg groen. Ook de natuur zal je er dus verrassen.Karavanserais
Lang geleden trokken karavans van de ene naar de andere pleisterplaats op weg naar goede handel in het midden- en verre oosten. Enkele daarvan bestaan nu nog, zoals de Zeynodin karavanserai nabij Yazd. Het is alsof je er een sprookje binnenwandelt.

 


Vloerkleden
In de souks zijn ambachtslieden van elke soort aan het werk, worden tapijten geknoopt, stoffen geweven, garen gesponnen en kleding genaaid. Ook zijn er touwslagers, scharenslijpers, instrumentmakers, pottenbakkers, koperslagers, enz. aan het werk, naast het winkeltje waar mobiele telefoons, tablets en simkaarten worden verkocht, dat dan wel.De Shia Islam
Het islamitische geloof kent vele stromingen. In Iran leven voornamelijk Shi-iten, volgelingen van Ali, een van de profeten van de islam. Omdat de Koran een verbod op het afbeelden van mensen en dieren kent, zijn moskeeën niet versierd met taferelen uit de Koran maar met decoraties zoals mozaieken en koranteksten.
 

 

         
Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer