[ Home ]  
   
 
IJSLAND
ALLROAD REIS
FOTOBOEK
Programma

Meer Info

Inschrijfformulier

Fotoboek


 

 

 

 

 


Natuur in de overtreffende trap

Gletsjers
en geisers
Een groot deel van IJsland is door gletsjers bedekt, waarvan er een de op een na grootste van Europa is (alleen op Spitsbergen is nog een grotere). De ijskap is tot 1000m dik.
IJsland ligt op een breuklijn van twee uit elkaar drijvende aardplaten, waardoor hete magma naar het aardoppervlak kan komen. Er zijn dan ook veel vulkanen en geisers horen daarbij.Boven de gletsjerWalvissen, dolfijnen en zeehonden
De baai bij Husavik wordt de hele zomer door vele soorten walvissen bezocht zoals humpbacks, mink walvissen en blauwe vinvissen, die tot de grootste in hun soort behoren. Ook zijn er dolfijnen en zeehonden. Zorg dat je een grote lens op je camera hebt.Kleurenpracht
IJsland kenmerkt zich vooral door een enorme kleurenpracht. Het komt vooral door de aanwezigheid van vele mineralen die het water in de meren en de rotsen kleuren.

Paradijs voor de fotograaf
Je kunt hier echt aan het fotograferen blijven. Ook in het binnenland, waar je je in een maanlandschap waant. De spoelvlakte, via welke de Vatnajökull haar smeltwater in zee loost, is een lust voor het oog wanneer de zon de smalle stroompjes als sierlijke slingers oplicht.

 


Watervallen
Op IJsland kom je erachter dat een waterval nietzomaar een waterval is; er zijn er vel soortenen maten, waaronder de grootste van Europa, als het gaat om volume water dan. Bij de meeste watervallen kun je heel dicht met je motor komen en ook dat is heel bijzonder.


Flora en fauna
Het binnenland lijkt kaal, doch er groeien vele soorten mossen met prachtige kleine bloemetjes. Ook kom je langs velden vol paarse lupines. Behalve vissen en zeezoogdieren zijn er ook veel vogels, zoals de papagaaiduiker.De aarde leeft
D at de aarde leeft kun je in IJsland zelf meemaken. Nergens ter wereld hebben we zode aanwezigheid van de aarde gevoeld als op IJsland.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

Ontwerp:

(c) Copyright 2004 by Studio R&D
Alle auteurs- en beeldrechten zijn voorbehouden en
mogen niet zonder schriftelijke toestemming voor welk doeleinde dan ook gebruikt worden
Zie ook de
disclaimer